Powered By Blogger

lördag 21 januari 2012

You are loved - a masterpiece - Du är älskad

Joh. 3:16. Du är älskad. Vi är underbart skapade av Gud. Livet har ett oändligt högt värde. Jesus har friköpt oss från syndens bojor och fångenskap och Guds nåd formar oss och fostrar oss till att säga nej till ogudaktighet och till att "ställa våra lemmar i Guds tjänst som vapen åt rättfärdigheten." (Rom. 6:12) Alltså: i "rättfärdighetens slavtjänst, till helgelse." (Rom. 6:19)


Underbara slavtjänst - genom och av nåd! "Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem." (Ef. 2:10).

1 Mos. 1:27 "Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem. Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden! Lägg den under er och råd över fiskarna i havet, över fåglarna under himlen och över alla djur som rör sig på jorden!"

1 Kor. 6:20 "Ni har blivit köpta och priset är betalt. Så förhärliga då Gud i er kropp!"

Rom. 8:29 "Ty dem som han i förväg har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder." 


"You are loved":
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P3rr4CEHjOk



Tit. 2:11-13 "Ty Guds nåd har uppenbarats till frälsning för alla människor. Den fostrar oss att säga nej till ogudaktighet och världsliga begär och att leva anständigt, rättfärdigt och gudfruktigt i den tid som nu är, medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och Frälsare Jesus Kristus skall träda fram i härlighet."

Rom. 6:13-15 "Ställ inte era lemmar i syndens tjänst, som vapen åt orättfärdigheten, utan ställ er själva i Guds tjänst. Ni som var döda men nu lever, ställ era lemmar i Guds tjänst som vapen åt rättfärdigheten. Synden skall inte vara herre över er, ty ni står inte under lagen utan under nåden."



Guds ord och bibelställena från tex. 1 Mos. 1:27 och 1 Kor. 6:20 uppmanar oss kristna att värna om livet; dvs vi ska motsätta oss aborter (de kan ske endast i yttersta nödfall), vi undanber oss dödshjälp; eutanasi (det finns smärtlindrande mediciner och depressionsmediciner) och vi ska lyfta fram grundläggande kristna värderingar i ett alltmera normlöst samhälle (gäller vårt eget land och i hela Europa). Vi värnar oss särskilt om de svagaste i samhället (tex. barnen, handikappade, åldringar). Det traditionella äktenskapet mellan man och kvinna är en skapelsebaserad ordningsfråga och handlar om vad Jesus välsignar. (Matt. 19:4-5, 1 Mos. 1:27, 1 Mos. 2:24). Barn är en gåva av Gud. Familjen är en av samhällets grundpelare. Demokrati baserar sig på kristna värderingar och synsätt. Respekt för livet och medmänskan. Lag och rätt. Som kristna har vi också ett ansvar för våra systrar och bröder som förföljs för sin tro och kanske till att ge en del av dem en fristad i vårt land. Inte heller har vi rätt att blunda för all den materiella nöd och fattigdom som finns runt omkring i världen, men även i vårt eget land. Ett demokratiskt tänkande, på kristen grund,  innebär också ett hjärta för Europas "glömda" nationer som tex. Vitryssland (en diktatur mitt i Europa) och inte minst att ha ögon och öron öppna för utsatta folkgrupper (som tex. romernas situation i Europa, Iraks ursprungsbefolkning) men också, tex. inför Förintelsens minnesdag den 27 januari att vara lyhörda för ondskans signaler i form av antisemitism - en stor skamfläck. Bort det!

Men som levande stenar är vi Hans kropp på jorden - utsträckande våra händer varandra till hjälp och stöd, "förutbestämda till att formas efter hans Sons bild" (Rom. 8:29). Vilken prognos! Vilken framtidsplan! Vilket hopp!



Joh. 3:16 "Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv."




Foto: Kerstin L. (Från en familjeutflykt till Fäboda, utanför Jakobstad, sept. 2011) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar