Powered By Blogger

onsdag 18 januari 2012

MKV - "Helig, helig, helig är HERREN Sebaot" - Nordkorea

Kyrie eleison! 2 Kor. 13:13. 1 Tim. 1:1, 2:1-4

(Kristna tackar, prisar och lovar Herren, den treenige Guden och åkallar hans heliga namn och ber).

Jer. 31:18. Ps. 5:7, 7, 11, 55:24. Jes. 6:2. 2 Mos. 3:6. Fil. 2:9-11. Matt. 5:44

Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 2/Prayerbulletin, 2012. 





Länder: NORDKOREA - den farligaste platsen på jorden för kristna (Be för barnen! Kristna i arbetsläger, att äga en Bibel kan vara dödsdom, kristna mördas och arresteras rutinmässigt), AFGHANISTAN (finns inga kyrkor, be för kristna som samlas i hemlighet), SAUDIARABIEN (kristna utnyttjas och förnedras pga sin tro) och SOMALIA (kristna lever i atmosfär av terror och skräck, samlas i små underjordiska grupper)

"Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla." 2 Kor. 13:13

"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp, --- Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." 1 Tim. 1:1, 2, 1-4.

"Omvänd mig, så blir jag omvänd!"  Jer. 31:18

"Du förgör dem som talar lögn, HERREN avskyr de blodtörstiga och falska." Ps. 5:7

"Förklara dem skyldiga, Gud, låt deras planer bli deras fall. Driv bort dem för deras många synders skull, ty de är upproriska mot dig." Ps. 5:11

"Du Gud skall störta ner dem i fördärvets grop. De blodtörstiga och falska skall inte nå sin halva ålder. Men jag förtröstar på dig." Ps. 55:24

"Helig, helig, helig är HERREN Sebaot, hela jorden är full av hans härlighet."  Jes. 6:2

"Och han sade: "Jag är din faders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud." Då dolde Mose ansiktet, ty han bävade för att se på Gud." 2 Mos. 3:6

"Därför har Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren." Fil. 2:9-11



NORDKOREA (finns på World Watch'-lista)

"Bara en kort tid efter att vi fått höra att Kim Jong-il, den tillbakadragna ledaren för världens mest slutna land, hade avlidit i en hjärtinfarkt och efterträds av sonen Kim Jong-un, är Nordkorea nu åter i rampljuset, denna gång i egenskap av den farligaste platsen på jorden för kristna.

I Nordkorea gör regimen allt som står i deras makt för att avslöja de kristna. (Kyrie eleison!)

Barnen är ett viktigt redskap när man vill upptäcka hemlig kristen aktivitet. Lärarna i skolan lär barnen att ta reda på om deras föräldrar läser ur en svart bok. Organisationen Open Doors har talat med barn som har berättat för sina lärare att deras mammor och pappor faktiskt läser ur en sådan bok. De fick beröm för sin insats för fosterlandet och gick stolta hem från skolan, bara för att finna ett tomt hem. Deras föräldrar hade redan hämtats. Barnens öde blev det hårda och bittra livet på gatan. (Herre förbarma Dig!)

Ett annat sätt att avslöja "kriminella handlingar" är genom de "kritiksessioner" som både barn och vuxna måste delta i varje vecka. Nordkoreanerna måste rapportera om både sitt eget och andras felaktiga beteende. "Vi kände oss alla mycket skyldiga då vi var tvungna att säga sådant här om varandra", berättar flyktingen Park J-C. "Men vi hade inget val. Och ändå orsakade det här sprickor i våra vänskapsrelationer. Vissa relationer blev brutna för gott. Fastän systemet är så destruktivt, tvivlade vi aldrig på nyttan av det. Det var vårt sätt att leva." (Angiveri).

Ingenstans i världen är förföljelsen av de kristna så häftig. Att äga en Bibel kan bli din dödsdom eller ge dig enkelbiljett till ett hårt arbetsläger. Kristna arresteras rutinmässigt, vissa mördas och andra döms till arbetsläger. Trots riskerna växer kyrkan i Nordkorea, och man uppskattar att det finns 400 000 kristna i landet.

- "Vi ber för ett genombrott detta år i situationen för de kristna i Nordkorea. Vi ber speciellt för de barn som lider på grund av att deras föräldrar har bestraffats. Vi ber för alla kristna i de ökända arbetslägren, att deras vittnesbörd ska få ljuda högt och synas klart fastän de kristna själva är nedtystade och undangömda. Må hela det nordkoreanska systemet avslöjas så att världen får se hur landet ser ut."

Alla de övriga länderna på tio-i-topp listan över länder där förföljelsen av kristna är värst är muslimländer, bla. Afghanistan, Saudiarabien, Somalia, Iran och Pakistan. Här måste kristna som konverterat från islam hålla sin tro hemlig från såväl myndigheter som familj, vänner och bekanta för att inte riskera fängelse, misshandel eller till och med död.

I ett antal länder har förföljelsen ökat märkbart. I Sudan gjorde bildandet av en ny stat, Sydsudan, att de kristna i norr blev isolerade, och president Omar al-Bashir har svurit på att göra landet mera muslimskt. I Nigeria har de kristna ofta blivit offer för dödliga attacker från islamistgruppen Boko Haram, som har hundratals kristnas liv på sitt samvete. I Egypten dödades sammanlagt omkring 50 kristna i två stora attacker: bombattacken mot en kyrka i Alexandria på nyårsdagen 2011 och Maspero-massakern mot fredligt demonstrerande kopter i Kairo i oktober.

World Watch List 2012 omfattar sammanlagt 50 länder, och hela listan finns på engelska på internet.

(Källa: www.opendoorsuk.org/worldwatch)


AFGHANISTAN

- "Vi ber för de afghanska kristna som alla är konvertiter från islam, att de får Guds beskydd mot det våldsamma trycket från samhälle och familj. Vi ber att Gud ger de kristna kraft att inte avsäga sig sin tro, och vi ber särskilt för de hemliga möten som hålls i kristna hem, eftersom det inte finns en enda byggnad kvar som officiellt används som kyrka, ens för utländska kristna. Vi ber också för den nya situation som uppstår i landet när de utländska styrkorna lämnar landet, vilket kan öka talibanernas inflytande och ytterligare försvåra livet för de kristna och andra minoriteter."

SAUDIARABIEN

"Vi ber för de ytterst få kristna med saudiarabiskt ursprung som bor i landet. Vi ber också för de kristna bland de utländska gästarbetarna, som på många sätt utnyttjas och förnedras på grund av sin kristna tro. Vi ber att Gud ger dem kraft och vishet att vittna i ord och handling, och om Hans beskydd från förföljelse. Vi ber också för de kristna som flytt från landet på grund av förtryck på grund av sin tro och vars liv fortfarande kan vara hotade."

SOMALIA

"Vi ber för de kristna i detta speciella land där ingen förväntas vara kristen och där det inte finns några organiserade grupper av kristna som konverterat från islam. Vi ber att dessa enskilda hemliga kristna, som endast kan mötas i små underjordiska grupper (den största kända gruppen i Somalia består av fem kristna). Vi ber att de får genomsyras av Guds frid mitt i denna atmosfär av terror och skräck. Vi ber för de föräldrar som i hemlighet är kristna och får leva i ständig skräck för att avslöjas och avrättas då de uppfostrar sina barn som kristna."



Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv
Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=c6c89bea6d

World watch list:

http://www.opendoorsuk.org/resources/persecution/


 
Matt. 5:44 (Jesus)  "Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar