Powered By Blogger

torsdag 12 januari 2012

MKV - Bön i den Treenige Gudens namn - Kyrie eleison! Herre, förbarma Dig!


Kristna ber; Guds härliga nåd till pris och ära. 1 Kor. 13:13. Ef. 1:3-8. Joh. 17:3. 1 Tim. 1:1, 2:1-4. Ps. 5:7,11, 55:24. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 1, januari 2012. Tacksägelse och förbön.  



MKV:s 30 års jubileum: 10.3 (Karleby) och 11.3 (Jakobstad).

Länder: Iran - Urgent! (Iranska kristna ber om förbön/söndagsskolbarn illa behandlade, pastorer fängslade, tack för frigivning), Kina (Gao Zhisheng), Nigeria (våldsamma attacker mot kristna, bombdåd) och Druserna/Mellanöstern (drusfamilj attackerad).

Ps. 5:7,11, 55:24

Christians praying - Prayer bulletin 1, 2012:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=5228a64d0e

"Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla." 2 Kor. 13:13

Kristna ber: "Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse, liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom. I sin kärlek har han genom Jesus Kristus förutbestämt att vi skulle tas upp som hans barn enligt sin vilja och sitt beslut, för att den härliga nåd som han har skänkt oss i den Älskade skall prisas. I honom är vi friköpta genom hans blod och har förlåtelse för våra synder på grund av den rika nåd som han har låtit flöda över oss, med alla vishet och insikt." Ef.1:3-8

"Detta är evigt liv att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus" Joh. 17:3


IRAN

"Iranska kristna har bett om förbön efter att säkerhetstjänsten invaderade en officiellt erkänd kyrka i Ahvaz mitt under pågående gudstjänst den 23 december. Alla närvarande också barn, ska ha fängslats och transporterats bort med buss. Rapporter från händelsen tyder på att säkerhetstjänstemännen hade sina ansikten täckta och att de behandlade söndagsskolbarnen illa i samband med arresteringen. Alla mobiltelefoner konfiskerades, likaså kyrkans audiovisuella utrustning och kristna litteratur. Några timmar senare släpptes de flesta arresterade, men först efter att ha tvingats uppge sina person- och adressuppgifter för myndigheterna. Fyra av de arresterade, pastor Farhad och hans hustru Shahnaz, samt två andra vid namn David och Naser, behölls dock fängslade. Pastorsfrun Shahnaz frigavs mot borgen efter 10 dagars fångenskap, men var de andra tre hålls fängslade är fortfarande okänt.

Den 20 december frigavs Shahla R. en hängiven kristen i nästan trettio år och chef för ett framgångsrikt elektronikbolag, efter över nio månader i fängelse. Hon arresterades den 9 mars 2011 och flyttades efter flera dagars förhör till sektion 209 i Evian-fängelset i Teheran, där hon tillbringade fem månader i isoleringscell. Därefter flyttades hon till en överfull cell med omkring 80 förhärdade kriminella och drogmissbrukare. Här fick hon allvarliga hälsoproblem. Den 17 november 2011 dömdes hon till tre års fängelse. Hennes jurist överklagade, men Shahla förblev fängslad. Ändå ger frigivningen anledning att anta att hon nu har frikänts på alla åtalspunkter. Shahla behöver i dag medicinsk vård för sina hälsoproblem, särskilt hennes blodtryck som är farligt lågt.

Fortfarande sitter ett stort antal kristna fängslade i Iran. Farshid Fathi-Malayeri, far till två små barn och en inspirerande församlingsledare, arresterades den 26 december 2010 och väntar fortfarande på rättegång. Han har huvudsakligen hållits i en isoleringscell. Youcef Nadarkhani, vars dom har nått också över den internationella nyhetströskeln, är fortfarande fängslad. Enligt de senaste uppgifterna kommer han att hållas fängslad i ett år med förhoppningen att han avsäger sig sin tro på Kristus. Förutom dessa som faktiskt sitter i fängelse finns också tre kristna som dömts till tre års fängelse för "helgerån". De har dock överklagat domen och är för tillfället frigivna mot borgen tills en högre rättsinstans behandlar fallet.Ytterligare tjugo kristna är frigivna mot borgen medan de väntar på rättegång i första instans. Utöver dessa lider många kristna av allvarlig förföljelse i Iran."

- Vi tackar Gud för frigivningen av Shahla R. och ber att hon får känna av Faderns kärlek och helande medan hon anpassar sig till det normala livet. Vi fortsätter att be för alla kristna i Iran som fortfarande sitter i fängelse: Farhad, David och Naser, Farshid Fathi-Malayeri, Youcef Nadarkhani och alla andra som vi inte ens vet namnen på. Herre, låt dem få känna din närvaro och frid, och låt dem snart blir fria. Vi ber också att all konfiskerad egendom ska återbördas.

(Källa: www.elam.com, www.mohabatnews.com, www.meconcern.org)


KINA

"Vi tackar Gud för att man nu, 20 månader efter hans försvinnande, har fått bekräftad information om var myndigheterna håller juristen Gao Zhisheng fången. Vi ber om kraft och vishet för hans bror Gao Zhiyi som planerar besöka honom så snart han får reda på den exakta adressen till Shaya-fängelset i den Uiguriska autonoma regionen Xinjiang i den västligaste delen av Kina. Vi ber för Gao, att Gud ger honom hälsa och frid under denna otroligt svåra tid.

(Källa: www.chinaaid.org)


NIGERIA

"Vi ber för de kristna i Nigeria, som har blivit offer för våldsamheter även efter bombattacken på juldagen. Vi ber om tröst och kraft för sörjande familjer, släkt och vänner till offren för bombattacken där minst 45 kristna dog och 73 skadades. Vi ber för de brådskande möten med muslimska och kristna ledare för att hindra fortsatta våldsamheter som president Goodluck Jonathan tagit initiativ till, att de får goda resultat."

(Källa: www.opendooruk.org)


DRUSERNA/MELLANÖSTERN

"Vi ber för den drusfamilj som attackerades förra veckan på grund av sin tro på Jesus. Vi ber att Herren helar alla deras skador och att de kan reparera sitt allvarligt skadade hem. Må Gud ge sin frid, kärlek och kraft till det utsatta och sargade drussamhället."

(Källa: MKV)


Martyrkyrkans vänner r.f. 

http://www.martyredchurch.net/sv




Foto: Julia L. (Jakobstadssymbolerna: Tro, hopp och kärlek, i vårt köksfönster)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar