Powered By Blogger

onsdag 25 januari 2012

MKV - Indien - hos HERREN, Herren finns räddning från döden

1 Tim. 1:1, 2:1-4. Ps. 68:20-21. Upp. 8:4.

Martyrkyrkans vänner r.f.

Veckorapport 3/2012 Prayerbulletin.








Tacksägelse- och förbönsämnen: Indien (ökad förföljelse och tilltagande hot mot kristna, kristna skolor hotade), Uganda (svårt misshandlad kristen flicka återfår kraften i sina ben) och Druserna/Mellanöstern (familjen har tvingats flytta från sitt hem) och Kirgizistan (kristna tillåts inte att samlas till gudstjänst).

"Lovad vare Herren! Dag efter dag bär han oss, Gud är vår frälsning. Sela. Gud är för oss en Gud som frälsar, hos HERREN Herren finns räddning från döden." Ps. 68:20-21

"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp, --- Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." 1 Tim. 1:1, 2, 1-4.
"Genom våra böner är vi med och styr världen. Det finns knappast någon makt som är så kraftig här i världen som de heligas böner. Våra böner stiger upp inför Allmaktens tron i Himmelen och samlas upp på guldfat (Upp. 8:4 "Och röken från rökelsen tillsammans med de heligas böner steg från ängelns hand upp inför Gud."). Sådan uppmärksamhet ägnas bönerna i Himmelen. Ingenting kan stoppa detta regerande, de kristnas konungavärdighet varar i all evighet, rakt igenom död och grav. Och efter vår död, om vi segrande bevarats i tron intill slutet, kommer detta att bli så mycket tydligare för oss. Här fick vi ofta tro utan att se, men där skall vi se allt alldeles klart." (predikan 9 s e Tref. 2010, komminister Lars Borgström, LFS)

INDIEN

Kristna arbetare flyr från Kashmirdalen efter att en sharia-domstol i december dömt tre kristna ledare skyldiga till brott och utfärdat en fatwa mot kristna skolor. Domstolen uppgavs också ha satt igång en dörrknackningskampanj för att få konvertiter att återvända till islam. Domstolen, som inte har någon juridisk auktoritet, ansåg att Chander M Khanna, pastor i All Saints Church i Srinagar, den holländska katolska missionären Jim Borst och den kristna arbetaren Gaynoor Messah gjort sig skyldiga till att "svekfullt ha lockat dalens muslimer till kristendom." De hade redan lämnat området, sannolikt på grund av den ökande spänningen. Under ledning av Kashimirs stormufti Bashir-ud-din Ahmad "befallde" shariadomstolen statliga myndigheter att ta över ledningen av alla kristna skolor i regionen.

Domstolen vill också tvinga alla kristna skolor att också undervisa i islam och andra religioner. "Eftersom Kashmirdalen har muslimsk majoritet, bör muslimska studenter undervisas i islam och dessutom bör dagligen under morgonbönen en bön av Syed Mohammad Iqbal sjungas", sade vicemuftin Nasir-ul-Islam. En lokal källa säger: "Domstolen utfärdade en fatwa mot kristna skolor eftersom de är kända för att erbjuda högkvalitativ undervisning, och därför vill vissa affärssinnade muslimer ha större inflytande över dem."

"Jag flydde med min hustru och mina barn eftersom jag inte kände mig trygg i Srinagar" berättade en kristen arbetare från Kashmir. "En grupp muslimer besökte mitt hem två gånger och hotade mina föräldrar med utfrysning om de inte överlämnar mig i muslimernas händer." En annan källa berättade att några män hade besökt hans familj och hans vänner i Srinagar och frågat var han håller hus. "De hade namnen på alla mina lokala kristna vänner när de kom till mina föräldrars hus och de frågade efter namn på flera kristna i området", berättade han. "Muslimska män går till varje kristens hem och uppmanar familjen att se till att deras barn återvänder till islam. De använder korancitat för att övertyga familjerna och varnar dem för att ifall deras familjemedlemmar inte konverterar tillbaka till islam så kommer deras hela familj att frysas ut."

Indiens kristna råd (All Christian Council) varnade för att sharia-domstolens dom kan uppmuntra extremister att ta till våld. "Kyrkan accepterar inte konvertering genom bedrägeri eller tvång", sade rådets generalsekreterare dr John Dayal i ett uttalande. Han pekade på att det team som i fjol åkte till Srinagar för att undersöka påståendena om tvång eller bedrägeri i samband med dop, inte fann några bevis för påståendena. "Varje dop har bevisligen skett frivilligt". Det finns endast omkring 400 kristna i Kashmirregionen och av dem bor 300 i Srinagar.

Lokala kristna ansåg också att det låg politik bakom spänningarna i samhället.
De flesta muslimer i Kashmir är fredliga anhängare till sufisk islam, men vissa är påverkade av wahbism och är extremister.

- Vi ber för den spända situationen i Kashmirdalen och särskilt för de kristna som bor där, att Kristi kärlek starkt får påverka samhället och att det skulle bli klart för alla att konvertering från islam till kristendom är - och måste vara - äkta och allvarligt menat. Vi ber om Guds beskydd och vishet för alla våra bröder och systrar i området.

(Källa: www.compassdirect.org)


UGANDA

"Susans far låste in henne i ett rum i sex månader för att hon lämnat islam, och efter att hon befriats kunde hon inte använda sina ben (se Veckorapport 26 och 36, 2011). Nu får vi tacka Gud för att hon har kunnat börja gå med stöd! Vi fortsätter att be för henne, att hon skulle få en balanserad kost som kan hjälpa henne att återfå kraften i benen så att hon snart kan göra det hon drömmer om: att kunna gå i skola igen."

(Källa: www.compassdirect.org)


DRUSERNA/MELLANÖSTERN

"Vi ber för de drusfamilj som nu har tvingats flytta bort från sitt hem och sin by, att de finner ett nytt hem där de kan bo i trygghet och frid, och där de också kan samla andra druser för gemensam bön och gudstjänst."

(Källa: MKV)


KIRGIZISTAN


"Vi ber för våra bröder och systrar som inte lagligt kan samlas till gudstjänst eller andra aktiviteter eftersom deras församlingar blivit nekade statlig registrering. Vi ber att religionsfrihet skulle gälla också i praktiken i Kirgizistan enligt de principer för mänskliga rättigheter som landet har förbundit sig att följa."

(Källa: www.forum18.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.
Prayerbulletin 3/2012
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=6312bbb7f0





Foto: Kerstin L. (ros vid vår sommarstuga)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar