Powered By Blogger

onsdag 6 september 2017

MKV - Turkiet och Pakistan

Martyrkyrkans vänner r.f rapport 28/2017 (Ordf. Johan Candelin)



Tack och böneämnen: TURKIET (amerikansk pastor åtalad för spionage)

och PAKISTAN (en pastors syster kidnappades och tvångskonverterades till islam)










Viikkoraportti:
http://mailchi.mp/a0d7ee50c635/mky-viikkoraportti

Prayer bulletin:
http://mailchi.mp/82df540c4ff2/fmc-prayer-bulletin

Turkiet åtalar amerikansk pastor för spionage

TURKIET

"Nästan ett år efter att han arresterades har de turkiska myndigheterna den 24 augusti lagt till spionåtal och åtal för uppror mot regeringen till pastor Andrew Brunson och man kräver nu fyra på varandra följande livstidsstraff mot pastorn som redan i 23 år bott i Turkiet. Andrew arresterades tillsammans med sin fru den 7 oktober 2016. De fick veta att de skulle deporteras eftersom de var ”ett hot mot den nationella säkerheten”. Hans hustru frisläpptes senare, men Andrew hölls i ett häkte för immigranter tills han överfördes till ett fängelse i Izmir efter domstolsbehandling och beskyllningar för kopplingar till Fetullah Gulenrörelsen som anklagades för militärkuppen i Turkiet den 15 juli 2016.

Närmare 11 månader efter arresteringen har varken den presbyterianske pastorn eller hans advokat fått tillgång till de juridiska dokumenten gällande hans fall eller till de påstådda bevisen mot honom. Den 24 augusti kopplades Andrew Brunson via en videolink från det fängelse med toppsäkerhet där han hålls till en domare i en brottmålsdomstol i Izmir. Domaren läste upp anklagelserna från chefsåklagarens byrå att Andrew hade erhållit konfidentiell politisk och militär information i spionsyfte, specifikt för att ”omstörta” det turkiska parlamentet och regeringen samt underminera den konstitutionella statsordningen.

”Jag stöder ett enat Turkiet”, sade han till domstolen. ”Jag har grundat en församling, jag är en religiös man och staten hade kännedom om vad jag gjorde. Mitt mål är att berätta om Jesus Kristus. Jag har inte spionerat. Jag kräver en förklaring på när, var och hur jag skulle ha utfört spionage.”
Rapporter uppger att Andrew finns bland dem som övervägs för ett möjligt fångutbyte mellan USA och Turkiet."

(Källor: www.worldwatchmonitor.org, meconcern.org)

- "Andrew har påverkats starkt av de senaste anklagelserna. Tillsammans med kristna i Turkiet ber vi att Gud låter Andrew påtagligt få uppleva Hans närhet och bli styrkt och tröstad av Honom. Vi ber också att hans familj inte ska vara oroliga eller modfällda i denna svåra tid. Vi ber också om vishet för dem som förhandlar om Andrews frigivning. Må rätt och rättfärdighet råda i Turkiet och må de myndighetspersoner som är inblandade i dessa falska anklagelser stoppas. Vi ber att Andrew ska friges snarast och få återförenas med sin familj."



PAKISTAN

"En av Martyrkyrkans vänners (MKV) samarbetspartner i Pakistan, pastor C (av säkerhetsskäl kan hans namn inte nämnas) har en syster som blev kidnappad den 18 augusti och pastorn vädjade genast till MKV om hjälp. Den lokala polisen vägrade undersöka fallet om man inte fick en betydande summa pengar. MKV:s ordförande Johan Candelin skrev då ett brev till de lokala polismyndigheterna i området och meddelade att inga pengar ges, men att information om fallet hade nått internationella organisationer och bad polisen att göra allt vad de kan för att hitta kvinnan. Detta brev ledde till att polisen undersökte saken och avstod från krav på pengar. I slutet av augusti fick MKV veta att kvinnan äntligen hittats och den första september fick vi de glada nyheterna att systern befriats. En muslimsk man hade kidnappat henne för att konvertera henne till islam. Hon är nu tvångskonverterad till islam och kvinnans familj har fått ett papper med hennes tumavtryck på, för att bevisa att hon konverterat till islam för att hon är inspirerad och överväldigad av islams lära.

Pastorn kommer nu med hjälp av en advokat att stämma kidnapparen för att försöka bevisa att hans syster blivit tvångskonverterad till islam. Om någon accepterat islam som sin religion kan personen inte återvända till sin tidigare religion, eftersom det skulle kallas apostasi, och en person som gjort en sådan hädelse kunde dödas av vem som helst på grund av hädelselagarna. Familjen är mycket glad över att de hittade henne vid liv, men hon är påverkad av det som hänt och mycket rädd. MKV fortsätter att hjälpa systern."

(Källa: MKV)

- "Vi ber för pastorn och systern och vi ber att Gud, som är all tröst Gud, tröstar, helar och ger dem frid. Vi ber speciellt för att man juridiskt kan bevisa att kvinnan utsatts för tvångskonvertering och att hon inte konverterat frivilligt. Vi ber att myndigheterna fattar ett beslut som är till kvinnans fördel."

Martyrkyrkans vänner r.f.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar