Powered By Blogger

måndag 4 september 2017

Israel är inte en apartheidregim

Israel.
Richard Goldstone: Israel är inte en apartheidregim, av sydafrikanske domaren som utrett Gazakriget.

"För de israeliska araberna, 20% av landets befolkning, så finns det inget som ens kommer nära FN:s definition av apartheid. De har alla rättigheter som landets judar har. De kan ta vilka jobb de vill, gå på vilka stränder de vill, rösta på vem de vill pch har alla andra medborgerliga rättigheter. Något som inte gäller de palestinier som bor i angränsande länder såsom Libanon och Syrien."

Israelidag.se
http://israelidag.se/richard-goldstone-israel-ar-inte-en-apartheidregim/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork
"De som vill framställa Israel som en apartheidstat använder ofta starka bilder såsom palestinier som kastar sten mot beväpnade israeliska soldater eller jämförandet av den israeliska säkerhetsbarriären, vilken de kallar en ”apartheid-mur”, med Berlinmuren. Sådana bilder uppmanar till en ytlig jämförelse och det  är oärligt att använda dem för att förvränga verkligheten. Barriären byggdes för att få slut på den oändliga vågen av terrorattacker som Israel utsattes för och den israeliska högsta domstolen tvingade vid flera tillfällen militären att dra den på ett sätt som gjorde mindre skada för palestinierna."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar