Powered By Blogger

fredag 15 september 2017

MKV - Kina och Nigeria

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 29/2017 (Ordf. Johan Candelin)
1 Tim. 2:1-4, Jes. 40:10-11, 耶稣爱你



1 Peter 4:19 (ESV) "Therefore let those who suffer according to God's will entrust their souls to a faithful Creator while doing good."

Tack- och böneämnen:

KINA och NIGERIA

Viikkoraportti:
http://mailchi.mp/4f3feb41432c/mky-viikkoraportti

Prayer bulletin:
http://mailchi.mp/2843bb12aa62/fmc-prayer-bulletin

Lovsång - praise: "El Shaddai" (Michael Card)
https://www.youtube.com/watch?v=aFfXKJIXeJI

"Thank you Father" (Chinese Christian song)
Ihttps://www.youtube.com/watch?v=pdWI7VM2O9I

"Freedom is coming":
https://www.youtube.com/watch?v=2DNNdAROixI


"Ana shufuu Yeshua"
https://www.youtube.com/watch?v=GOS6QWZ1XXM


Kina godkände nya bestämmelser ”för att förebygga extremism”

KINA

"Kina har godkänt en serie nya bestämmelser som reglerar religionsutövning och ska träda i kraft den 1 februari 2018. Vissa kinesiska kristna ledare säger att bestämmelserna i första hand ska tygla den islamistiska extremismen och inte kommer att påverka kristna i någon högre grad. Andra anser att lokala myndigheter ofta är ovilliga att använda sig av bestämmelser gällande församlingar av rädsla för att skapa konflikter och oroligheter. Andra åter säger att de redan har sett en viss skärpning när det gäller restriktioner, särskilt kopplade till student- och ungdomsarbetet och att vissa lokala myndigheter delar ut straff för att inte kritiseras av sina överordnade. Under sommaren har man i flera provinser förbjudit barn att delta i kristna läger, medan man i andra har förbjudit alla skolbarn och deras lärare att gå i kyrkan. De nya bestämmelserna innefattar riktlinjer för religionsundervisning, vilka slags religiösa organisationer kan finnas, var dessa kan finnas och hurdana aktiviteter de kan ordna.

Yu Zhengsheng, ordförande i Kinesiska folkets politiskt rådgivande konferens, har betonat behovet av att provinstjänstemän har en bättre övergripande kännedom om religion så att de bättre kan stå emot ”utländska” religioner, vilket i allmänhet uppfattas som en attack mot kristendomen som anses vara en produkt från västvärlden som främmande makter förkunnar i avsikt att destabilisera den kinesiska ”harmonin”.  En av organisationen Open Doors analytiker med Asien som sitt område anser att friheten har minskat på alla sektorer i samhället sedan Xi Jinping kom till makten och att det finns bevis på att myndigheterna också skärper greppet om Tre själv-rörelsen (den statsgodkända kyrkan). Medan kommunistpartiet förbereder sin 19:e kongress i oktober säger World Watch Research-analytikern Thomas Muller att regimen har två prioriteter: att kontrollera media och betona ideologin.

Inofficiella bedömningar säger att det finns närmare 100 miljoner kristna i Kina, mer än medlemmarna i det kommunistiska partiet som alltså ska hålla sin vart femte år återkommande nationella kongress nu i mitten på oktober."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

- "Vi ber för kristna ledare på alla nivåer att de får vara välsignade med Guds vishet gällande hur de ska förbereda sig för och reagera på de nya bestämmelserna. Vi ber också för tjänstemännen, att de skulle beröras av den Helige Ande och lära känna Jesus som sin personlige Herre och Frälsare. Må Herren bevara Kina från att bli allt mera stängt och totalitärt."




NIGERIA

"I år är det 50 år sedan Biafrakriget (1967–1970), ett krig där Nigerias muslimskdominerade militärjunta krossade separatiststrävandena från det i huvudsak kristna igbofolket. Frustrerade och marginaliserade av president Muhammadu Buharis regering har igen separatistiska igbogrupper ökat sin separatistiska retorik. Medan igbofolket ursprungligen kommer från sydost, bor och arbetar de över hela landet och utmärker sig inom handel och administration. Den 6 juni varnade en koalition av muslimska ungdomsgrupper från norra delarna i sin ”Kaduna-deklaration” de av igbofolket som bor i norr att lämna området innan 1 oktober eller bli tvingade bort. Hotet har historiska undertoner – år 1966 genomfördes en etnisk utrensning mot igbofolket i norr och 30 000 dödades och över 1,3 miljoner flydde. Fastän de federala myndigheterna nu har utlovat arresteringar av dem som är ansvariga för ”Kaduna-deklarationen” har inga arresteringar gjorts, enligt uppgift för att det kunde äventyra Nigerias sköra säkerhetssituation, det vill säga det kunde utlösa muslimska kravaller. Spänningen ökar åter en gång. Anti-igbo hatretorik ökar i de muslimska norra delarna och många är rädda för att en kris är överhängande."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)


- "Vi ber att Gud ska gripa in i Nigeria och lugna ner den gryende stormen och att hela den nigerianska kyrkan skulle ena sig i bön – över hela landet, över samfundsgränser och etniska gränser – för att ropa till Herren om fred och nåd i Nigeria. Vi ber att Gud ger Nigerias politiska, religiösa, allmänna ledare och ungdomsledare nåden att få vishet att veta vad de ska göra och modet att göra det (1 Tim 2:1-4), och att Han leder och beskyddar sin sårbara kyrka i den muslimskdominerade norra delen med ökande anti-igbo fientlighet (Jes 40:10-11)."

Martyrkyrkans vänner r.f.


Foto: KL



China Aid: Bob Fu in Jakobstad
http://www.chinaaid.org/2012/03/chinaaids-bob-fu-awarded-pro-fide-award.html



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar