Powered By Blogger

onsdag 25 maj 2016

MKV - Pakistan och Uganda

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 19/2016 (Ordf. Johan Candelin)

Zech. 4:6 (ESV)

Tack- och böneämnen: PAKISTAN (bön om beskydd för Imran Masih och kristna i byn Chak 44, för religionsfrihet) och


UGANDA (pastor Micah Byamukama förgiftad, lovprisning för hans vittnesbörd)




Prayer bulletin:

Zech. 4:6 (ESV) "Then he said to me, “This is the word of the LORD to Zerubbabel: Not by might, nor by power, but by my Spirit, says the LORD of hosts."

Sak. 4:6 "Detta är HERRENS ord till Serubbabel: Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot."



Lovsång - praise: "Ödmjukhetens konung": 
https://www.youtube.com/watch?v=RBte2kPkgys


Hädelselagen används som vapen mot kristna

PAKISTAN

"Åter en gång lider medlemmarna i en liten sårbar kristen invånargupp av skräck och förluster när radikaliserade muslimer använder Pakistans ökända hädelselagar mot dem. En enkel, ogrundad anklagelse är allt som behövs för att den anklagade ska vara så gott som död och hans eller hennes egendom förverkad. Dessutom är trenden idag för kollektiv bestraffning. En fatwa från en stark muslimsk präst eller provokation från den lokala moskén är allt som behövs för att det muslimska samhället ska uppfyllas av islamistisk nit och mordisk indignation att de är beredda att bränna ner sina kristna grannar. Den enda orsaken till att kristna sälla mister livet i Pakistans ”hädelsepogromer” är att hela processen har blivit så förutsägbar att de kristna vet att fly vid minsta tecken på problem.

Byn Chak 44 ligger i Punjabs Mandi Bahauddin-distrikt och där bor omkring 2500 muslimer och 300 fattiga kastlösa kristna som arbetar åt muslimerna. Saint Anthony katolska församling är den enda i byn och Imran Masih (28) var den enda kristna på sin arbetsplats. Rapporterna varierar, men det verkar som om Imran, en vaktmästare på den lokala hälsokliniken, den 19 april lämnade sin mobiltelefon obevakad medan han arbetade. När han kom tillbaka för att ta sin telefon fann han den i händerna på en apotekare vid namn Bilal som visade de andra videomaterial som han sade vara hädande. Fastän Imran förnekade all kännedom om materialet, misshandlades han och låstes in i ett skåp medan hans telefon slogs i bitar. Lyckligtvis hade han en annan telefon och använde den för att ringa efter hjälp. Män från den katolska kyrkan kom till hans hjälp och förklarade för ledande läkaren att Imran var analfabet och inte kunde engelska, vilket gjorde det osannolikt att materialet från YouTube var något som han kunnat ladda ned. Läkaren höll med om saken och Imran frisläpptes och saken verkade vara ur världen – utom att Imrans anklagare inte var nöjd. Bilal frågade råd av en fundamentalistisk präst i det närbelägna Sargodha och denne slog fast att Imran var en hädare som måste dö. Så snart Imran fick höra om detta, flydde han för sitt liv.

Uppviglade av vissa moskéledare samlade sig muslimer efter fredagsbönen 6 maj till en pogrom för att tända på kristnas hem. Lyckligtvis kom polisen i tid för att skingra mobben. Rykten florerar om att de kvarvarande kristna har fått order om att överlåta Imran till muslimerna, konvertera till islam eller lämna byn. Situationen blir allt spändare. Enligt vissa rapporter kan Imran blivit måltavla för att han haft ett förhållande med en kvinnlig muslimsk medarbetare, vilket är otillåtet i islam. Övertygad om att hädelseanklagelserna är falska har den lokala polisen vägrat registrera något brottsfall mot Imran Masih."

 (Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)

- "Vi ber om beskydd för Imran Masihs, hans familj och de kristna i Chak 44 och vi ber att Gud skulle tala till byns muslimer i deras hjärta och sinne så att de blir övertygade om synd och ångrar sig och kan verka för sann försoning. Vi ber att inga fördomsfulla rykten ska ta över på någondera sidan så att sammandrabbningar och förstörelse kan undvikas. Vi ber också att Pakistans liberala, sekulära och ”moderata” muslimer skulle väckas och få mod att stå emot dylikt skamligt och ociviliserat beteende så att de som vågar förarga islamisterna genom sitt modiga tal om religionsfrihet, kristnas säkerhet, jämställdhet, rätt och fred får allt det stöd de behöver."



UGANDA

"Micah Byamukama (61), pastor i Kasecha baptistförsamling i byn Kasecha, dog på den lokala hälsostationen den 15 maj efter att ha ätit insektsgift som lagts i hans mat.  Ahmed Mupere, den som påstås vara skyldig till dådet, sades ha blivit arg på pastor Micah, en brinnande evangelist, efter ett samtal där pastorn utmanade Ahmeds teologi. Pastorn hade påstått att ”den sanne Guden är Gud Herren Jesus Kristus, som vann över Satans makt, inklusive den islamiska jinnen”. En jinn är ett övernaturligt väsen från tidig arabisk mytologi som blivit en del av de islamiska teologin.
Mindre än en vecka innan förgiftningen överlevde pastor Micah en knivattack av oidentifierade personer. Pastorn skadades men räddades av grannar som hörde hans rop på hjälp. Micah är änkling och har inga barn så han var ensam när Ahmed Mupere besökte honom den 15 maj. Han låtsades önska försoning och åt med pastorn från en gemensam tallrik, men efter att han uppges ha lagt gift i matet slutade han äta medan pastor Micah fortsatte. Innan han dog berättade pastorn för sin granne: ”Ahmed tog lite mat tillsammans med mig, och slutade sedan äta. När jag frågade honom varför han inte fortsatte äta, sade han att han ätit hemma och att han ville gå tillbaka hem eftersom det var sent.”
Kort efter att Ahmed gått, började pastorn få magsmärtor. Han fördes snabbt till hälsocentralen där smärtorna och andra symptom intensifierades innan han gick över gränsen till himlen. En sjukskötare sade att pastorn dog av att ha ätit ett mycket giftig insektmedel. Polisen undersöker fallet och Ahmed har flytt från byn, uppger man. Pastor Micah var tidigare en animist som trodde på förfädernas andar innan han valde att tro på Jesus. Tidigare hette han Mukama, men när han blev kristen ändrade han sitt namn till ”Byamukama” som betyder ”allt för Gud”.

Må Gud välsigna pastor Micah Byamukamas vittnesbörd också efter att han själv flyttat hem till himlen och må Gud trösta och styrka Kasecha baptistförsamling i deras sorg och rädsla."

 (Källa: www. assistnews.net)


Martyrkyrkans vänner r.f.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar