Powered By Blogger

tisdag 3 maj 2016

"Ett avtal med djävulen - Barnen fortsätter att dö"

En artikel som är en väckarklocka om människovärdet och om omsorgen om de svagaste; inte minst barnen. Som om stenarna ropade...

"När det förkastliga Turkiet-avtalet slöts visste vi till en del vilka konsekvenser det skulle få. ”Ett avtal med djävulen”, varnade Turkiet-experten Halil Karaveli. --- ”Barnen fortsätter dö – det är bara resvägen som ändras”, skrev vi på Politism för tre veckor sedan. --- Medelhavet är en massgrav, skriver Läkare utan gränser på twitter. Våra politiska ledares beslut, kompromisser och avtal har tydlig påverkan på den massgravens storlek. Ändå har flyktingperspektivet – de mänskliga rättigheterna – mer och mer trängts ut från det offentliga samtalet och förträngts av makthavarna. --- I dag tas nyheten om att 400 människor drunknar på väg till Europa emot med samma resignerade ointresse som rapporter om att människor svälter i världen. --- Vi – det rika EU – har kommit att betrakta de här människorna som överflödiga."

Politism.se: "Vi rycker på axlarna och låter dem drunkna"
http://www.politism.se/story/vi-rycker-pa-axlarna-och-later-dem-drunkna/#post-39713
"Man kan tycka att Sverige, eller Ungern, eller nån annan, gjort rätt när de infört en restriktiv flyktingpolitik som undergräver asylrätten. Men att det lägger sig som en våt filt över samtal om de människoliv som spills i och med den förda politiken, det ska aldrig accepteras. Har ryggrad och moral helt försvunnit från den politiska debatten?"






“Whoever saves one life saves the world entire." (Talmud)

- Hur kommer jag att tänka på denna sång?
"Don't let your heart be hardened":
https://www.youtube.com/watch?v=DMbZbABlKqk





Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar