Powered By Blogger

torsdag 17 december 2015

MKV - Julhälsning - Joulutervehdys - Christmas greeting

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 40/2015 (Ordf. Johan Candelin) Den sista veckorapporten innan pausen över jul- och nyårshelgerna. Ordförande Johan Candelin, önskar alla i MKV:s världsvida bönegemenskap en riktigt välsignad högtid, med denna skrivna hälsning:

"Som kristna behöver vi påminna oss om att vi är medborgare i två riken, dels vårt jordiska fosterland och dels i ett rike som aldrig vacklar. Guds rike består ju från evighet till evighet och ingen ondska kan någonsin rubba det. Inte heller kan djävulen förstöra den välsignelse som vi fick när Jesus föddes i Betlehems stall. --- När Jesus föddes verkade kejsaren Herodes ha stor makt jämfört med ett litet judiskt gossebarn som inte ens fick rum i härbärget. Men historien visar oss alltmera var den verkliga makten finns."




Joulutervehdys:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=1c97699052

Christmas greeting:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=0a6b010757


En julhälsning från Martyrkyrkans vänner:

EN BALANSERAD JUL

"Jag är säkert inte den enda som har överraskats av hur snabbt det har skett en förändringen i våra länder och i världen. Från vad vi upplevde som ett mycket tryggt samhälle har världens konflikter och oroligheter under ett enda år trängt sig in i vår vardag och lett till att många nu upplever rädsla för framtiden. Det som har hänt har haft en förlamande effekt på två av västerlandets falska grundtankar: Dels att allt får en ”happy end”, ett lyckligt slut, och dels att ”människan kan garantera människan trygghet”. När dessa två grundtankar inte håller, är människan obarmhärtigt utelämnad åt sin egen hjälplöshet.

Som kristna behöver vi nu påminna oss om att vi är medborgare i två riken, dels vårt jordiska fosterland och dels i ett rike som aldrig vacklar. Guds rike består ju från evighet till evighet och ingen ondska kan någonsin rubba det. Inte heller kan djävulen förstöra den välsignelse som vi fick när Jesus föddes i Betlehems stall.

Vi ska göra allt gott vi kan för vårt jordiska rike, men samtidigt allt mer komma ihåg att det inte kan ge oss en sådan trygghet inför döden och framtiden som medborgarskapet i Guds rike kan. Tiden vi lever i utmanar oss nu att balansera dessa två och samtidigt ha vårt evighetshopp endast i Guds rike. När Jesus föddes verkade kejsaren Herodes ha stor makt jämfört med ett litet judiskt gossebarn som inte ens fick rum i härbärget. Men historien visar oss alltmera var den verkliga makten finns. Därför finns ingen orsak till oro för morgondagen. Guds rike ger oss en underbar framtid och ett hållbart hopp när jordiska riken vacklar och faller.

Med detta Guds rike i våra hjärtan tackar jag Dig, kära vän, för det gångna året och önskar dig en balanserad jul i Jesu namn."


Johan Candelin
Ordförande
Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Kerstin Lindén



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar