Powered By Blogger

torsdag 3 december 2015

MKV - Jemen och Satellit-TV i Mellanöstern

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 38/2015 (Ordf. Johan Candelin)

"Jag bönhör dig i nådens tid, jag hjälper dig på frälsningens dag. Jes. 49:8

Ps. 118:24, Ps. 10:12, 16-18

Tack- och böneämnen: JEMEN (två kristna martyrer, bön för deras anhöriga) och Satellit-TV i MELLANÖSTERN (bön för Arab Vision's julprogram, för teamet, för evangeliets utbredande)






Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=a53778737b

Ps. 118:24 (ESV) "This is the day that the LORD has made; let us rejoice and be glad in it."

Ps. 10:12, 16-18  "Arise, O Lord; O God, lift up your hand; forget not the afflicted. --- The Lord is king forever and ever; the nations perish from his land. O Lord, you hear the desire of the afflicted; you will strengthen their heart; you will incline your ear to do justice to the fatherless and the oppressed, so that man who is of the earth may strike terror no more."




Två kristna dödade i Jemen nyligen


JEMEN

"Två kristna i Jemen, båda konvertiter från islam, har skjutits till döds på grund av sin tro, enligt källor som stod nära offren. I början av september i  staden Taiz i sydvästra Jemen låg minst en medlem av oragnisationen Al-Qaida på den Arabiska halvön (AQAP) i bakhåll och sköt en kristen man 15 till 20 gånger. Ytterligare en kristen man sköts i sitt hem den 2 oktober. Mördarna kan här ha varit muslimska extremister eller medlemmar ur den dödades egen familj, uppger källorna. På grund av säkerhetsrisken i Jemen är både offren och källorna anonyma.

Båda männen var öppet bekännande kristna. Myndigheterna har inte arresterat någon med anledning av morden. Sedan mars i år, när inbördeskriget började, har Jemen blivit en laglös, icke-fungerande stat där ”människor dödas av olika orsaker” uppgav en av källorna.

En källa nära den kristna som först dödades uppgav att det var en medlem av AQAP som var ansvarig för dådet.

”I sex månader hade han fått direkta hot från kända AQAP-medlemmar som han personligen kände. Det finns ingen anledning att tro att hans familj var inblandad i mordet. De hade vetat om hans tro i mer än ett decennium och fastän det skapade spänningar i familjen, hotade de aldrig honom till livet”, uppgav källan.

En jemenitisk vän till den andra mördade sade att konvertiten var engagerad i evangelisation, fastän han försökte hålla låg profil. Enligt vännen var han inte involverad i något annat som kunde ha lett till hans död. Andra som kände honom berättade att muslimer trakasserade och hotade honom. Dessutom hade man tänt eld på hans hus åtminstone en gång.

”Många människor gillade inte att han konverterat”, berättade vännen. ”Jag tror att han dödades på grund av sin tro, det finns inga andra orsaker.”

Han efterlämnar hustru och en tonårig son. Det är inte klart hur de två klarar situationen, men offrets vän uppgav att morden har oroat andra konvertiter i Taiz.

”Människor som kände honom väl är rädda och chockade. De vet att han dödades för sin tro. Men av dem som inte kände honom tror de flesta att han dödades i de allmänna oroligheterna”, uppgav vännen.

Källan uppgav också att den andra konvertitens familj antagligen kände sig allmänt vanärade av hans beslut att följa Kristus. Familjens betydelse i Jemen kan inte nog betonas. Familjestrukturen i landet, liksom i stora delar av Mellanöstern är den enhet som upprätthåller samhällsnormer, speciellt en nära koppling till islam.

”I vår kultur är det annorlunda än i andra länder, eftersom det är stammarna som bestämmer, inte myndigheterna”, berättar vår källa. ”Ifall du har problem med myndigheterna kan din familj eller din stam rädda dig från myndigheterna. Ifall du har problem med din familj, kan ingen rädda dig.”
”Jag är ledsen eftersom jag kände honom personligen. - - Han ville vinna världen för Gud och förberedde sig för det arbetet”, berättar hans vän. ”Den längtan kostade honom livet, men vi hoppas att Gud ska vända hans död till en möjlighet.”

(Källa: morningstarnews.org)

- "Vi ber för de två mördades familjer, vänner och församlingsgemenskaper, att Gud ska trösta och styrka dem och genom sitt ord beröra också icke-kristna jemeniter genom dessa martyrers liv, vittnesbörd och död."



SATELLIT-TV I MELLANÖSTERN

"Vi tackar Gud för alla företag och organisationer som producerar och sänder ut kristna tv-program som når över hela Mellanöstern. Speciellt prisar vi Honom för alla tidigare muslimer som har funnit friden och glädjen i Kristus genom dessa program.

Denna vecka ber vi särskilt för en av dessa organisationer, Arab Vision, som ber om förbön:
”Be för den serie julprogram som vi ska producera under titeln ’Rädsla och frid’. Vårt produktionsteam i Mellanöstern tror starkt på vikten av att göra dessa program i denna tid som är så fylld av rädsla, förtvivlan och våld. Också vid tiden för Jesu födelse var rädsla, förtryck och oro en del av den dagliga verkligheten. Men Fridsfursten, som Gud Fadern sände till jorden, kom för att ge oss och lära oss om den frid som övergår allt förstånd. I denna serie tv-program som handlar om julen vill vi ge mycket utrymme för araber som kämpar med rädsla och oro, och mycket rum för budskapet om frälsning och frid!” Må Herren välsigna hela teamet som arbetar med detta – och andra – program som görs för att nå de onådda med evangeliet.

Vi ber också om beskydd för Arab Visions webbsida som flera gånger har attackerats och infekterats med virus. Nyligen hände det igen och det tar upp till tre veckor att återställa webbsidan. Vi ber att man ska finna lämpliga (tekniska) lösningar att förhindra liknande attacker i framtiden. De som attackerat sidan verkar uttryckligen att attackera Arab Vision, eftersom andra webbsidor på samma server är orörda."

(Källa: www.arabvision.org


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL (kapellet på Tankar fyrö)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar