Powered By Blogger

onsdag 25 mars 2015

Turkiet bygger sin identitet på en historisk lögn

Seyfo. Maria bevittnade ett folkmord. Docent Svante Lundgren (Assyriska riksförbundet) om Seyfo.

Åbo Underrättelser: Svante Lundgren, docent i judaistik:
http://www.abounderrattelser.fi/news/2015/03/helgonet-fran-horsens.html
"Under första världskriget utförde den osmanska regeringen ett folkmord på armenier och andra kristna. Provinsen Harput kom att kallas ”slakthusprovinsen” eftersom dödandet där var särskilt systematiskt och omfattande.

Maria fanns kvar i Harput under hela världskriget. Hennes amerikanska kolleger utvisades, så hon fick mer eller mindre ensam ta ansvar för både sjukhus och barnhem. Så gott som alla hennes vuxna vänner dödades, men hon lyckades rädda 3 600 armeniska barn."





Svante Lundgren är Assyriska riksförbundets nya medarbetare. Han har också medverkat i lekmannasamlingen Fokus i Jakobstad ett flertal gånger. Här är en färsk intervju med honom:














Assyria TV: "Intervju med Svante Lundgren: Turkiet bygger sin identitet på en historisk lögn:"
http://www.assyriatv.org/2015/03/svante-lundgren-turkiet-bygger-sin-identitet-pa-en-historisk-logn/







Här står mera om Maria Jacobsen som nämndes om i den första länken:

Folkedrab.dk
http://folkedrab.dk/sw86798.asp "Maria Jacobsen – dagbog fra det armenske folkedrab":


8. juli 1915 beskriver hun en dødsmarch: ”En Skare forviste er kommen fra Erzingan, de har lidt ubeskriveligt af Pinsler, Nød og Fare paa Vejen hertil. Mange af mændene er dræbte, Kvinder og unge Piger er blevet skændte af Soldater, mange er blevet taget til tyrkiske og kurdiske Hjem, de var blevet fortalt at de skulde til Harpoot og da de efter  ugers og maaneders Lidelser og Farer naaede hertil, blev mændene og drengene som var blevet tilovers taget fra dem og puttet i Fængsel her, hvad betyder at de skal dræbes. Kvinderne bliver holdt her nogle Dage, og de tyrkiske Mænd gaar hen og udser sig de kønneste Koner og Piger, som de saa tager med hjem til deres Harem, de syge som ikke kan gaa bliver taget ud og ført til en Kirkegaard hvor de faar Lov at ligge til de dør.”





Foto av Svante Lundgren: Joanna Lindén-Montes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar