Powered By Blogger

torsdag 12 mars 2015

MKV - Indien och Centralafrikanska republiken - "casting all your anxieties on him, because he cares for you."

Martyrkyrkans vänner r.f  rapport 9/2015 (Ordf. Johan Candelin) Ps. 30:11-13, 1 Petr. 5:7

"Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er."




Tack- och böneämnen: INDIEN (kristna misshandlades av polis i Jaipur, bön om beskydd) och CENTRALAFRIKANSKA REPUBLIKEN (kristna utsatta för våld och mord)







Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=7aa3cdf534


Bön och lovsång: 

Ps. 30:11-13 "Hör, HERRE, var mig nådig! HERRE, var min hjälpare! Du förvandlade min klagan till dans, du tog av mig sorgens dräkt och klädde mig i glädje. Därför skall min själ lovsjunga dig utan att tystna. HERRE, min Gud, jag vill tacka dig för evigt."

Ps. 30:10-12 "Hear, O Lord, and be merciful to me! O Lord, be my helper!” You have turned for me my mourning into dancing; you have loosed my sackcloth and clothed me with gladness, that my glory may sing your praise and not be silent. O Lord my God, I will give thanks to you forever!"


1 Peter 5:7 "casting all your anxieties on him, because he cares for you."
1 Petr. 5:7 "Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er."


Indisk polis misshandlade kristna evangelister


INDIEN

"Tjugo kristna män på ett evangelisationsuppdrag i nordvästra Indien blev olagligt fängslade och torterade av polisen, uppger en människorättsorganisation som ingrep och tvingade polisen att frige dem. Organisationen The People’s Union for Civil Liberties (ung. folkets union för medborgerliga rättigheter) arbetade tillsammans med lokala kristna för att övertyga de högre tjänstemännen att befria männen, men flera av dem hade allvarliga skador efter incidenten den 25 februari i Jaipur, huvudstaden i delstaten Rajasthan. Pastor Stephen Raj, en av teamledarna från församlingen Hebron Bhakta Singh Fellowship Church i staden Hyderabad, berättade att han är ”tacksam till dem som räddade oss, speciellt Kavita Srivastava”, den regionala ledaren för människorättsorganisationen.

Männen kom till Mansarovar-centret i Jaipur på eftermiddagen utrustade med en megafon för att predika och distribuera kristen litteratur.

”Genast vi började, kom en man fram och frågade: ’Vad är det här?’ Han tog vårt flygblad och gick sin väg. Han ringde antagligen polisen”, berättar Raj.

När en grupp hinduistiska demonstranter samlades kom polisen – i en stat som leds av det hindunationalistiska partiet Bharatiya Janata Party (BJP) – och skingrade dem. Men senare när de kristna gick tillbaka till sitt härbärge följde extremisterna efter.

”När vi kom till vårt härbärge började de uppträda hotfullt mot oss och tillkallade polis igen”, berättar Raj. ”Polisen kom och tog oss till polisstationen i två jeepar. De befallde oss att räcka fram våra handflator och slog oss allvarligt med lathis [en slags träbatonger som ofta används av den indiska polisen]. De som drog tillbaka sina händer efter första slaget, blev slagna på nytt. Många av oss hade blåmärken och blodiga bulnader i våra händer sex dagar senare. Ifall de [människorättsaktivisterna] inte hade kommit så snabbt, hade vi antagligen utsatts för mera tortyr”, säger Raj. Srivastava sade sig vara glad att de kom till platsen i tid och kunde rädda dem från polisen.

Efter Srivastavas ingripande befallde högre tjänstemän att polisen skulle föra de kristna tillbaka till sitt härbärge sent samma kväll, uppgav Walter Masih, den evangelikala pastor som hade koordinerat evangelisationsteamets besök. Men enligt människorättsorganisationens utlåtande hade polisen, som förde tillbaka de 20 kristna, tvingat ägaren till härbärget att inte tillåta de kristna att övernatta där. Därför slängdes de ut på gatan med mat och vatten och uppmanades gå till järnvägsstationen och inte återvända till staden. De fick också höra att man skulle åtala dem för [påtvingad] konvertering om de inte genast lämnade staden. Sju av Indiens 29 delstater har lagar som förbjuder påtvingad religiös konvertering. Skenbart avsedda för att skydda individens trosfrihet används lagarna ofta mot religiösa minoriteter.

”De hinduistiska fundamentalisterna ropade slagord till och med mot oss hinduer medan vi var på polisstationen. Det visar faran som vårt land står inför idag”, säger Srivastava. ”Detta är ett klart exempel på ett fall där polisen används för att trakassera minoriteter, speciellt de kristna.” Srivastava berättade att incidenten skedde mindre än 48 timmar efter att Mohan Bhagwat, den nationella ledaren för den hinduistiska högergrupperingen Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), attackerat Moder Theresas arbete vid sitt besök i Rajasthan den 23 februari. Bhagwat, som talade i en by i Bharatpur-distriktet till deltagarna i en konferens för att stärka kvinnornas roll, sade: ”Det är fint att arbeta för en sak med osjälviska motiv, men Moder Theresas arbete hade ett dolt mål, vilket var att konvertera de människor som man tjänade till kristendomen.”

Bhagwat för en kampanj för att Indien ska bli en hinduistisk nation. BJP-partiet, som är den politiska delen av Rashtriya Swayamsevak Sangh, har haft majoritet i Indiens parlament sedan maj 2014.

”Hela nationen var chockad över Bhagwat’s uttalande”, berättar Srivastava. ”RSS har sin tydliga agenda: att skapa en fientlig inställning mot kristna och andra. Resultatet ser vi framför oss… Så länge som dylika hatiska tal inte stoppas, kommer attacker mot kristna och andra bara att öka.”

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)




- Vi ber för de kristna som misshandlades av polisen i Jaipur att de får bli helt återställda från sina skador. Vi ber om beskydd för de indiska troende, speciellt mot hinduistiska extremister, men också mot polisen som inte alltid är välvilligt inställd mot den kristna minoriteten eller andra minoriteter. Må Gud ge de lokala kristna frid och frimodighet att fortsätta att föra ut evangeliet till sina landsmän.




CENTRALAFRIKANSKA REPUBLIKEN


- Vi ber för dem som drabbats av mordet på minst 18 kristna i den senaste våldsvågen i Centralafrikanska republiken (CAR). I en attack i huvudstaden Bangui den 11 februari dödades 16 kristna, några av dem genom halshuggning. Följande vecka dödade fulaniherdar i provinsen Nana Grebizi två kristna och kidnappade ytterligare en kristen, Kondremunju Philippe, och hans son. Pastor Enza Vincent från Kaga-Bandoro, huvudstad i provinsen, säger: ”Vi vill ha fred… Det finns tusentals kristna som lider.” Vi ber att de sörjande familjerna ska uppleva Guds tröst och omsorg. Vi ber också att Kondremunju Philippe och hans son ska friges oskadda. Vi ber för dem som flytt det senaste våldet, att hjälporganisationer ska kunna förmedla hjälp till dem snart och för genombrott i kampen för fred i CAR och vishet för regeringen.


(Källa: www.opendoorsuk.org)





Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar