Powered By Blogger

torsdag 19 mars 2015

MKV - Turkmenistan och Pakistan

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 10/2015 (Ordf. Johan Candelin). Matt. 7:7
"Vem kan förbjuda oss att be?" Who can forbid us from praying?"

Matt. 7:7 "Bed och ni skall få, söka och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er."

"Hör, HERRE! Jag höjer min röst och ropar, var mig nådig och svara mig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte!" Ja, ditt ansikte, HERRE, söker jag, dölj inte ditt ansikte för mig." Ps. 27:7-9a

Tack- och förbönsämnen:

TURKMENISTAN (Narmurad Mominov och för hans församlingsmedlemmar, kristna i landet) och PAKISTAN (pakistanska troende, attack mot två kyrkor; för de skadade och sörjande, för en fredlig utveckling)


Ps. 9:9 (ESV) "The Lord is a stronghold for the oppressed, a stronghold in times of trouble."






Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=85a58e90d4


Ps. 27:7-9 (ESV) "Hear, O Lord, when I cry aloud; be gracious to me and answer me! You have said, “Seek my face." My heart says to you, “Your face, Lord, do I seek.” Hide not your face from me. Turn not your servant away in anger, O you who have been my help. Cast me not off; forsake me not, O God of my salvation!"

Matt. 7:7 "Bed och ni skall få, söka och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er."
“Ask, and it will be given to you; seek, and you will find; knock, and it will be opened to you."


Turkmenistan: ”Vem kan förbjuda oss att be?”

TURKMENISTAN

"Problemen för den protestantiske ledaren Narmurad Mominov från Galkynysh i Lebap-regionen började när han besökte en av församlingens familjer som höll en välkomstmåltid för ett av sina barn som studerat på annan ort och nu hade återvänt hem på lovet. Mominov och några andra skulle just lämna platsen när polisen anlände. Trots att de precis skulle gå, tvingade poliserna dem att stanna och skriva rapporter om att de höll en religiös sammankomst, vilket inte var sant och ingen religiös litteratur fanns framme. Då beslöt poliserna att genomsöka de andra rummen och fann en Injil, ett Nya testamente. De ville att husägaren skulle berätta var han fått Nya testamentet och beskyllde Mominov för att ha gett det till husägaren.

Andra gäster, vissa med barn så små som 2 år, hölls kvar i huset till klockan 2 på natten. Senare samma dag inkallades de och pressades att skriva utlåtanden att de avsäger sig sin tro och inte deltar i religiösa sammankomster, men de flesta vägrade göra det. Efter att ha hotat dem, lät poliserna dem gå. Poliserna beslöt att väcka åtal mot både Mominov och husägaren. Den 27 februari dömde en domstol honom till böter på 100 manats (en normal månadsinkomst på landet är 200 manats). Tillsvidare har husägaren inte inkallats till domstol.

En av de poliser som deltog i räden men som vägrade uppge sitt namn vägrade absolut att diskutera varför de gjorde en räd i ett privat hem, varför religiös litteratur konfiskerades, varför enskilda kristna pressades att överge eller byta sin tro och varför Mominov bötfälldes.

Mominov har också tidigare bötfällts för sina ”religiösa aktiviteter”. Tidigare har också hans föräldrar (som inte är församlingsmedlemmar) utsatts för påtryckningar att utestänga honom, hans hustru och barn från familjehemmet. En vinter stängdes elektriciteten, gasen och vattnet av för att sätta press på föräldrarna.

”Det här är redan fjärde eller femte gången de har gjort så här”, klagade de troende. ”Varje gång någon säger att någon har gett dem ett Injil, förbereder de en rapport om ett brott, kallar dem till domstol och bötfäller dem. De bötfäller också alla som deltar i en religiös sammankomst och anser att fira gudstjänst i något privat hem är ett brott. Man får bara samlas i hyrda utrymmen när myndigheterna känner till det och har godkänt dagar och klockslag.”

Vid räder beslagtas ofta också religiös litteratur, de kristna hotas och ibland pressas de att avsäga sig sin tro eller byta tro. Vid en dylik räd sade husägaren till polisen: ”Vem kan förbjuda oss att be?” Religiösa församlingar som kan registrera sig möter ofta krav på att samarbeta med eller ge information till hemliga polisen som är underställd Ministeriet för nationell säkerhet. Också registrerade religiösa församlingar som inte har egna mötesplatser kan förbjudas att mötas offentligt.

Bötesbeloppen kan ibland vara upp till 1 000 manats när medelmånadslönen för dem som arbetar på jordbrukskollektiven i denna del av landet är omkring 200 manats. Den dömda måste betala bötesbeloppet omedelbart annars konfiskeras personlig egendom. Utöver böter måste den dömda ibland skriftligt avsäga sig sin tro och lova att de inte talar om kristendomen med andra, deltar i gudstjänster eller ens träffar andra församlingsmedlemmar. En före detta församlingsmedlem gjorde detta och tvingades sedan att gå till moskén och offentligt säga att han ångrat sig och att han blivit lurad att bli kristen."


(Källa: www.forum18.org)



- "Vi ber för Narmurad Mominov och för hans församlingsmedlemmar att de hittar sätt att fungera som en levande församling trots myndigheternas försök att begränsa och hindra dem."





PAKISTAN

 "Vi ber för de pakistanska troende som drabbades av den attack som två självmordsbombare utförde den 15 mars 2015 mot två kristna kyrkor i den stora kristna stadsdelen Youhanabad (John Abad) i Lahore. Församlingar hade redan höjt säkerheten och eftersom de säkerhetsåtgärder som vidtagits är otillräckliga har församlingarna också själva ordnat med säkerhetsvakter. När självmordsbombarna försökte komma igenom portarna till kyrkorna, hindrade säkerhetsvakterna dem varvid attentatsmännen detonerade sina sprängladdningar och orsakade omfattande skador utanför själva kyrkobyggnaderna. De två kristna volontärer som fungerade som vakter dödades tillsammans med två poliser. Vi ber för familjerna till de 16 dödade och 85 allvarligt skadade i attacken. Må Herren själv trösta och styrka dem. I protester efteråt fångades två av självmordsbombarnas kamrater och mördades brutalt av de protesterande. Vi ber om en fredlig utveckling efter dessa tragedier."

(Källor: MKV, Barnabas Fund)




1 Cor. 12:26 (ESV) "If one member suffers, all suffer together; if one member is honored, all rejoice together."






Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Kerstin Lindén (glasmadonna från Karelen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar