Powered By Blogger

onsdag 18 mars 2015

Belarus samarbetar med Nordkorea - Legitimera honom inte

Det är mycket anmärkningsvärt att Belarus öppet samarbetar med Nordkorea och även har likadana mål. Regimen i Belarus förtrycker alltså fortsättningsvis folket och fängslar och torterar presidentkandidater.  "Agera emot att Belarus diktator Lukasjenka bjuds in till EU:s toppmöte för Östliga partnerskapet i Riga" uppmanar Östgruppen.



"Belarus och Nordkorea har en del gemensamt. Så tycker inte bara belarusiska regimkritiker utan även de två ländernas egna utrikesministrar, framkom vid ett besök i Minsk." (Östgruppen)










Fokusvitryssland (Östgruppen) "Belarus och Nordkorea betonar sin likhet":
http://fokusvitryssland.se/2015/03/10/belarus-och-nordkorea-understryker-likheter/
"Ekonomiskt samarbete står i fokus för mötet. Även ländernas beredskap att stödja varandra inom internationella organisationer understryks.

– I alla de frågor vi tar upp sammanfaller våra positioner, sa Lee Su-yong (utrikesminister)."




Unt.se: "Legitimera honom inte"
http://www.unt.se/start/legitimera-honom-inte-3642264.aspx
"Aljaksandr Lukasjenka är en illegitim president som förtrycker sitt lands befolkning. Om Sveriges regering ska kunna leva upp till sina uttalade ambitioner om en utrikespolitik där mänskliga rättigheter prioriteras högt, bör det vara självklart att agera aktivt mot att Lukasjenka ges internationell legitimitet och acceptans genom en inbjudan till EU-mötet i Riga."




Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar