Powered By Blogger

torsdag 26 mars 2015

MKV - Kina och Irak - Låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 11/2015 (Ordf. Johan Candelin) Hebr. 12: 2-3, 1 Tim. 1:15, Jes. 52:4-6, Jes. 6:3b

 "looking to Jesus, the founder and perfecter of our faith, who for the joy that was set before him endured the cross, despising the shame, and is seated at the right hand of the throne of God." Hebr. 12:2-3 (ESV)




Tack- och böneämnen: KINA (Tacksägelse för frigivningen av Ou Jinsi, Ji Qingcou och Ji Qingcao, bön för fängslade pastor Huang Yizi och äldsten i Sanjiang) och IRAK (IS förstör och vandaliserar kyrkor i Nineve, bön för de kvarvarande kristna)








Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=05f87e40ac


"Jesus Kristus har kommit i världen för att frälsa syndare." 1 Tim. 1:15 
"Christ Jesus came into the world to save sinners"

Jes. 52:4-6 "Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade HERREN på honom."
"Surely he has borne our griefs and carried our sorrows; yet we esteemed him stricken,vsmitten by God, and afflicted. But he was pierced for our transgressions; he was crushed for our iniquities;bupon him was the chastisement that brought us peace, and with his wounds we are healed. All we like sheep have gone astray; we have turned—every one—to his own way; and the Lord has laid on him the iniquity of us all."

Jes. 6:3b "Helig, helig, helig, är Herren Gud, den Allsmäktige, han som var och som är och som kommer."
“Holy, holy, holy is the Lord of hosts; the whole earth is full of his glory!”

Hebr. 12:2-3 "Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom utstod korsets lidande utan att bry sig om skammen och som nu sitter på högra sidan om Guds tron. Tänk på honom som måste uthärda sådan fiendskap från syndare, annars tröttnar ni och tappar modet."



Lovsång - praise: "How great is our God" (Наш Бог так велик): 
https://www.youtube.com/watch?v=yu-2g2K7CEI




Tre kinesiska troende frisläppta från fängelset


KINA

"Tre kristna från Wenzhou i kustprovinsen Zhejiang frigavs den 6 mars, medan två andra från samma stad fortfarande är i polishäktet. Alla fem fängslades under en kampanj mot provinsens protestantiska och katolska kyrkor där över 425 kyrkor fick meddelande om rivning och i många fall fick sina kors nertagna eller kyrkobyggnaden förstörd.

Jinsi, Ji Qingcou och Ji Qingcao, alla från församlingen Yazhong frigavs efter 136, 62 respektive 57 dagars fångenskap. Yazhong församling fick ett meddelande från partisekreteraren i staden Yayang den 15 augusti 2014 med en order om att församlingen måste avlägsna korset från sin kyrkobyggnad inom augusti månad. Dessutom installerade stadens myndigheter tre övervakningskameror vid den korsning som leder till kyrkan. Församlingen organiserade ett system för de troende att vakta korset dag och natt, och en av dessa frivilliga var Ou. Han fängslades när han försökte hindra en statsanställd från att nedmontera korset. Flera månader senare fängslades de andra männen när de försökte förhandla med tjänstemän. De tre åtalades för att ha ”samlat en folkskara för att störa den allmänna ordningen” och ”hindrande av officiell verksamhet”.

Lin, en medlem i Yazhong församling, berättade att männen frikändes från anklagelserna och att de tidigare vägrat skriva under erkännanden eller betala borgen, eftersom de inte är skyldiga.

”Under hela processen var det som myndigheterna gjorde illegalt”, sade han. ”Vi har filmer som kan användas som bevis. Myndigheterna kan inte stå emot ett sådant tryck. Vi gick till och med till högre myndigheter, som frigav de fängslade som resultat av påtryckningar. Vi har anställt jurister.”
När han tillfrågades ifall de tre frigivna kristna planerar stämma myndigheterna, sade Lin att de fortfarande överväger saken, men kanske låter det hela bero ifall myndigheterna inte vidtar några vidare åtgärder. Han tillade att myndigheterna aldrig lyckades avlägsna korset.

Två andra män från Wenzhou är fortfarande kvar i polishäktet: Pastor Huang Yizi från församlingen Fengwo och en ur äldstekåren i församlingen Sanjiang väntar ännu på frigivning. Huang fängslades den 3 augusti 2014 och arresterades formellt senare samma månad för att ha ”samlat en folkskara för att störa den allmänna ordningen” efter att han den 21 juli 2014 hade hjälpt kristna vid kyrkan Salvation Church att försvara sitt kors som myndigheterna ville avlägsna. Hans fall överfördes nyligen till en annan domstol, men hans jurist Zhang Kai sade att det tillsvidare inte har hörts något från domstolen."

(Källa: www.chinaaid.org)


- "Vi tackar Gud för frigivningen av Ou Jinsi, Ji Qingcou och Ji Qingcao, och ber för dem när de återanpassar sig till det normala livet. Vi ber också för pastor Huang Yizi och för den ur äldstekåren i  Sanjiang, att de snart skulle friges och till dess få allt de behöver av Herren själv. Vi ber för de församlingar som fick sina kyrkor förstörda eller skadade, att de finner sätt att fortsätta samlas till gudstjänst och få nya samlingslokaler."


Uppdatering:
http://www.chinaaid.org/2015/03/world-wenzhou-pastor-sentenced-to-year.html

IRAK   


"Den 16 mars 2015 publicerade Islamiska staten (Isis) en samling bilder som visar hur de vandaliserar kyrkor i Nineveområdet i Irak och förstör olika kristna symboler som Isis anser vara polyteistiska och kopplade till avgudadyrkan. Man ser hur männen avlägsnar kors från kyrktak och ersätter dem med den svarta Isis-flaggan, förstör kors på andra ställen, till exempel ovanför kyrkdörrar och på gravstenar, och förstör och avlägsnar ikoner och statyer inne i och utanför kyrkor.
Vi ber för de få kristna som finns kvar i detta område, att de skulle finna skyddade platser där de kan mötas eftersom deras kyrkor har beslagtagits av Isis. Må Gud ge dem styrka för varje dag och hopp för framtiden och må deras liv få vara starka vittnesbörd för deras angripare."


(Källa: www.memrijttm.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar