Powered By Blogger

fredag 18 april 2014

Påskhälsningar - Pääsiäistervehdys - Easter Greeting

* Grattis på födelsedagen, Johan Candelin Smileys (20.4.2014) Happy birthday!

* MKV - Martyrkyrkans vänner r.f. :  Påskhälsning

* Inkerin kirkko: Hyvää Pääsiäistä!

"Inkerin kirkossa olemme oppineet uskomaan ja hyväksymään, että ylösnousemus on totinen voima,

joka tekee meidätkin eläviksi, vaikka ulkonaiset puitteet olisivat kuinka ankaria ja mahdottomia."




Inkerin kirkko (Aarre Kuukauppi):
http://www.inkerinkirkko.fi/uutiset/13-ik-ajankohtaista/655-hyvaa-paasiaista

MKV Veckorapport, 14/2014 (Johan Candelin):

En måste dö

"Vi lever i en märklig tid. De flesta människor lever som om de aldrig skulle dö och dör som de aldrig hade levat. Många tror att verkligheten förändras beroende på vad de flesta anser. Biblisk kristendom säger dock någonting helt annat. Den säger att verkligheten är oberoende av vad människor anser. Guds Ords sanning står fast även om inte en enda människa skulle tro på den. Guds Ord säger att människan fallit i synd och att vi alla är syndare, som en gång på den yttersta dagen skall stå inför en helig och allvetande Gud. I detta avseende är alla människor lika. Guds vrede över synden (som är en del av Hans kärlek) och Guds kärlek till syndaren är därför de två faktorer som har evighetsbetydelse för oss alla. Ingenting annat är lika viktigt för mig och dig. Detta är den verkliga verkligheten.

För över hundra år sedan härjade en fruktansvärd epidemi i Frankrike. Alla barn som drabbades av den dog inom en kort tid. En ung judisk forskare upprättade ett eget hemlig laboratorium utanför Paris. Han hade tagit med sig ett antal hästar som han infekterade med sjukdomen. En efter en dog hästarna. Efter två veckor fanns endast en i livet. Småningom övervann den sjukdomen och blev helt frisk. Då hände det märkliga. Forskaren tog en stor hammare och med ett våldsamt slag i huvudet dödade han den friska hästen. Sedan tog han blodet från hästen och skyndade till sjukhusen i Paris med blodet som gav liv åt de infekterade. Den enda som motstod sjukdomen måste dö för att alla som inte motstod den skulle få liv!  Detta är en bild av vad som hände på korset: Guds vrede över synden drabbade den ende som under sitt liv stått emot all synd. Genom Jesu blod finns därför i dag förlåtelse och evigt liv för var och en som tror. Där och endast där.

Liksom forskaren skyndade med blodet till sjukhuset vill Martyrkyrkans vänner stöda alla dem i olika delar av världen som skyndar ut med budskapet om Jesu blod, som ger dödsdömda syndare evigt liv. Att få be om sina synders förlåtelse, innebär att sätta sitt hopp till korsets man och dödens besegrare. Det är att leva som om vi skulle dö och att dö som hade vi levat enligt Guds egen frälsningsplan."

Johan Candelin,
Martyrkyrkans vänner r.f.



Pääsiäistervehdys:
 http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=ebccd4acee

Easter Greeting:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9f5e9fc962

Chrysostomos påskpredikan (svenska, finska, engelska):
http://www.ortodoksi.net/index.php/Johannes_Chrysostomos_p%C3%A5skpredikan






Foto: Kerstin Lindén, April 2014 (Välsignad fortsättning på Stilla veckan och påskhelgen från mig och min familj! Blessed Holy Week and Easter from me and my family to all of my readers!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar