Powered By Blogger

torsdag 10 april 2014

MKV - Indien, Indonesien och Turkiet - Bön i den Treenige Gudens namn - Tulkoon valtakuntasi

I Jesu namn. 1 Tim. 1:1:2:1-6. Jer. 33:6. Jes. 52:7. Kol. 2:6-7. Ps. 71:19. 1 Joh. 5:14. Mika 7:18. Jes. 45:5. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 13, 2014 (Ordf. Johan Candelin)


Tack- och böneämnen: INDIEN (hot mot de kristna, bön för evangeliet), INDONESIEN (bön för parlamentsvalet, bön om beskydd för de kristna) och TURKIET (bön för änkan Susanne Geske och barnen)



1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Jer. 33:6 "Se, jag skall hela dess sår och skaffa läkedom och bota dem, och jag skall låta dem se frid och trofasthet i överflöd."

Jes. 52:7 "Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: "Din Gud är konung!"

Kol. 2:6-7 "Liksom ni tog emot Kristus Jesus som Herren, så lev i honom och låt er rotas och uppbyggas i honom och befästas i tron i enlighet med den undervisning ni fått, och överflöda i tacksägelse."

Psalm 71:19 "Din rättfärdighet, Gud, når upp till himlen. Du som har gjort så stora ting, Gud, vem är dig lik?"

1 Joh. 5:14 "Och detta är den tillit vi har till honom, att om vi ber om något efter hans vilja, så hör han oss."

Mika 7:18 "Vem är en Gud som du, som förlåter missgärning och inte tillräknar missgärning för kvarlevan av din arvedel. Han håller inte fast vid sin vrede för evigt, ty han har behag till nåd." 

Jes. 45:5 "Jag är HERREN och det finns ingen annan. Utom mig finns ingen Gud."
"I am the Lord, and there is no other, besides me there is no God;"


Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=6d5a579804

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=3122d7f010


Lovsång - praise: "Ödmjukhetens konung"
https://www.youtube.com/watch?v=RBte2kPkgys

"Tulkoon valtakuntasi" (The Our Father):
https://www.youtube.com/watch?v=J75gr-cNGqo

"Because we believe":
https://www.youtube.com/watch?v=lVz6FtZHPPo

MÖRKA MOLN ÖVER INDIENS KRISTNA:

INDIEN

"Valet till Indiens 16 Lok Sabha (Folkets hus, dvs. parlamentet) kommer att hållas i nio faser mellan 7 april och 12 maj. Partiet Bharatiya Janata Party (BJP), Hindutva-rörelsens politiska flygel, tros gå mot en jordskredsseger. I parlamentsvalen 2004 och 2009 förlorade BJP, men det berodde inte på att Hindutva var på tillbakagång. Efter en förväntad valseger 2004, var BJP:s knappa förlust en total överraskning. Samma sak upprepades 2009 när BJP förlorade knappt trots en förväntad seger. Klart var ändå att deras aggressiva retorik efter terrorattacken i Mumbai i november 2008 skrämde många röstare, men själva Hindutva-rörelsen har ändå gått framåt. Tyvärr har en oskicklig och korrupt regering under dessa två regeringsperioder (tio år) inte arresterat eller ens påtalat spridningen av Hindutva-idén och det har medfört att den våldsamma förföljelsen av kristna ökat och spridits över hela nationen.

BJP:s kandidat till premiärministerposten är statsministern i delstaten Gujarat och den hårda linjens Hindutva-politikern, Narendra Modi. Som en av Indiens mest splittrande och sekteristiska individer var Modi statsminister i Gujarat i februari 2002 när Hindutva-styrkor satte igång en hindu-pogrom som ledde till upp till 2000 dödade muslimer. Modi innehade samma post i februari 2006 när Hindutva-styrkor förde fram sin slogan ”Hindu Jago, Christio Bhagao” (ung. Res er hinduer, kasta ut de kristna) och förberedde jordmånen för en pogrom mot de kristna i Dangs. Uppmaningen att hinduer ska döda kristna på samma sätt som den hinduistiska guden Ram dödade demonen Ravana, var av Hindutva-ideologerna tänkt att ge en dödsstöt till det kristna missionsarbetet i Dangs. Vi tackar Gud för att han besvarade mångas böner när den dödliga intrigen misslyckades.

För att dölja sin oresonliga sekterism och för att fria till minoriteterna, går Modi till val med ett program som handlar om anti-korruption och ekonomisk utveckling. Enormt populär som han är, kan Modi mycket väl bli Indiens nya premiärminister i mitten av maj. Ifall BJP kommer till makten, kommer partiet utan tvekan att införa anti-konverteringslagar på nationell nivå. Religionsfriheten kan komma att omdefinieras enligt hinduistiska linjedragningar så att anti-konverteringslagarna helt kan formas i linje med den omformade och omtolkade grundlagen. Av Indiens befolkning är över 70 miljoner kristna (5,8 %) eller enligt vissa källor ända upp till 100 miljoner (9 %). Utöver detta är Indien världens näst största nation när det gäller utsända missionärer, med omkring 83 000 indiska missionärer som arbetar i andra kulturer, främst i Indien. Detta val kommer att påverka den indiska kyrkan på ett genomgripande sätt."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)

- "Vi ber att Gud väcker indierna att se hotet från Hindutva och dess otäcka ansikte så att BJP inte får majoritet i valet. Vi ber också att Gud ger Indiens kyrka stor vishet, frid, mod och nåd så att evangeliet får fortsätta att gå framåt, bryta igenom mörker och vara välsignad med den Helige Andes verkningsfulla kraft. ”Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning…” (Jes 52:7)


INDONESIEN

"Medan majoriteten av indonesierna är toleranta och lever gott i den indonesiska pluralismen och de traditionella kulturerna, sprids fundamentalistisk islam genom nationen – på samma sätt som den sprids globalt. President Susilo Bambang Yudhoyono har villigt medlat och fått till stånd överenskommelser med arabiserade islamister när han behövt deras stöd eller röster. Intoleranta fundamentalistiska islamister har gått framåt, inte enbart med hans vetskap, utan även med hans medverkan. Under den nuvarande regeringen har ett antal sharia-baserade lagar godkänts och stridslystna islamister har tillåtits att sätta sig upp mot Högsta domstolen och förfölja kristna utan straffpåföljder. Det kommande parlamentsvalet hålls 9 april och presidentvalet hålls i juli. Vi ber att Gud ska väcka indonesierna inför hotet från islamistisk påverkan, och vi ber att de indonesiska valresultaten blir till hjälp för de allvarligt hotade huvudsakligen kristna melanesier på Papua."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)




TURKIET


"Vi ber för änkan Susanne Geske med familj när rättegången mot hennes makes mördare är i vågskålen denna vecka. Tilmann Geske och två andra kristna, båda turkar, mördades brutalt i Malatya på det kristna förlaget Zirve Christian Publishings kontor den 18 april 2007. På grund av en lagändring har de fem turkiska mordmisstänkta frisläppts mot borgen. Rättegången är planerad att återupptas den 10 april, men eventuellt utses en ny domare och en ny åklagare, vilket kan förlänga rättegångsprocessen med flera år. Innan lagändringen hade huvuddomaren som mål att avsluta fallet senast i juni i år. Vi ber att domaren för fallet inte byts ut och att rättegången kan avslutas så snabbt som möjligt, och vi ber att rättvisa ska ske för Susanne och hennes barn Michal, Lukas and Miriam, som alla fortfarande bor kvar i Malatya."


(Källa: www.opendoorsuk.org)



Martyrkyrkans vänner r.f.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar