Powered By Blogger

fredag 28 februari 2014

MKV - Nordafrika och Pakistan - En rättfärdig Gud som frälsar - The Righteous God

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Jer. 14:9. Jes. 45:21-22. 2 Kor. 2:14. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 7/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: NORDAFRIKA (för de kristnas beskydd, för evangeliets utbredande)  och PAKISTAN (för Paul Bhatti's beskydd, för den kristna minoriteten) March 2, Today marks the third death anniversary of martyr Shahbaz Bhatti




 Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=7752dcef85

Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=970ea47652


1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Jer. 14:9b "Yet you, O Lord, are in the midst of us, and we are called by your name; do not leave us.”
"Du finns ju mitt ibland oss, HERRE, och vi är uppkallade efter ditt namn. Överge oss inte!" 

Jes. 45:21-22 "Och det finns ingen Gud utom mig, jag, en rättfärdig Gud som frälsar, ingen utom mig. Vänd er till mig och bli frälsta, ni jordens alla ändar, ty jag är Gud och det finns ingen annan." 
"there is no other god besides me, a righteous God and a Savior; there is none besides me.“Turn to me and be saved, all the ends of the earth! For I am God, and there is no other."
el-tsaddik
2 Kor. 2:14 "Men vi tackar Gud, som alltid för oss fram i Kristi segertåg och genom oss överallt sprider sin kunskaps väldoft."But thanks be to God, who in Christ always leads us in triumphal procession, and through us spreads the fragrance of the knowledge of him everywhere."



Lovprisning: "Soon and very soon" (Andrae Crouch and Jesse Dixon):
https://www.youtube.com/watch?v=9kc3BfDjKFQ
 



Satellit-tv – ett viktigt redskap i att föra ut de Goda Nyheterna till Nordafrika


NORDAFRIKA


"Han skall döma mellan hednafolken och skipa rätt åt många folk. Då skall de smida sina svärd till plogbillar och sina spjut till vingårdsknivar. Folken skall inte mer lyfta svärd mot varandra och inte mer träna sig för krig. (Jes 2:4)

Denna vers från Jesaja kom från Libyen som ett upprop till bön för landet. Libyen har upplevt en tid av våld sedan revolutionen och fortfarande saknas fred och stabilitet. Arab Vision har redan en tid arbetat på en tv-serie om de kristna rötterna i Libyen, Tunisien och Algeriet. Vi känner till namn som Markus, Simon från Cyrene och Augustinus från Bibeln eller kyrkohistorien. Vi kanske har hört om de många martyrerna från den tiden. Men är vi medvetna om vilken framträdande roll den här regionen haft i utvecklingen av den kristna tro som vi idag bekänner oss till?

Mer än någonsin tidigare är muslimer öppna för att lära sig mer om kristendomen och sedan någon tid tillbaka har Nordafrikas kristna, speciellt i Tunisien, större frihet att leva ut sin tro, i synnerhet ute i samhället. Genom dessa program vill man få vittnesbörd från Bibeln (Markus evangelium) och den tidiga kyrkohistorien att höras klart och förklaras. Be gärna för manusskrivandet och för finansiering för projektet.

Arab Vision arbetar på förberedelserna och produktionen av en serie program om hemmavåld mot kvinnor i den arabiska världen. De berättelser man har handlar främst om sexuellt våld, våldtäkt, incest och (tidiga) tvångsäktenskap. Programmen måste göras så att själva berättelsen kan delas, men kvinnorna kan inte synas i rutan, det skulle bli för smärtsamt och farligt för dem. Huvudmålet är att uppmuntra kvinnor i liknande situationer att inte skämmas och att tala om sina problem.

Två andra produktioner som sakta men säkert går framåt är Psaltarpsalmerna på marockanska och liknelserna på kabyliska som talas i Algeriet."


(www.arabvision.org)

- Vi ber att rösterna av rädsla, våld och skrämsel inifrån och utifrån Libyen ska tystas och vi ber för denna nation och dess folk, speciellt den lilla grupp kristna (lokala och utländska) som delar och lever ut budskapet om liv och frid. Vi ber om beskydd och välsignelse över produktionen av olika program, både med historiska fakta och viktiga aktuella ämnen. Vi tackar Gud för de otroliga möjligheter satellit-tv ger att nå ut med evangelium till människor som aldrig hört budskapet tidigare. Må Gud förbereda hjärtan hos de människors som kommer att titta på programmen, så att de kan ta emot budskapet i sina liv.




PAKISTAN

"Nästan tre år har gått sedan MKV:s samarbetspartner Shahbaz Bhatti, en pakistansk riksdagsledamot som lobbade mot landets kontroversiella hädelselagar, blev mördad. Nu är hans äldre brors liv hotat. Paul Bhatti bodde i Italien när hans bror blev mördad den andra mars 2011. Paul återvände snart till Pakistan för att ta över ordförandeskapet för All-Pakistan Minorities’ Alliance, som hans bror hade grundat. Efter att domstolen hade kallat Paul att vittna i den pågående rättegången mot dem som är anklagade för att ha mördat hans bror, har både Paul och andra familjemedlemmar fått motta mordhot. När han tillfrågades om han kunde fortsätta sitt arbete från utlandet, insisterade Bhatti på att han måste återvända hem.

”Jag måste stanna kvar hos mitt eget folk och de flesta av dessa människor behöver vårt stöd, säger han. Det är inte bara jag och min organisation som är i fara. Varje dag detonerar en bomb, varje dag mister många oskyldiga livet.” Bhatti, som är katolik, säger att han är speciellt angelägen om att skydda de kristna, som han menar är den mest utsatta gruppen. Vi ber om beskydd över Paul Bhatti och hans familj, så att han kan fortsätta att vara en viktig röst för minoriteterna, vilka han säger att lider mest, speciellt den kristna minoriteten, som tillhör den fattigaste människogruppen i Pakistan."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)



Martyr Shahbaz Bhatti (the third death anniversary, March 2):
http://www.christiansinpakistan.com/remembering-shahbaz-bhatti-a-martyr-who-fought-for-us/
"Today marks the third death anniversary of martyr Shahbaz Bhatti. World is condemning 42-year-old Bhatti’s murder 3 year ago and religiously aggravated hostility that continues to effects minorities."





Martyrkyrkans vänner r.f.











Photos: Kerstin Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar