Powered By Blogger

torsdag 6 februari 2014

MKV - Gud, den Allsmäktige - Nordkorea, Somalia, Syrien, Irak, Afghanistan, Saudiarabien och Maldiverna

1 Tim. 1:1, 2:1-6. 1 Mos. 17:1. 1 Tess. 5:23. 2 Tim. 1:7. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 4/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och böneämnen: NORDKOREA (för landets kristna, fängslade, i arbetsläger), SOMALIA (för det kristna vittnesbördet, för de kristnas beskydd), SYRIEN (för de kristna som stannar, för kristna på flykt, fred) IRAK (de kristna, troende med muslimsk bakgrund), AFGHANISTAN (för de kristnas beskydd och uppmuntran), SAUDIARABIEN (för evangeliets framgång)  och MALDIVERNA (för de kristna, religionsfrihet)



Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=db82ed1817

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

1 Mos. 17:1 "När Abram var nittionio år uppenbarade sig HERREN för honom och sade: "Jag är Gud, den Allsmäktige. Vandra inför mig och var fullkomlig."
"When Abram was ninety-nine years old the Lord appeared to Abram and said to him, “I am God Almighty; walk before me, and be blameless,"

1 Tess. 5:23 "Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst."
 "Now may the God of peace himself sanctify you completely, and may your whole spirit and soul and body be kept blameless at the coming of our Lord Jesus Christ."

2 Tim. 1:7 "Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande."
"for God gave us a spirit not of fear but of power and love and self-control."



Lovsång - praise:
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2014/02/hur-harligt-vittnar-land-och-sjo-annu-i.html

The blessing (John Waller):
http://www.youtube.com/watch?v=sWs-4tPGMGE

"Bless us and keep us" (John Waller):
http://www.youtube.com/watch?v=X8p41YXD_t0

"Faith is living" (John Waller):
http://www.youtube.com/watch?v=CbpwJDDtj3g



Dagligen förföljs miljoner kristna för sin tro

NORDKOREA


"För 12 året i rad är detta det land där förföljelsen av de kristna är mest extrem. Den religiösa dyrkan av ledaren Kim Jong-Un och hans föregångare lämnar inget utrymme för någon annan religion och kristna möter ofattbart förtryck på alla områden av livet. Tvingade att mötas endast i hemlighet, vågar de inte berätta om sin tro ens åt sina familjer av rädsla för att fängslas och sändas till arbetsläger. Den som upptäcks syssla med hemlig religiös verksamhet kan arresteras, godtyckligt fängslas, bara försvinna, torteras och till och med avrättas offentligt.

- Vi ber för de 50 000-70 000 kristna som sitter fängslade i arbetsläger att Gud ska hålla dem uppe. Vi ber också att Gud ska förändra Kim Jong-Uns hjärta och använda honom för att reformera landet. Vi ber om beskydd för medarbetare och kontakter som ger hjälp och beskydd åt kristna flyktingar i Kina."


SOMALIA

"Trycket ökar på den minimala kristna gemenskapen i detta land med muslimsk majoritet. Muslimska ledare och regeringstalesmän har offentligt understrukit att det inte finns rum för kristna och det finns en stark vilja att rena landet från kristna. Den militanta islamistgruppen al-Shabaab attackerar de kristna och radikaliserar lokalsamhällen. Tio kristna rapporteras under 2013 ha dödats av al-Shabaab. Det finns en utbredd rädsla och misstro bland de troende som måste dölja sin tro av rädsla för att förrådas.

- Vi prisar Gud för att han, trots trycket, har bevarat det kristna vittnesbördet i Somalia. Vi ber för de få, ofta isolerade troende, att Gud ska öppna vägar för dem att mogna i Kristus. Vi ber att de kristna skulle få större frihet att uttrycka sin tro på Jesus."
 


SYRIEN

"Allt medan inbördeskriget i Syrien blir allt mer sekteristiskt, har våldet som uttryckligen riktas mot kristna intensifierats. Den syriska oppositionen ”islamiseras” allt mer och de kristna blir allt mer sårbara på alla områden i livet. Många kristna rapporterades ha bortförts, misshandlats eller dödats, och många kyrkor har skadats eller förstörts. Den 21 oktober invaderade islamistisk milis den uråldriga kristna byn Sadad och dödade minst 45 personer och skadade många fler.

- Vi ber om beskydd för de många troende som valt att stanna kvar i Syrien för att tjäna sina samhällen, och för arbetare och partner som för in hjälp till tusentals kristna familjer på flykt. Vi ber också om ett fredligt slut på konflikten som har slitit sönder landet."
 
 

IRAK

"Antalet attacker och hot mot kristna ökade igen år 2013. Islamistiska terroristgrupper, influerade av konflikten i Syrien, ökar i antal. Ett av dessa gruppers mål är att tömma landet på kristna och denna situation förvärras av att de skyldiga inte straffas. Enligt en lokal källa mördas, kidnappas eller misshandlas en kristen varannan eller var tredje dag. Som minoritet är de kristna ett enkelt mål för kidnappare. Till och med i den relativt fria halv-autonoma kurdiska regionen har säkerhetssituationen för de kristna försämrats avsevärt.

- Vi ber för troende med muslimsk bakgrund som ofta möter motstånd från sina familjer och samhällen. Vi ber också om vishet för utländska kristna som allt mer övervakas av myndigheterna, och för arbetare som stöder kristna flyktingar genom olika former av rådgivning, biblisk undervisning och inkomstbringande projekt."
 


AFGHANISTAN

"Situationen i landet är fortfarande instabil och islamistiska extremistgrupper fortsätter att få ökad makt. Kristendomen anses fortfarande vara en västerländsk religion och ses som en fiende till den afghanska kulturen, samhället och islam. De som lämnar islam hotas som avfällingar och möter ett enormt tryck från familj, samhälle och lokala myndigheter. Det finns inga offentliga kyrkor, inte ens för utlänningar. Kristna konvertiter håller sin tro hemlig, eftersom varje koppling till kristendomen är farlig. I september 2013 uppmanade en afghansk parlamentariker för avrättning av kristna konvertiter.

- Alla afghanska kristna kommer från muslimsk bakgrund och är i farozonen ifall deras tro upptäcks. Vi ber att Gud ska beskydda och uppmuntra dem. Talibanerna fortsätter att hota och attackera invånarna i Afghanistan. Vi ber att deras inflytande ska minska och att bortdragandet av de internationella styrkorna 2014 inte ska leda till en återgång till inbördeskrig." 


SAUDIARABIEN

"Det är förbjudet här att öppet praktisera någon annan religion än islam och konvertering till en annan tro är belagt med dödsstraff. De flesta kristna är utlänningar från Asien eller Afrika. Under 2013 gjorde polisen räder hos flera utländska kristna gemenskaper och tiotals kristna fängslades och deporterades. Troende med muslimsk bakgrund riskerar hedersmord ifall deras nya tro upptäcks. Ändå kommer ett litet men ökande antal muslimer till Jesus och de berättar om sin tro på internet och satellit-tv.

- Omfattande arbetslöshet och ökat missnöje bland de unga skapar en grogrund för extremism. Vi ber att Gud ska stoppa spridningen av extremistiska åsikter och att allt fler muslimer ska möta Jesus genom satellit-tv eller drömmar och visioner av Jesus. Under 2013 dömdes två män för omvändelseverksamhet till några hundra piskrapp och flera år i fängelse. Vi ber att de ska frisläppas."
 


MALDIVERNA

"Att vara maldivier är detsamma som att vara muslim, så officiellt finns det inga maldiviska kristna, endast utländska kristna. Regeringen ser sig själv som islams beskyddare och lagen förbjuder konvertering till andra religioner – de som gör det förlorar sitt medborgarskap. Det finns en omfattande social kontroll över var och en för att korrigera varje avsteg från islams väg. Detta tryck speglas inom familjerna och i samhällena. Följaktligen finns det inga gudstjänster eller kyrkobyggnader och de få maldiviska kristna som finns, döljer sin tro för att inte bli upptäckta.

- Vi ber om uppmuntran och gemenskap för de ytterst få troende som är väldigt isolerade. Kristen litteratur är förbjuden. Vi ber att dörrar ska öppnas för Guds Ord och att den nye presidenten som valdes i november 2013 ska medföra större frihet för människorna i detta land." 


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: Kerstin Lindén 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar