Powered By Blogger

torsdag 20 februari 2014

MKV - Egypten och Syrien - HERREN Sebaot - The Lord of hosts

1 Tim. 1:1:2:1-6. Jes. 19:25. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 6/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: EGYPTEN (kristna kidnappas, förbön för landets kristna)  och SYRIEN (de kristnas exodus, bön för hela landet)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=49516b11fe

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Isaiah 19:25 "the Lord of hosts has blessed, saying, “Blessed be Egypt my people, and Assyria the work of my hands, and Israel my inheritance.” Jes. 19:25 "HERREN Sebaot skall välsigna dem och säga: Välsignad vare Egypten, mitt folk, och Assyrien, mina händers verk, och Israel, min arvedel."



Lovsång: "The Lord is my shepherd" (Keith Green)
http://www.youtube.com/watch?v=IMUQEI0CLQM



Fortsatta bortrövanden av kristna i Egypten

EGYPTEN

"Mellan den 25 januari och den 4 februari har åtminstone åtta kristna från Minyaprovinsen i Egypten rövats bort, förmodligen av medlemmar i Muslimska brödraskapet. Minya har en stor kristen minoritet som utgör 35 procent av befolkningen, men muslimsk extremism är också utbredd i området, och bortrövandet av kristna har praktiskt taget blivit ett varumärke för provinsen.

Den 25 januari blev 17-åriga Marcos Zakaria från staden Dier Mawas i Minyaprovinsen bortrövad av en muslimsk mobb. Kidnapparna kontaktade sedan pojkens familj och krävde en lösensumma på en miljon egyptiska pund, enligt Ezzat Ibrahim, chef för World Center for Human Rights i regionen. En vecka senare, den 1 februari, bortrövades tioåriga Marcos Ibrahim Ayoub från sin pappas gård i Barsha, en by i Minyaprovinsen. Samma dag bortrövades även en tioårig flicka när hon lekte utanför sitt hem i staden Khanka i Qalyubiaprovinsen. I båda fallen krävde kidnapparna barnens föräldrar på en lösensumma.

En kristen butiksägare, 23-åriga Nazlat El Malak, bortrövades av beväpnade muslimska banditer från sin butik i Sahel Salim i Assiutprovinsen, också den 1 februari. Hans kidnappare hade krävt honom på pengar som han vägrade betala. Samma banditer hade dagen innan stulit en bil och en pickup från kristna ägare och krävt dessa på en orimlig summa för att återlämna fordonen. Följande dag, den 2 februari, rövade maskerade och beväpnade muslimer bort Esther Kadis när hon var på väg till kyrkan i staden Nag Hammadi. Esther släpptes när polisen arresterade hennes kidnappare senare samma dag.

Den 3 februari höll två kristna män, Ashraf Sobhi Khalil och Magdy Fayez, på att transportera ett sandlass när de tvingades stanna på grund av ett punkterat däck. Medan de höll på att byta däcket blev de bortrövade av ett gäng beväpnade muslimer. Kidnapparna kontaktade männens respektive familjer och krävde en lösensumma för att släppa dem fria.

Den 4 februari var Kerolos Adel Abdel-Malak, en 25-årig kristen, på väg från staden Minya till sitt hem i en by utanför staden, när han rövades bort under vapenhot. Kidnapparna krävde hans familj på en lösensumma och hotade att döda Kerolos ifall de anmälde någonting till polisen.

Kristna i Egypten upplever just nu svår förföljelse från radikala muslimer, och dessa bortrövanden är bara ett fåtal bland hundratals liknande fall i landet under de senaste åren. Låt oss be att Gud griper in så att de troende kristna kan leva i fred vid sidan av den muslimska majoriteten."

(Källa: www.persecution.org)


- Vi tackar Gud för de trogna kristna i Egypten, och ber för alla dem som har rövats bort och för deras familjer. Må Gud ge de familjer som har splittrats kraft och tröst, och låt dem som har rövats bort släppas fria och återförenas med sina nära och kära. Må Gud göra slut på dessa fasor och förändra hela situationen i landet, så att kristna och muslimer kan leva fridfullt sida vid sida.





SYRIEN



"Staden Homs i Syrien, belägen mellan Damaskus och Aleppo, hade fram tills Arabvåren år 2011 600 000 invånare, bland dem cirka 60 000 kristna. Idag finns 28 kristna kvar i Homs, ovilliga att lämna sina hem, trots att de flesta redan har övergivit staden på grund av konflikten. Staden är belägrad av regeringens trupper, och det senaste året har ingen tillåtits lämna staden. De som finns kvar lider stor brist på mat.

Vi ber att Gud ska hjälpa de kristna i Homs och lugna situationen i landet. Vi ber också för ledarna på båda sidor av kriget. Må Gud ge dem vishet och låta förhandlingarna leda till ett fredligt slut på konflikten."


Martyrkyrkans vänner r.f.


Kazakhstan: pastor Kashkumbayev released! Glory to God!
http://www.persecution.org/2014/02/18/kazakh-pastor-released-from-prison/












Foton: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar