Powered By Blogger

torsdag 1 november 2012

MKV - Nigeria och Syrien - Israels Konung, HERREN Sebaot är den ende sanne Guden

Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) Veckorapport 37, okt. 2012

1 Tim. 1:1, 2:1-6: Jes. 44:6. El Shaddai

Tack- och förbönsämnen: NIGERIA (de kristna, bön mot vedergällning och hat) och SYRIEN (barnen i konflikten, de kristna)

IDOP - Internationell böndag på söndag för den förföljda kyrkan







 1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus vårt hopp," Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"


1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."


Jes. 44:6 "Så säger HERREN, Israels Konung, och hans Återlösare, HERREN Sebaot: Jag är den förste och den siste, förutom mig finns ingen Gud."


Prayerbulletin: http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9c4a188657
 

 NIGERIA


"Minst sju människor dödades och dussintals skadades i en självmordsattack söndagen den 28 oktober när församlingen firade mässa i den katolska kyrkan S:t Rita i Kaduna. En bil full av sprängämnen körde rakt in i kyrkan som var fylld med gudstjänstbesökare när självmordsbombaren slog till och detonerade sin last. Explosionen rev upp stora hål i väggen och taket. Bilen hade stoppats vid säkerhetsporten och chauffören började backa för att sedan plötsligt gasa rakt igenom kyrkmuren och spränga bilen och sig själv i luften. Kyrkan omringades efter explosionen av soldater och poliser, och ambulanser förde skadade till sjukhus.

Norra Nigeria har en stor muslimsk majoritet, medan södra delen av landet bebos av kristna och folk som hör till traditionella stamreligioner. Kaduna ligger på gränsen mellan dessa två områden och många människor sägs ha kommit till staden de senaste månaderna för att finna lugn och ro från våldet i andra delar av norra Nigeria.

En talesman för den lokala guvernören har uppmanat till lugn och via lokalradion vädjat till befolkningen att inte hämnas. Kort efter explosionen gick kristna ungdomar ut på gatorna beväpnade med klubbor och knivar. En journalist rapporterade att han sett två döda vid vägkanten i pölar av blod.
”Vi dödade dem och vi kommer att göra mer”, ropade ungdomarna innan polisen jagade iväg dem. Polisen satte senare upp vägspärrar och patrullerade i staden.

En talesman för S:t Gerards katolska sjukhus, Sunday John, berättade att man vårdade 14 skadade och att Garkura sjukhus vårdade 84 offer för attacken. Många invånare rusade hem och höll sig inomhus av rädsla för en våg av sekteristiskt dödande som tidvis har slagit till i Kaduna. En bombattack i en kyrka i delstaten Kaduna i juni satte igång en vecka av vedergällningsattacker som dödade minst 90 personer. Boko Haram har sagt sig stå bakom de tidigare attackerna i juni mot kyrkor i delstaten.



(Källa: www.assistnews.net)

- "Vi ber för våra bröder och systrar i S:t Rita församling i Kaduna, att Gud helar dem från alla trauman, både fysiska och psykiska, och tröstar dem som förlorat nära och kära i attacken. Vi ber också att Guds frid ska komma över dem som tänker på hämnd, så att Kristi kärlek får lysa fram starkare än hat och desperation. Må Gud beskydda de nigerianska kristna från nya attacker."





SYRIEN

"Vi ber för de barn som finns mitt i den syriska konflikten, särskilt för de kristna som ofta kommer i kläm mellan de stridande styrkorna och betraktas som förrädare. Yasmin, en kristen flicka berättar om granatbeskjutning nära hennes skola: ”Alla fönster gick sönder, men jag skadades inte av glaset. Medan alla elever sprang omkring och grät, var jag och min vän inte rädda. Vi kände hur Jesu frid kom över våra liv.” Vi tackar Gud för sådana ingripanden i människors liv och ber att denna frid ska få väcka icke-kristna att söka den levande Guden. Vi tackar Gud för att de troende säger sig ”fästa sin blick och sitt hopp på Kristus och på Hans planer”.

(Källa: www.charismanews.com)





Vi ber för årets Internationella böndag för den förföljda kyrkan (IDOP) som infaller inkommande söndag, att många församlingar i den ”fria världen” skulle delta i detta globala böneevenemang och genom sina böner bära sina lidande syskon i Kristus inför Fadern. Må många kristnas hjärtan på nytt beröras av Kristi kärlek så att de blir frimodiga vittnen för de lidande delarna av Kristi kropp.

(Källa: MKV, www.idop.org)
http://www.idop.org/


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv








El Shaddai (Michael Card)
http://www.youtube.com/watch?v=aFfXKJIXeJI




Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka okt 2012)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar