Powered By Blogger

lördag 3 november 2012

Allhelgona

"Ett helgon är en som är helig, avskild från världen för att höra Herren till. Det är vi genom dopet och tron på Jesus Kristus, vår Frälsare. Det har inget att göra med om vi lever kroppsligt eller är döda. De som gått före oss och avsomnat i tron kan vi mycket väl kalla helgon, men inte för det att de själva skulle ha varit heliga. De är heliga för att de "har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod". (Ola Ö.)


Gammal fädbodpsalm från Dalarna (Old pastoral hymn):
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-tVmxsbzoB8

Veteraanin iltahuuto:
http://www.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ


"Den store hvide flok":
http://www.youtube.com/watch?v=mVC_zI-a9Mc



Guds ofattbara nåd till oss arma syndare: "Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det." (Ef.2:8) Det går inte att fullt ut fatta det som Jesus Kristus har gjort för oss. Han tog straffet, han tog Guds vrede. Han tog tog bort hela världens synd. I dopet har vi fått ikläda oss Guds rättfärdighet. Den stora vita skaran är klädd i den vita dräkten som är rättfärdighetsdräkten - de är rena och rättfärdiga; tvättade i Lammets blod. Och enbart tack vare Guds nåd. Inte på grund av något som helst som vi har presterat. Redan här, redan här i detta livet får vi ta emot denna stora skatt, trons gåva - Guds rättfärdighet - men vi ser också fram emot den slutliga återföreningen med Herren Jesus Kristus. Han som är vårt liv. Vår rättfärdighet. (1.11.2009)




Predikningar (ELBK)
- Alla helgons dag: http://www.elbk.org/53-predikningar%20och%20foeredrag.htm
L Borgström


Predikan 22 S e Trinitatis (Ingemar Andersson)
http://www.elbk.org/53-predikningar%20och%20foeredrag.htm



http://henrik.perret.nu/2012/11/ur-alla-folk-folkslag-stammar-och-tungomal.html
Henriks kommentarer 






Upp. 7:9-12 "Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folkslag och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i händerna. Och de ropade med hög röst: "Frälsningen tillhör vår Gud, honom som sitter på tronen, och Lammet." Och alla änglar stod runt omkring tronen och kring de äldste och de fyra väsendena, och de föll ner på sina ansikten inför tronen och tillbad Gud och sade: "Amen. Lovet och priset, visheten och tacksägelsen, äran, makten och väldet tillhör vår Gud i evigheternas evigheter. Amen."




Foto: Kerstin L. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar