Powered By Blogger

onsdag 21 december 2011

MKV - "HERREN, den Högste över hela jorden" - Egypten, Iran, Kazakstan, Syrien och Sri Lanka

1 Tim. 2:1-4. Ps. 83:19. Jer. 10:10. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 43/Prayer Bulletin, december 2011 - samt en julhälsning från ordförande Johan Candelin.

2 Kor. 13:13 "Från Paulus, genom Guds vilja kallad till Kristi Jesu apostel; "Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla." 

Ps. 83:19 "De skall veta att endast du bär namnet "HERREN", den Högste över hela jorden."

Jer. 10: 10 "Men HERREN är den sanne Guden, han är den levande Guden, den evige Konungen. För hans vrede bävar jorden, och folken kan inte uthärda hans förbittring."

Tacksägelse och förbönsämnen:

Egypten (kristna i landet, fängslade och frisläppta, för rätt och rättvisa), Iran (för Yousef Nadarkhani - bön om Guds kraft att stå fast, hans familj), Kazakstan (vishet och styrka åt kristna), Syrien (beskydd för kristna kyrkor och hem) och Sri Lanka (anti-konverteringslagar).


Från Paulus, Kristi Jesu apostel: "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." 1 Tim. 2:1-4



Vilken gåva ska vi ge Jesusbarnet?

"De vise männen som fann Jesus gav honom vackra och dyrbara gåvor, eftersom de förstod att han inte var något vanligt barn. När vi nu förbereder oss för julen och köper gåvor till våra nära och kära, kan vi fråga oss själva: Vilken gåva ska vi ge Jesusbarnet? Vanligtvis utgår vi från något som mottagaren saknar och köper precis det för att ge det som gåva. Men det här resonemanget fungerar inte när det gäller Jesus. Varför inte? För att han redan har allt! I själva verket skapades allt genom honom. När Bibeln säger att ordet blev kött, används det grekiska ordet "logos". Samma rot finns i ordet "logik", orsak, som används i många vetenskapliga termer (biologi, teologi, zoologi, etc.) Det betyder helt enkelt "varför något händer". Jesus är alltså orsaken, grunden till allt. Han är svaret på vårt livs VARFÖR.

Så hur kan vi ge honom någonting?

Ja, det finns faktiskt endast en sak som Jesus vill ha av oss: vårt syndiga hjärta! Det är verkligen inte mycket till gåva, men för Jesus är det precis den gåva som han önskar sig. Han har kommit för att frälsa syndare, syndare som dig och mig. Utanför stallet i Betlehem skötte herdarna de lamm som skulle offras i templet i Jerusalem. Inne i stallet låg "GUDS lamm" som föddes för att bli offrat för dina och mina synder. När vi ger Jesus vårt hjärta, ger han oss syndernas förlåtelse och evigt liv.

Låt oss därför - för första gången eller åter en gång - ge vårt hjärta till Jesusbarnet i Betlehem. Då blir julen den tid av glädje som Gud har planerat att den ska vara för dig och mig."

Jag önskar dig en God Jul och ett Nytt År med Jesus!

Johan Candelin,
Ordförande, Martyrkyrkans vänner


EGYPTEN

Vi ber för de kristna som fortfarande lider medan det egyptiska samhället försöker finna sin väg framåt, särskilt för dem som fängslats och dem som nyligen frisläppts, att de alla skulle få uppleva Jesu närhet och frid. Vi  ber för rätt och rättvisa i undersökningarna av våldsamheterna och att myndigheterna ska vidta åtgärder för att skydda alla egyptier, oberoende av religionstillhörighet.

(Källa: www.meconcern.org)


IRAN

Vi tackar Gud för att Yousef Nadarkhani inte har avrättats och vi fortsätter att be att dödsdomen mot honom ska återtas. Vi ber att Gud ger honom kraft när pressen på honom att avsäga sig sin tro på Jesus fortsätter. Vi ber också för hans hustru Fatemeh och deras två pojkar, att de får tröst, frid och hopp av Jesus själv och att familjen snart ska få återförenas.

(www.meconcern.org)

KAZAKSTAN

Vi ber för de kristna som har dömts till böter för att ha lett eller deltagit i religiösa möten och speciellt för den av dem som fängslades i två dagar för att ha vägrat betala bötesbeloppet. Må Gud ge dem vishet och styrka att stå upp för sin tro och på så sätt också vinna sina landsmän för Kristus.

(Källa: www.forum18.org)

SYRIEN

Vi ber för bröder och systrar i Syrien, där situationen förvärras för kyrkan. Särskilt ber vi att Herren ska beskydda de kristna mot extremister som utnyttjar den kaotiska situationen och attackerar och plundrar kyrkor och kristna hem. Må Gud ge sitt folk mod och vishet och må situationen i landet bli löst med fredliga medel och leda till mer frihet, inte mer förföljelse.

(Källa: www.opendoorsuk. org)


SRI LANKA

Vi ber att de senaste försöken att införa anti-konverteringslagar i Sri Lanka ska avbrytas och att det i stället blir förändringar i den diskrimination som landets kristna möter. Vi ber också att religionsfriheten ska få bli verklighet i Sri Lanka.

(Källa: WEA)


Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/en



Foto: Julia L. (Lada i norra Österbotten, nära vår sommarstuga)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar