Powered By Blogger

torsdag 8 december 2011

MKV - bön och åkallan i den Treenige Gudens namn - Turkmenistan, Nigeria och Marocko

1 Tim. 2:1-4. Martyrkyrkans vänner r.f. Veckorapport 41, december 2011. Upp/Rev. 6:10

Prayers and intercessions in the name of the Father, the Son and the Holy Spirit:

Bön och åkallan. Tacksägelse och förbön:

Turkmenistan (fängslad pastor - förböner bär), Nigeria (kristna mördade i stort antal - minst 150 personer, ca 15  kyrkor förstörda, 700 kristna på flykt) och Marocko ("suverän muslimsk stat", samvetsfrihetsklausul struken, förbön för de kristna i landet).



Hebr. 13:3 "Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp."

Rom. 12:15 "Gläd er med dem som är glada, gråt med dem som gråter."

"Från Paulus, Kristi Jesu apostel, "först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." 1 Tim. 2:1-4

Från Paulus, genom Guds vilja Kristi Jesu apostel, 2 Kor. 13:13 "Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes gemenskap vare med er alla."

Honoring the martyrs of Nigeria: Upp. 6:10/Rev. 6:10 "De ropade med hög röst: "Herre, du som är helig och sannfärdig, hur länge skall du dröja innan du dömer jordens invånare och utkräver hämnd för vårt blod? And they cried with a loud voice, saying, How long, O Lord, holy and true, dost thou not judge and avenge our blood on them that dwell on the earth?"




TURKMENISTAN

"Vänner och familjemedlemmar till den fängslade pastorn Ilmurad Nurliev hoppas åter en gång på frigivning då landets regering den 12 december beviljar ett antal fångar amnesti. Turkmenistan har som tradition att på vissa särskilda dagar under året bevilja ett stort antal fångar amnesti, för att på det sättet minska trycket på de överfulla fängelserna.

Pastor Ilmurad arresterades den 27 augusti, efter år av trakasserier på grund av sin religiösa verksamhet, och dömdes på basis av grundlösa anklagelser till fyra års fängelse för bedrägeri. Myndigheterna har pressat honom att erkänna innan han beviljas amnesti, dock utan att lyckas. En människorättsaktivist i Ashgabat beskrev den fällande domen mot pastor Ilmurad som "illegal" och sade sig hoppas på en frigivning till följd av internationella påtryckningar. Hon tillade att hon är mycket imponerad över att medlemmarna i församlingen Svet Miru ("Världens ljus") har stått bakom sin pastor under rättsprocessen och nästan mangrant varit närvarande under hela domstolsbehandlingen.

Ilmurad är mycket glad att höra att kristna runt om i världen ber för honom. Han säger sig känna av bönerna och säger att han utan dem "inte ens skulle överleva där." Hans hustru Maya har stått under övervakning av hemliga polisen sedan maken arresterades. Hon har också förlorat det arbete hon haft i 27 år eftersom hon behövt obetald ledighet för att kunna hälsa på Ilmurad i arbetslägret i Seydi, åtta timmars resa därifrån."

- Vi ber att pastor Ilmurad får återförenas med sin familj före jul, att hans vittnesbörd om Jesus i arbetslägret ska bära rik frukt och att han ska få vishet och god hälsa. Vi ber också för hans familj, om tröst och frid från Fridsfursten själv.

(Källa: www.opendoorsuk.org)


NIGERIA

Vi ber för familj och vänner till de över 150 personer som mördades i en noggrannt planerad attack mot de kristna i Damaturu i norra Nigeria, där också 10 kyrkor förstördes i det härjningståg som inleddes den 4 november. Samtidigt ber vi för de kristna i delstaten Yobe, där muslimska extremister hjälpte den islamistiska terroristgruppen Boko Haram att förstöra fem kyrkor den 26 november. Tidigare hade radikala islamister dödat fyra kristna, tre flickor och en kvinna, i grannstaden Bauchi. Vi ber för alla de kristna, vars hem och affärsrörelser nu har förstörts, och för de 700 kristna som tvingades fly. Vi ber att Gud ger dem en trygg plats att bo på och kraft att leva ut och vittna om Guds kärlek till sina grannar.

(Källa: www.compassdirect.org)


MAROCKO

Vi ber för läget i Marocko, där det islamistiska rättvise- och utvecklingspartiet (PJD) segrade i valet - det andra valet i Nordafrika efter "Arabiska våren" - och fick 107 av de 395 platserna i folkförsamlingen. Partiet prisas i väst som "moderat" men är i praktiken den politiska flygeln av den rörelse som i Marocko representerar det Muslimska brödraskapet. Enligt Marockos nya grundlag är landet inte längre en "suverän enhetsstat" utan en "suverän muslimsk stat" och det stycke i artikel 25 som garanterar samvetsfrihet har helt strukits. Vi ber i detta läge för utvecklingen i landet och speciellt för de kristna i Marocko.

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)

Martyrkyrkans vänner r.f.
http://www.martyredchurch.net/sv 

Read prayer bulletin:
http://www.martyredchurch.net/en




Foto: Kerstin L.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar