Powered By Blogger

onsdag 14 december 2011

ECI - Mirakelnationen Israel förebild som "start-up" land för blomstrande företagsamhet

European Coalition for Israel (Ur Månadsrapport, dec 2011).
Medan den Europeiska Unionen står inför en finanskris av aldrig tidigare sedda proportioner lever Israel under ett existentiellt hot från kärnkraftsnationen Iran. Landets ekonomi blomstrar dock som aldrig förr pga det höga antal teknologiföretag som varje år framgångsrikt startas upp i Israel.

Bryssel:

Den 20 januari har det gått 70 år sedan den ödesdigra Wannseekonferensen och det var under denna konferens som Hitler och övriga nazistledare nådde en överenskommelse om den slutliga lösningen - att utrota alla judar. Också idag finns det människor som förnekar att Förintelsen har ägt rum, och även de som vill slutföra vad Hitler påbörjade.

ECI konstaterar att det är viktigt att sprida kunskapen om de historiska fakta som ligger bakom Förintelsen. Om bara några år kommer det inte att finna några överlevare kvar som kan vittna om händelserna.

ECI kommer att ägna sig åt ett undervisningsuppdrag som har som målsättning att öka mänskors medvetenhet om förnekelsen av Förintelsen och den ökande antisemitismen. Man konstaterade under en konferens i Jerusalem att Europa har ett speciellt ansvar att ta budskapet till andra delar av världen, som saknar förstahandsupplevelsen av Förintelsens fasor. Samtal pågår som bäst. Den kristna rösten mot antisemitism och förnekelse av fakta bör stärkas och samtidigt måste försvaret av det judiska folkets juridiska rättigheter till att leva tryggt och säkert i sina förfäders land, Israel, också förstärkas.

De kommande tre åren, från 70-års dagen av Wannseekonferensen till sjuttioårsdagen av befrielsen av Auschwitz kommer att ge oss en unik möjlighet att föra fram denna tragiska period i mänsklighetens historia, skriver man från ECI.

Allmänheten kan hjälpa till att föra ut detta budskap genom att minnas händelserna i Wannsee den 20 januari eller genom att markera ihågkomstdagen för Förintelsens offer den 29 januari.

New York

Få institutioner i världen är så färgade av antisemitism som FN. Ett nytt uttryck för antisemitism är försöken att avlegitimisera Israel och neka det judiska folket dess historiska rätt till sitt eget hemland. Detta blev igen plågsamt tydligt den 29 november då FN firade "Palestinsk solidaritetsdag" och den palestinska flaggan (som icke-medlem) i FN vajade tillsammans med FN-flaggan, medan Israels flagga inte överhuvudtaget var framme. Under en heldagskonferens i New York demoniserade FN-delegaterna den judiska staten medan de försökte skriva om historien.

ECI håller nu FN under uppsikt, eftersom detta kommer att bli arenan för ett ev. formellt erkännande av en palestinsk stat. Om EU är partiskt gentemot Israel är FN öppet antisemitiskt, eftersom det verkar för en anti-israelisk historieskrivning och främjar hatiskt tal. Genom att uppmuntra hatiska uttalanden och historieförfalskning förhindrar denna världsorganisation sorgligt nog ett fredsfördrag från att uppstå.

Bryssel:

ECI har under senaste vecka varit inbjuden att närvara vid en intressant föreläsning i Bryssel som handlade om Israel som en sk. "start-up" nation. Termen hänvisar till det höga antal teknologiföretag som varje år framgångsrikt startas upp i Israel.

Medan västvärlden står inför en storskalig finansiell kris är Israels ekonomi mer livskraftig än någonsin tidigare. Israels ekonomi drivs av nya uppfinningar, som sedan leder till att nya företag grundas. Över 500 sådana företag startas varje år i Israel (befolkning 7,1 milj.) medan hela Europa (befolkning 500 milj.) bara står för 700 dylika nya företag. Mr Singer har skrivit en bok om detta fenomen, som förklarar att detta är resultatet av en "start-up" mentalitet, en villighet att ta risker, samt god integrering av nya invandrare. Trots att författaren inte är religiös konstaterade han inför publiken: "Jag kan inte låta bli att tänka att det är detta som menas med att "vara ett ljus för nationerna."

Dessa framgångar har nåtts samtidigt som landet levt under ständiga hot om krig och terrorism, och utan egna naturresurser. Detta är ett sant mirakel.

Israel föregår med ett fint exempel när den Europeiska Unionen desperat ser sig om efter lösningar.


Tack för ditt stöd till ECI och Israel

Israeliska diplomater i Israel och Europa är imponerade av ECI:s arbete och vill framföra sitt tack. Tack för att du följer med ECI:s rapporter, ber för ECI och hjälper och stöder arbetet ekonomiskt, hälsar man från ECI. Genom Guds nåd och Din generösa hjälp har ECI lyckats upprätthålla ett gott rykte genom åren. I mitten av november fick ECI tillsammans med andra kristna organisationer ett formellt erkännande under en session i Knesset. Arbetet fortsätter!

Bli en ECI Partner

Från och med nu kan ECI erbjuda partnerskap för individuella personer för 100 euro och för 1000 euro (lokalförsamling eller mission). Genom detta formella samarbete kan man stärka sitt mandat som en förespråkare för Israel, skriver man från ECI.

Mera info: info@ec4i.org

European Coalition for Israel

http://www.ec4i.org/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar