Powered By Blogger

söndag 10 april 2022

Vetekornet som dog och bar rik frukt

 Palmsöndag. Ärans konung på förnedringens väg. Vetekornets lag.

Fil.2:5-11

"Var så till sinnes som Kristus Jesus var, Fastän han var till i Gudsgestalt, räknade han inte tillvaron som Gud såsom ett segerbyte, utan han utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa ödmjukade sig och blev lydig ända till döden - döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn, för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och all tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren."

- Jesus, som var rik, blev fattig för vår skull. Han avstod från sin jämlikhet med Gud och blev mänska och lydig ända till döden på korset. Sann Gud och sann människa. Han var vetekornet som föll i jorden och dog. Han gick bort för att bereda rum för oss. I hans död finns den rikaste skörd; Guds självutgivande kärlek till oss och i vårt ställe. Hans uppståndelse hade döden som förutsättning; om vetekornet inte faller i jorden och dör...Vetekornets lag är evangelium; en dragande nåd genom kraften från Jesu kors: "När jag har blivit upphöjd från jorden skall jag dra alla till mig." (Joh. 12:32)

Joh. 12:24 

"Amen, amen säger jag er: Om vetekornet inte faller i jorden och dör, förblir det ett ensamt korn, men om det dör, bär det rik frukt."


"Durch dein Gefängnis Gottes Sohn"

https://www.youtube.com/watch?v=gBnwFmNJCHY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar