Powered By Blogger

onsdag 12 april 2017

MKV - Påskhälsning - Pääsiäistervehdys - Easter Greeting

Martyrkyrkans vänner r.f. Påskhälsning rapport 14/2017 (Ordförande Johan Candelin) 1 Cor. 12:26

"In a world of death and frailness the message of new life spreads over the world."

"Kuoleman ja katoavaisuuden maailmassa levisi sanoma uudesta elämästä."

Påskhälsning från Martyrkyrkans vänner: "Vi önskar er en välsignad påsktid!"

"I en värld av död och förgängelse går budskapet om nytt liv ut över världen. Det som händer på påskdagens morgon är att den märkliga andra dagen bryter in i historien. Den första dagen var skapelsens dag när Gud sade sitt ”varde” och jorden med all dess mångfald av liv blev till." 





Pääsiäistervehdys:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=13d5cf6cee

Easter Greeting:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=ed6aa767fc

Den märkliga andra dagen

"När jag 1982 kom till min hemförsamling i Karleby som kyrkoherde, fanns det en begravningsbyrå mitt emot kyrkan. Dess fönster pryddes av vackra, vita likkistor. Men en dag klistrade innehavaren upp en stor affisch på fönstret. Texten lydde: NYTT LIV! Effekten var naturligtvis enorm. Bakgrunden var att det pågick en väckelse i församlingen och nu skulle man ha möte i kyrkan där begravningsbyråns ägare skulle vittna om sitt nya liv.

Händelsen är egentligen en miniversion av vad som hände på påsken. I en värld av död och förgängelse går budskapet om nytt liv ut över världen. Det som händer på påskdagens morgon är att den märkliga andra dagen bryter in i historien. Den första dagen var skapelsens dag när Gud sade sitt ”varde” och jorden med all dess mångfald av liv blev till. Det är intressant att konstatera att ett ökande antal vetenskapsmän, som exempelvis Nobelpristagaren i fysik Robert B. Laughlin, kommit fram till att allt tyder på att det finns en intelligent skapare bakom allt liv. Det är precis vad Bibeln säger.

Den andra dagen var när Jesus uppstod som den förste av människosläktet med det eviga liv som inte kan dö och som genom evangelium erbjuds oss alla. Liksom Gud den första dagen skapar ljus ur mörkret, blir det ljust också när den andra dagen, Jesu uppståndelses dag, bryter in.

Den tredje dagen blir den dag då Gud gör allting nytt. Nu lever vi i människans dag, då kommer Guds dag. Då kommer vi att se nya himlar och en ny jord. Då är döden och sjukdomen och tårarna borta för alltid.

Låt oss nu tacka Gud för den märkliga andra dagen medan vi väntar på den tredje dagen i tron på Honom som är garanten för att du och jag får se den.

Man räknar med att mellan 200 och 300 miljoner kristna deltar i gudstjänster denna påskhelg. Det är cirka 40–50 gånger Finlands befolkning! Tanken svindlar när vi tänker på vad den märkliga andra dagen har lett till! Inte undra på att man började en helt ny tideräkning."

Halleluja!  Jesus lever!


Johan Candelin

1 Cor.12:26 "If one member suffers, all suffer together; if one member is honored, all rejoice together."




Foton: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar