Powered By Blogger

torsdag 6 april 2017

MKV - Iran och Nigeria - I Kristi segertåg - HERREN hjälper dem

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 13/2017 (Ordf. Johan Candelin) 2 Kor. 2:14 "Men vi tackar Gud, som alltid för oss fram i Kristi segertåg och genom oss överallt sprider sin kunskaps väldoft."
Ps. 37:39-40 (Пс36:39-40  "... і дапаможа ім Гасподзь і вызваліць іх")



Tack- och böneämnen: IRAN (bön för Irans troende fängslade och deras anhöriga)

och NIGERIA (beväpnade attacker mot kristna samhällen, de kristna dödas, våldtas och kidnappas, bön för fred)









Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=715aa75d69

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e3be753b56
Uppdateringar från Iran

IRAN

"Som vi alla vet är många av Irans troende fängslade och har stora problem att leva som kristna i detta muslimska land. Här kommer lite uppdateringar om några av dessa bröder och systrar.

Ibrahim Firouzis mor har blivit canceropererad och är för svag för att kunna ta hand om sig själv. Hon får dessutom cellgiftsbehandling. Ändå har inte Ibrahim fått hemlov för att besöka henne. Ibrahim arresterades den 21 augusti 2013. Han skulle ha frisläppts i januari 2015, men kvarhölls i fängelset och åtalades för att ha ”handlat mot den nationella säkerheten, för samlingar och konspiration”. I april samma år dömdes han till fem års fängelse. Den 11 december i fjol behandlades hans överklagan i domstol och beslutet blev att bibehålla hans dom.

Den 26 augusti 2016 arresterades Amin Nader Afshar, Ramiel Bet Tamraz, Mohammad Dehnavy, Amir Sina Dashti och Hadi Askary i samband med en picknick i Firuzkuh. De fördes till Evin-fängelset i Teheran och har nu åtalats för att ha ”handlat mot den nationella säkerheten” och ”organiserat och skapat husförsamlingar”. Ramiel Bet Tamraz har ytterligare åtalats för att ha spridit sin fars, pastor Victor Bet Tamraz undervisning. En slutlig behandling väntas de närmaste veckorna och efter det en dom.

Yaser Mosibzadeh, Saheb Fadayee och Mohammad Reza Omidi arresterades den 13 maj 2016 tillsammans med deras pastor Yousef Nadarkhani när de firade nattvard. Även de åtalades för att ha handlat mot den nationella säkerheten och fallet har behandlats två gånger men domen har ännu inte kommit. Yaser, Saheb och Mohammad Reza åtalades för alkoholkonsumtion när de drack vin vid nattvarden och dömdes för detta till 80 piskrapp.

I februari var deras advokat med när överklagan behandlades och han betonade att som konvertiter till kristendom är det inte olagligt för dem att dricka vin, eftersom alkohol inte är förbjudet för kristna, fastän det är det för muslimer i Iran. Domaren ska ännu fatta beslut i fallet. Nu har myndigheterna i Rasht hänskjutit åtalen gällande handlandet mot den nationella säkerheten till Teheran, vilket innebär ytterligare fördröjningar i fallet."

(Källa: www.meconcern.org)

- "Vi ber att Ibrahim ska få besöka sin mor och att han ska bli frisläppt trots sin dom, och vi ber att Herren helar hans mor och uppmuntrar familjen. Vi ber också att domaren ska lägga ned åtalen mot de kristna som arresterades i Firuzkuh och frikänna dem, och att fallet mot de kristna i Rasht ska läggas ner, inklusive åtalen gällande handlande mot den nationella säkerheten och alkoholförtäring vid nattvarden."



NIGERIA

"Beväpnade attacker av muslimska fulani boskapsskötare mot huvudsakligen kristna samhällen i delstaten Nasarawa har enligt uppgift i år orsakat över 200 döda och förstört hem och jordbruk. En dylik attack skedde vid söndagsgudstjänsten den 19 mars i byn Oshugu, när två kristna dödades och hundratals flydde.

”Attacken mot vår by skedde denna morgon medan vi var i kyrkan”, berättar en överlevare som kallas Ittah. ”Ledaren för vår by och en annan dödades och många skadades. Det sorgliga är att dessa fulanis har attackerat våra samhällen många gånger och ingen gör något för att stoppa det.”

En petition till Nigerias nationalförsamling den 16 mars 2017 slog fast att sedan januari har beväpnade boskapsskötare dödat över 200 personer och skadat ytterligare 500. Texten räknar upp ”dödande, våldtäkter och kidnappningar av vårt folk”.

Petitionen beskriver situationen: ”Vi lever med smärta och påfrestningar, vi dör som en följd av att vår ekonomiska verksamhet förstörs.” De flesta jordbruk och byar är nu övergivna på grund av den osäkra situationen. Boskapsskötarna kommer med sin boskap med våld in på jordbruksområden där boskapen äter allt och förstör dem. Varje form av protester från bönderna för med sig attacker. De flesta överlevande lider av känslomässiga trauman.

John Kennedy, en talesman för den statliga polisen i Nasarawa uppgav att polisen arbetar på att förhindra attackerna.

Den muslimska befolkningen i delstaten Nasarawa kan vara så hög som 32 %, medan de kristna utgör upp till 65 %. I hela landet är de kristna 51,3 % och muslimerna 45 %."

(Källa: www.assistnews.net)

- "Vi ber att Herren tröstar de kristna som förlorat nära och kära i attackerna och att Herren ger sin frid till dem som är på flykt och i trångmål. Vi ber också att myndigheterna ska få kontroll över situationen och att det muslimska fulanifolket ska kunna leva i fred med de kristna bönderna."

Martyrkyrkans vänner r.f.

2 Cor. 2:14 (ESV) "But thanks be to God, who in Christ always leads us in triumphal procession, and through us spreads the fragrance of the knowledge of him everywhere." (2 Cor. 2:14 quoted by Zmitser Dashkevich in a letter from prison in Belarus)

"Ад Госпада выратаваньне праведнікам, Ён - абарона ім у часіны жальбы; і дапаможа ім Гасподзь і вызваліць іх; выбавіць іх ад бязбожных і ўратуе іх, бо яны на Яго надзею кладуць." Пс36:39-40. (quoted by Zmitser Dashkevich)

"De rättfärdigas frälsning kommer från HERREN, han är deras värn i nödens tid. HERREN hjälper dem och befriar dem, han befriar dem från de ogudaktiga och frälsar dem, ty de tar sin tillflykt till honom." Ps. 37:39-40



Foto: KL (FC, vi ber för lidande kristna och förtryckta folk, för vårt eget land och för det judiska folket och för Jerusalem)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar