Powered By Blogger

tisdag 4 april 2017

Judiska föreningen läggs ner - efter hot från nazister

I Umeå, Sverige. - Det här är förfärligt och naturligtvis helt oacceptabelt. Hur kan det vara möjligt att judar utsätts för dylikt ännu år 2017 i vår "upplysta nord"? Nu gäller det att kunna se och förstå vad klockan är slagen och vart vi är på väg.

"Efter ett flertal hot från nazister beslutade judiska föreningen i Umeå under söndagen att de ska säga upp sin lokal och lägga ner sin verksamhet.
– Det är på grund av den utsatthet och starka hotbild som finns mot oss, säger en upprörd Carinne Sjöberg, talesperson för judiska föreningen i Umeå."

Svt nyheter:
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/efter-hot-fran-nazister-judiska-foreningen-lagger-ner?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20170402%3Aefter-hot-fran-nazister-judiska-foreningen-lagger-ner%3Anyh
"Nazikors och klistermärken har på föreningens lokaler med texten ”Vi vet var ni bor”. Lokalen är larmad, den har krossäkrade glasrutor och föreningen har blivit tillsagda att ha kameror i lokalen, något som Carinne Sjöberg tycker är helt absurt.

– Jag har även blivit besökt i mitt hem och vi får hela tiden ta emot hotfulla mejl. Senast i helgen hade vi en incident som nu är polisanmäld. Jag känner mig väldigt ledsen, säger hon."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar