Powered By Blogger

torsdag 20 april 2017

MKV - Kina och Indien

Påskveckan. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 15/2017 (Ordf. Johan Candelin)



Tack- och böneämnen:

KINA och INDIEN







Viikkoraportti:
http://mailchi.mp/marttyyrikirkonystavat/kristittyj-sairaalaan-vastustettuaan-viranomaisten-yrityksi-pakkovalvontaan

Prayer bulletin:
http://mailchi.mp/martyredchurch/christians-hospitalized-resisting-authorities-forced-surveillance-attempts


Lovsång - praise "This joyful Eastertide" (Cambridge Singers):
https://www.youtube.com/watch?v=kbWSZvfDCoQ


Kristna in på sjukhus efter motstånd mot myndigheters övervakning

KINA

"Myndigheterna i Zhejiang-provinsen genomförde i slutet av mars våldsamma attacker mot församlingar som vägrade installera övervakningskameror. Lokala departement började verkställa provinsregeringens skrivelse om att installera kameror i kyrkor för att underlätta myndigheternas övervakning av religiös verksamhet. Ordern orsakade ett utbrott av hot mot enskilda församlingar om att ifall de vägrar att installera övervakningssystem frivilligt kommer myndigheterna att göra det med våld. Som svar på detta har flera församlingar inom staden Wenzhou konfronterat myndigheternas tjänstemän, och medlemmar i Chenming-församlingen har krävt att få veta den lagliga grunden för dessa åtgärder. Organisationen ChinaAid har inte fått uppgifter om vilka motiveringar församlingen fått.

Den 23 mars sände flera församlingar en gemensam petition till de lokala myndigheterna för att protestera mot ordern. Trots att församlingsmedlemmar hävdar att det inte finns något prejudikat för dessa åtgärder har myndigheterna i en del av Wenzhou med våld genomfört sina hot. Kl. 8.00 på morgonen den 30 mars tog sig myndigheterna in i Anshan-kyrkan och slog tillbaka dem som protesterade, vilket tvingade en äldre kristen kvinna till sjukhusvård för sina skador. Myndigheterna körde också schaktningsmaskiner och en ambulans in i kyrkans staket och förstörde det. Samma dag gjorde säkerhetsvakter som myndigheterna anställt räder mot flera andra kyrkor, bland annat Chengan-kyrkan. Byggarbetare körde också på myndigheternas uppdrag in en schaktmaskin i staketet vid Zhuxia-kyrkan eftersom församlingsmedlemmarna vägrat installera kameror. Samtidigt misshandlades medlemmar från Jinma-församling och måste uppsöka sjukhus för att de vägrat utföra ordern.

Enligt kristna källor installerade myndigheterna kameror i varje kyrka i Tengqiao-området och flera äldre församlingsmedlemmar måste få sjukhusvård efter att de gjort motstånd."

(Källa: www.chinaaid.org)

- "Vi ber för alla våra kristna bröder och systrar som har skadats av myndigheterna under kampanjen för att öka övervakningen av troende. Må Gud trösta och hela dem, och må Han beskydda sin kyrka och ge vishet till alla församlingsledare i detta väldiga land."



INDIEN

"Indiens premiärminister Narendra Modi har kritiserats för att han fördömde palmsöndagens attack mot kyrkor i Egypten, men inte attacker i sitt eget land. Samma dag som två kyrkor bombades i Egypten attackerades fem kyrkor i Indien – i fem olika delstater. I Madhya Pradesh, Haryana, Uttar Pradesh, Rajasthan och Tamil Nadu avbröt hinduextremister eller polis gudstjänster eller till och med privata bönesamlingar, hotade eller misshandlade troende, arresterade och häktade i vissa fall pastorer och andra anklagade för tvångskonvertering.

Indiens evangeliska allians publicerade ett uttalande den 11 april där man kritiserade och fördömde att kristna attackeras under speciella helgdagar som till exempel palmsöndag. ”Vi uppmanar varje delstatsregering och den centrala regeringen att inte bara konstatera dessa övergrepp utan också handla för att hindra de icke-statliga aktörer som hittills haft straffrihet”, sades i uttalandet.

Fyra av de fem delstater där incidenterna skett regeras av det hindu-nationalistiska BJP-partiet, Modis parti. Samtidigt har så kallade ”anti-konverteringslagar” införts bland annat i delstaten Madhya Pradesh, medan de sannolikt snart introduceras även i den västliga delstaten Rajasthan. Anti-konverteringslagarna ser på ytan ut att skydda mot påtvingad konvertering, men i praktiken diskriminerar de minoritetsgrupper genom att för dem förbjuda alla former av evangelisation."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

- "Vi ber för alla som på sätt eller annat drabbats av attackerna mot kyrkor och samlingar i privata hem, att Gud helar och uppmuntrar de troende. Vi ber att myndigheterna ska ta itu med saken och kunna hindra våld mot kristna och att de skyldiga för attackerna ställs till svars."


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar