Powered By Blogger

torsdag 10 november 2016

MKV - Pakistan och Kina - IDOP - "Gud är konung över hela jorden"

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 37/2016 (Ordf. Johan Candelin)

"God is the King over all the earth"

Ps. 47

Tack- och böneämnen: PAKISTAN (goda grannar och myndighetspersoner stod upp för kristnas rättigheter och avvärjde hädelseåtal),

KINA (bön för troende i husförsamling, polis avbröt möte)


och IDOP (13 nov.)






Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=6a57de1c8b

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=f587e2fce6

"God has gone up with a shout,
the LORD with a sound of a trumpet.
Sing praises to God, sing praises!
Sing praises to our King, sing praises!
For God is the King of all the earth;
sing praises with a psalm!

For God reigns over the nations;
God sits on his holy throne.
The princes of the peoples gather
as the people of the God of Abraham.
For the shields of the earth belong to God;
he is highly exalted!" (Ps. 47)


"Gud har farit upp under jubel,
HERREN, under basuners ljud.
Lovsjung Gud, lovsjung!
Lovsjung vår konung, lovsjung!
Ty Gud är konung över hela jorden,
lovsjung honom med en psalm.
Gud är konung över hednafolken,
Gud sitter på sin heliga tron.
Folkens främsta samlas som
Abrahams Guds folk.
Ty jordens sköldar tillhör Gud,
högt är han upphöjd." (Ps. 47:6-10)

"Adonai":
"You are Lord over all the earth"
https://www.youtube.com/watch?v=x9P5q_xo2a0


Två hädelseanklagelser har lagts ner i Pakistan

PAKISTAN

"Det första av de två rapporterade fallen skedde den 28 oktober när ett delvis bränt och sönderrivet exemplar av koranen hittades i ett övergivet hus som ligger granne med en kristen familjs hem i Manawala, Sheikhupura. Parvaiz Masih (50) berättade att hans hustru Azra Bibi återvände hem från sitt städarbete omkring klockan 13.30 och noterade att det kom rök från huset intill. Huset ägs av Anwar Khan och Irfan Khan som bara använder det som lager medan deras familjer bor i ett hus intill. På kvällen kallades muslimska präster och polisen till platsen. Fallet registrerades hos polisen i Manawala.

Parvaiz Masih uppgav att när en mobb hade samlats och polisen höll på att söka igenom huset, pekade en okänd präst på deras hus och sade att den kristna familjen borde undersökas. Men Irfan Khan Lodhi sade tillitsfullt att de kristna aldrig skulle vanhelga något på det sättet och den diskussionen avslutades där.

Masih berättar: ”Två dagar senare ringde en okänd person och sade att han är ’ansvarig för polisstationen’ och att ett rättsfall hade registrerats mot mig. Jag blev verkligen nervös och sade till min bror att ett fall hade registrerats men jag hade inte mod att gå till polisstationen. Men så kom jag att tänka på att ingen av oss var där [när det skedde] så inget brott kunde skyllas på oss. Jag arbetar som sopare på en bank och det finns kameror mm. som kunde bevisa att jag varit där. Också min hustru arbetar som städare vid ett förlossningssjukhus. När hon kom hem brann det redan. Jag bad min hustru be hennes arbetsgivare, en mycket inflytelserik person i området, att kontrollera hos polisen ifall våra namn fanns i polisens första rapport. Arbetsgivaren bekräftade att fallet registrerats mot en okänd person och att vår familj inte behövde fly från området av rädsla för en motreaktion.”

Tre dagar senare sammankallades ett lokalt möte för att kunna utröna vem som begick brottet. Vid mötet försäkrade en muslimsk familj de närvarande att de, genom att lägga händerna på sina barns huvuden som ett tecken på fullständigt förtroende, kunde gå ed på att de litar på oss fullständigt. Sedan gav Abu Obaid, en berömd lokal jurist, fullständig garanti för att kristna i området inte är inblandade och ifall det någonsin skulle bevisas, kunde han stå anklagad för brottet. På liknande sätt försäkrade Irfan Khan, bror till Anwar Khan, vid mötet att kristna inte var inblandade. Irfan Khan sade att de har bott tillsammans med oss de senaste 40 åren och har aldrig gjort någonting liknande.

Det andra fallet skedde en vecka tidigare cirka 1000 kilometer bort i Quetta där sexåriga Ayan Masih och hans mor Shakeela Bibi, sjukskötare vid sjukhuset Civil Hospital i staden och bor på sjukhusets härbärge, misstänktes för att ha skändat viktiga religiösa textsidor. Säkerhetsstyrkorna plockade upp dem, men frigav dem efter att lokala präster hade involverats.

Medlemmen i Balochistans nationalförsamling Barkat Masih sade: ”Shakeelas man arbetar i Lahore. Den 20 oktober hittades några sidor kopplade till hadj skändade utanför hennes lägenhet och långsamt samlades en mobb utanför.”

Innan något hann göra något mot dem, tog säkerhetsstyrkorna Shakeela och hennes son med sig, men frigav dem efter en grundlig undersökning”, berättade nationalförsamlingsmedlemmen Asiya Nasir. ”Inget fall av hädelse har registrerats i provinsen, men det verkar som om extremistiska trender sprids i hela landet och även når Baluchistan, som anses vara ett mindre religiöst benäget område.”

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

- "Vi tackar Gud för de goda grannar och visa myndighetspersoner som stod upp för de kristnas rättigheter i Pakistan och avvärjde hädelseåtal. Må Gud rikt välsigna dessa människor, liksom också dem som först anklagades för hädelse men sedan frikändes. Vi ber om flera lika visa och rättfärdiga grannar, arbetsgivare och myndigheter till de kristna där."


KINA

"Vi ber för de troende i husförsamlingen Shengai Fellowship Family Church i Peking efter att polisen gjorde en räd mot församlingen och avbröt det möte som man höll den 7 oktober hemma hos Xu Yonghai, en av församlingens äldste. Över trettio poliser vaktade byggnaden och minst en av dem hade en kamera och filmade under räden äldstebrodern Xu Yonghai. Polisen krävde att mötet avbröts.
Xu Yonghai tror att orsaken till att räden gjordes var att utländska reportrar förväntades vara med. Vi ber för Xu och de andra av husförsamlingens medlemmar att deras tro ska förbli fast och deras kärlek till Jesus växa och bli synlig för alla som ser dem."

(Källa: www.chinaaid.org)



IDOP

"Under de senaste 20 åren har den internationella böndagen för den förföljda kyrkan förenat miljontals kristna runt om i världen i den anda som skriften säger: ifall en lider, lider vi alla.

Enligt statistiken möter minst 100 miljoner kristna runt om i världen förföljelse varje dag. Dessa kristna utsätts för rutinmässiga trakasserier och svårigheter, de lider ofta i tysthet och isolering. Under årens lopp har IDOP fungerat som en plattform för att lyfta upp deras berättelser och tala för dem. Dessutom har IDOP på det sättet också varit en källa till solidaritet och uppmuntran för förföljda kristna genom att påminna dem om att de hör till en större, global familj av troende.

Utgående från Ordet är vi övertygade om att Gud använder sitt folks böner för att styrka och befria de lidande heliga. Därför inbjuder vi dig att tillsammans med troende runt om i världen även den 13 november förenas i bön för de förföljda. Låt oss be att trots förtryck och förföljelse skulle våra lidande bröder och systrar, var de än finns i världen, stå fasta i sin tro och hålla fast vid Guds löften i Jesus Kristus."

Material och mera information om årets IDOP ”Sorg och triumf” finns på sidan idop.org (på engelska).

http://idop.org/web/


Martyrkyrkans vänner r.f.




Foto: KL (Lekmannasamlingen Fokus, FC i Jakobstad; vi ber för lidande kristna)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar