Powered By Blogger

onsdag 14 september 2016

MKV - Tanzania och Algeriet

Martyrkyrkans vänner r.f rapport 29/2016 (Ordf. Johan Candelin)

2 Mos. 3:6, 14. Joh. 8:28-29

Tack- och böneämnen: TANZANIA (attack mot kristet universitet)

och ALGERIET (bön för Bouhafs och hans familj, för rättvisa)











Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=cfa9cfab48

2 Mos. 3:6 "Och han sade: "Jag är din faders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud."Då dolde Mose ansiktet, för han bävade för att se på Gud."

v. 14 "Gud sade till Mose: "Jag är den Jag Är." Och han sade vidare: "Så skall du säga till Israels barn: Jag Är har sänt mig till er."

Joh. 8:28-29 "Då sade Jesus till dem: "När ni har upphöjt Människosonen, skall ni förstå att Jag Är och att jag inte gör något av mig själv utan talar vad Fadern har lärt mig. Och han som har sänt mig är med mig. Han har inte lämnat mig ensam, eftersom jag alltid gör det som behagar honom."

Attack mot kristet universitet i Tanzania

TANZANIA

"I en attack det första veckoslutet i september dödades en säkerhetsvakt och två andra skadades allvarligt på det lutherska Sebastian Kolowa Memorial universitetet i Lushoto i nordöstra Tanzania. Enligt lokala rapporter attackerade ett okänt antal män campusområdet den 2 september. Efter att ha dödat en säkerhetsvakt och allvarligt skadat en annan, tände angriparna eld på studenthemmen där studenterna bodde. Dessa var tvungna att fly undan lågorna genom att pressa sig ut genom små fönster och springa mot skogen intill. Mirakulöst nog dödades ingen av studenterna, men många fick olika mindre skador och led av att ha andats in rök.

Ett vittne berättade för medierna att de hört angriparna tala om hur de skulle döda studenterna. De diskuterade ifall de skulle bryta sig in och hugga ned dem eller tända eld på huset med bensin. Hon sa att andra studenter hörde männen säga att elden skulle göra jobbet lika bra som om de skulle hugga ned dem. Ett annat vittne berättade hur hon hört männen banka på dörrarna och ropa till studenterna att öppna dem och hotade att döda dem. Hon berättade hur angriparna sedan hade brutit sönder hennes egen dörr, hällt bensin över golvet och befallt henne att inte lämna rummet. När angriparna tänt eld på rummet, lämnade de stället och studenterna fick ta sig ut genom fönstren och försöka finna skydd i skogen.

Lushoto ligger nära den kenyanska gränsen. Det är anmärkningsvärt att attacken skedde samma veckoslut som återöppningen av Garissa universitet i grannlandet Kenya efter en massaker på 147 huvudsakligen kristna studenter i april 2015."

(Källa: opendoorsuk.org)

- "Vi tackar Herren att angriparna inte lyckades döda studenterna och vi ber för de anhöriga till den säkerhetsvakt som miste livet. Vi ber om frid och Guds nåd över de traumatiserade studenterna och vishet för skolans administrativa ledning. Vi ber också att polisen snabbt och effektivt skulle få tag i de skyldiga."



ALGERIET


"I Veckorapport 25 bad vi för Slimane Bouhafs, som hade överklagat sin dom på fem års fängelse, som var det maximala straffet han kunde ha fått och påpekat att han endast talat emot radikal islam och terrorism. Överklagan resulterade i att domen förkortades till tre år och bötesstraffet på 100 000 dinarer (cirka 830 euro eller 7 700 kronor) ströks. Den algeriska människorättsorganisationen Algerian League for the Defense of Human Rights (LADDH), som arbetar för Bouhafs och Algeriet protestantiska kyrkosamfund, kallade beslutet att hålla Bouhafs fängslad för ”häpnadsväckande och anstötligt” och sade sig nu föra ärendet vidare till Högsta domstolen. LADDH anser att fängelsestraff för dylika anklagelser är ett allvarligt prejudikat och att det inte är i överensstämmelse med landets konstitution och allmänmänskliga deklarationer om mänskliga rättigheter. Vi fortsätter att be för Bouhafs att han, hans familj och hans församling ska få uppleva Jesu frid och den Helige Andes tröst under denna mycket svåra tid. Vi ber också för hans hälsa (Bouhafs lider av gikt) så att den inte skulle försämras som ett resultat av denna prövning och av förhållandena i fängelset. Vi ber att den nya överklagan till Högsta domstolen skulle gå igenom och att han skulle bli rentvådd från alla anklagelser."

(Källor: www.worldwatchmonitor.org, meconcern.org)

Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL (FC, Jakobstad)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar