Powered By Blogger

onsdag 21 september 2016

MKV - Iran och Pakistan - "Allt förmår jag i honom som ger mig kraft"

Martyrkyrkans vänner rf. rapport 30/2016 (Ordf. Johan Candelin) Fil. 4:13, Ef. 1:19 (Guds väldiga styrkas kraft) "the immeasurable greatness of his power".


Tack- och böneämnen: IRAN (bön för Maryam Naghash Zargaran, för barmhärtighet och rättvisa)

och PAKISTAN (bön för anhöriga till den våldtagne och mördade 14-årige Zeeshan Masih, för mänskliga rättigheter och rättvisa lagar)




Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=5307ea2c26

Phil. 4:13 (ESV) "I can do all things through him who strengthens me."

Éph. 1:19 (ESV) "the immeasurable greatness of his power toward us who believe, according to the working of his great might."

Lovsång: Ps. 68:20 "Lovad vare Herren! Dag efter dag bär han oss, Gud är vår frälsning."

Iransk kristen fånges medicinska permission indragen

IRAN

"I Veckorapport 28 gladde vi oss över att den kristna fången Maryam Naghash Zargaran tilläts komma hem på medicinsk permission. Tyvärr rapporterar Maryams vänner nu att hennes permission har dragits in och hon har återvänt till Evinfängelset i Teheran.

Maryam arresterades i januari 2013 i anslutning till hennes arbete vid ett barnhem tillsammans med den kristne tidigare fången Saeed Abedini. Hon åtalades för att ha ”handlat mot den nationella säkerheten” och dömdes till fyra års fängelse, som hon började avtjäna den 15 juli 2013 på kvinnoavdelningen vid Evinfängelset. En anhållan om ny rättegång avslogs.

Maryam, som redan tidigare hade beviljats medicinsk permission på grund av flera olika hälsoproblem i juni 2016, inledde en hungerstrejk den 5 juli för att kräva att hon omedelbart och villkorslöst friges med tanke på den felaktiga behandlingen av ett antal olika hälsoproblem. Hon avbröt hungerstrejken på familjens begäran i början av augusti. Maryams hälsa förvärrades avsevärt under hungerstrejken och fängelsetjänstemän undersökte henne den 20 juli och bekräftade i sin medicinska rapport allvaret i hennes hälsotillstånd, men kravet på frigivning avslogs då av en iransk domstol på begäran av iranska underrättelseministeriet.

Fängelsemyndigheterna tillät ändå Maryam att åka hem för att få medicinsk behandling i slutet av augusti, men villkoren var sådana att Maryam inte kunde gå med på dem, vilket resulterade i att hennes medicinska permission drogs in. Maryam återvände till Evin den 17 september. Hennes närmaste förstod att hon inte fick adekvat medicinsk behandling under den medicinska permissionen."

(Källa: meconcern.org)


- "Vi ber att Maryam får känna Guds uppmuntran, att hon får tillfriskna och få krafterna tillbaka, och att Herren också styrker och stöder hennes familj. Vi fortsätter att be att Maryam ska bli villkorslöst frisläppt från fängelset och att Gud för de iranska myndigheterna och tjänstemännen till att älska barmhärtighet och handla rättvist."


PAKISTAN

"Vi ber för familjen och vännerna till den 14-åriga pakistanska kristna pojken Zeeshan Masih, som våldtogs och mördades och vars döda kropp lämnades hängande i ett träd i Gosh Nagar nära Faisalabad. Zeeshan besökte sin farbrors boskapsgård den 23 augusti 2016 och hade gått ut för att köpa en läsk, men kom aldrig tillbaka. Han hittades senare hängande död från en trädgren bara en kort bit ifrån fältet där farbroderns bufflar brukar beta.

”Trots medicinska bevis att Zeeshan hade utsatts för ett sexuellt övergrepp och några vittnen som talade om två okända muslimska män, registrerade den lokala polisen inledningsvis Zeeshans död som naturlig och inte misstänkt”, uppgav organisationen Brittish Pakistani Christian Association (BPCA). Trots juridiska bevis och några vittnen har polisen knappt gjort framsteg mot att lösa fallet.

Kanwal Amar, BPCA:s ledande reporter berättar: ”Familjen är djupt traumatiserad. De har förlorat en son genom ett extremt vidrigt brott och chansen är liten att de får rättvisa i fallet. Det sätt som poliserna har försökt dölja detta brott har sårat dem och gjort dem arga. De efterlyser en oberoende undersökning om hur fallet med deras sons död har hanterats.”

Wilson Chowdhry, ordförande för BPCA, sade: ”De brutala brott som kristna i Pakistan utsätts för är en produkt av deras sårbarhet och förvridna sinnelag som odlas i landet. Antalet våldtäkter, sodomi och mord i Pakistan når aldrig tidigare skådade nivåer. Kristna och andra minoriteter är naturliga mål eftersom de har berövats sina medborgerliga rättigheter genom landets lagar och förordningar, vilket gör dem till andra klassens medborgare. Inga lagar kan någonsin förändra en djupt rotat samhällstänkesätt som anser att kristna är en styggelse – så brott som det här kommer att fortsätta begås och rättvisan kommer återigen inte att skipas.”

Vi ber att Herren Jesus med sina välsignande och helande händer rör vid var och en som berörs av denna tragedi."

(Källa: www.assistnews.net)


Martyrkyrkans vänner r.f.






















Foton: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar