Powered By Blogger

torsdag 8 september 2016

MKV - Indonesien och Iran

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 28/2016 (Ordf. Johan Candelin)

"as your days, so shall your strength be." Deut. 33:25b (ESV)



Tack- och böneämnen: INDONESIEN (kyrka attackerades, präst skadades, bön om vaksamhet och vishet för de kristna)

och 

IRAN (bön för kristna fången Maryam Naghash Zargaran - för hälsa och helande, för myndigheterna - för barmhärtighet och rätt)



Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=3d3c5a7aee

Prayer bulletin:

http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=75e859fd14

Lovsång "Blott en dag" (Laudate Eum och Markus Wargh):
https://www.youtube.com/watch?v=_tgE5dD1KZM

Ökade IS-attacker i Indonesien

INDONESIEN

"Den 28 augusti attackerade den 18-årige Ivan Armadi Hasugian prästen i St. Josefs kyrka, en stor katolsk kyrka i staden Medan. Lyckligtvis misslyckades han med att detonera sin sprängladdning som kunde ha dödat hundratals kristna. Myndigheterna har bekräftat att Hasugian fått sin inspiration från IS-ledaren Abu Bakar al-Baghdadi, men Hasugian själv uppgav sig ha fått instruktioner från en främmande person.

Vittnen berättar att Hasugian bar en ryggsäck med sig in i kyrkan och satt med församlingsborna under mässan innan han inledde attacken. Under gudstjänsten försökte Hasugian detonera sina sprängämnen, men åstadkom bara en liten explosion, ungefär som vid fyrverkeri. När detoneringen misslyckades, rusade Hasugian fram med en yxa för att attackera prästen, den 60-åriga Albert Pandiangan. Explosionen orsakade en brand i ryggsäcken, vilket gav Hasugian mindre skador men inte så svåra att de skulle ha avskräckt honom. Prästen fick skador på ena handen innan församlingsborna övermannade Hasugian. Hasugian hade suttit tillsammans med två andra som inte ännu har gripits.

Lokala pastorer är oroade över att denna attack ska skada den religiösa harmonin i Indonesien. Pastor Edi Gunawan, ledare för pingströrelsen i västra Java, sade: ”Denna bombning kunde förstöra den inter-religiösa harmonin som har byggts upp där.” Andra lokala ledare, som pastor Budi, ser detta som ”en varningssignal för alla kyrkor i Indonesien, speciellt i städerna. Vi kan inte ignorera denna attack och vi måste förbli vaksamma, speciellt mot nykomlingar som har med sig väskor in i kyrkan, eftersom vi inte vet vad som finns inne i väskorna.”

Indonesierna, som utgör världens största muslimska befolkning, är kända för att utöva en moderat version av islam. Däremot drar IS till sig indonesiska muslimer som reser till Syrien och Irak där de radikaliseras innan de återvänder hem. Omkring en femtedel av de indonesier som har gått med i IS styrkor, har återvänt till Indonesien. Denna process skapar en känsla av rädsla och försiktighet bland kristna. Det är viktigt att den indonesiska regeringen konfronterar både extremismen och terrorismen för att motverka dylika attacker.

William Stark, regional ledare för den kristna människorättsorganisationen International Christian Concern, säger: ”Vi fördömer denna attack mot kristna i Indonesien. Vi vet att Indonesien historiskt sett har haft en moderat version av islam och sålunda möjliggjort harmoni mellan de olika religionerna. Vi är oroade att IS-inspirerade attacker som denna kommer att förstöra denna harmoni och vi uppmanar indonesiska myndigheter att visa en noll-tolerans när det gäller dylik religiös extremism.”

(Källa: persecution.org)



- "Vi tackar Gud att attacken mot den kristna kyrkan misslyckades och vi ber att Gud helar de skador som prästen fick i attacken. Vi ber att de kristna ska vara vaksamma, men ändå kärleksfulla mot nykomlingar i sina kyrkor och att de får vara ledda av den Helige Andes vishet och vi ber om gudomligt ingripande för att förhindra alla slags attacker mot dessa bröder och systrar i Kristus. Vi ber att harmonin mellan de olika religionerna får fortsätta."


IRAN


"Vi tackar Gud att den kristna fången Maryam Naghash Zargaran, som också vi har bett för, har tillåtits komma hem på medicinsk permission. Maryam inledde en hungerstrejk den 5 juli för att kräva att hon omedelbart och villkorslöst friges med hänsyn till den otillräckliga behandlingen hon fått för sina hälsoproblem. Hon avbröt hungerstrejken på familjens begäran i början av augusti. Maryams hälsa har avsevärt försämrats under hungerstrejken, hennes blodtryck sjönk, hon hade smärtor och domningar i fötterna och fick psykologiska problem som en följd av fångenskapen.

Fängelsepersonal undersökte Maryam den 20 juli och gav en medicinsk rapport som bekräftade allvaret i hennes hälsoproblem, men hennes krav på frigivning avslogs i det skedet av en iransk domstol på begäran av det iranska underrättelseministeriet. Fängelsemyndigheterna tillät ändå Maryam att åka hem den 28 augusti för att få medicinsk behandling. Förhoppningen är att denna medicinska permission ska bli tillräckligt lång för att Maryam ska kunna få effektiv behandling.
Vi ber att Maryam får uppleva Guds uppmuntran, helande och kraft, och få all medicinsk behandling som hon behöver och att Herren också ska uppmuntra och stöda hennes familj. Vi ber också att hon ska friges villkorslöst från fängelset och att Gud ska verka inom de iranska myndigheterna och tjänstemännen så att de väljer barmhärtigt och handlar rätt."

(Källa: meconcern.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar