Powered By Blogger

torsdag 29 september 2016

MKV - Etiopien och Mellanöstern

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 31/2016 (Ordf. Johan Candelin)

Dan. 6:10, Fil. 4:6, Ps. 55:17

Tack- och böneämnen: ETIOPIEN (muslimsk make misshandlar brutalt sin hustru som lämnat islam, bön för hustrun och de 3 barnen) och MELLANÖSTERN (tacksägelse för 214 iranier och afghaner som döpts, för andlig tillväxt)





Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=198f695385

"Men så snart Daniel hade fått veta att skrivelsen var uppsatt, gick han in i sitt hus, varest han i sin övre sal hade fönster som voro öppna i riktning mot Jerusalem. Där föll han tre gånger om dagen ned på sina knän och bad och tackade sin Gud, såsom han förut hade plägat göra." (Dan. 6:10 1917 års översättning)

"Gören eder intet bekymmer, utan låten i allting edra önskningar bliva kunniga inför Gud, genom åkallan och bön, med tacksägelse." (Fil. 4:6)

"Afton och morgon och middag vill jag utgjuta mitt bekymmer och klaga, och han skall höra min röst." (Ps. 55:17)



Muslimsk make misshandlar brutalt sin hustru som lämnat islam

ETIOPIEN

"Etiopiskan Habiba Ibrahim, en 34-årig trebarnsmor, fann Jesus och dolde det för sin muslimske man Ibrahim Dido i sex veckor. När han sedan upptäckte hennes hemlighet misshandlade han henne så svårt att hon hamnade till sjukhuset för tre dagar.

Habiba Ibrahim fann Jesus den 2 augusti efter att en evangelist talat med henne om att förtrösta på Jesu Kristi offer och uppståndelse. Samtalet var en del av den evangelistiska rörelse i norra Kenya och södra Etiopien som för tio år sedan startade på burji-språket. Efter att ha gett sitt liv åt Jesus, slutade Habiba Ibrahim att utföra de muslimska ritualerna, berättade hon.

”Min man började ifrågasätta min slapphet när det gällde muslimska aktiviteter, men jag svarade honom inte”, sade Habiba. En vecka innan attacken varnade en kvinna från hennes församling Habiba: ”Ditt liv är i fara eftersom muslimerna har upptäckt att du har konverterat till kristendom.”

Didos ilska exploderade 10 september efter morgonbönen i en moské nära intill när han fick bekräftat ryktena om att hans hustru hade lämnat islam. Som svar på det stängde han in henne efter gudstjänsten och började slå henne med trädgrenar.

”Han låste in mig i huset och började slå mig med käppar och genast kom grannar och räddade mig från min makes vrede”, berättade Habiba.

En granne som räddade henne berättade hur hennes kläder var täckta av blod från ett djupt sår i hennes panna.

”Hennes man ropade att hon måste dö för att hon har övergett islam”, sade grannen.
Några som bodde på området skyndade att föra Habiba till en lokal klinik där hon stannade i tre dagar. Utom jacket i pannan, hade hon blåmärken på kroppen. Habiba och hennes tre barn i åldern 8, 6 och 3 år, har flytt till en annan by och behöver både medicinsk och ekonomisk hjälp.

Etiopiens grundlag separerar stat och religion, fastslår frihet att välja och praktisera religion och förbjuder religiös diskriminering. Av landets 99,4 miljoner invånare är omkring 20 procent evangelikala kristna och 40 procent hör till den etiopiska ortodoxa kyrkan, medan omkring 34 procent är muslimer enligt boken Operation World. Etiopien är nummer 18 på Open Doors lista över länder med förföljelse av kristna."

(Källa: www.assistnews.net)



- "Vi ber för Habiba Ibrahim och hennes tre barn att de får uppleva trygghet och stöd i sin nya hemby, och vi ber också att hennes make ska finna Kristus och familjen återförenas. Vi ber att Etiopien ska få vara ett land där respekt och religionsfrihet råder."



MELLANÖSTERN

"Vi prisar Gud för de 214 iranier och afghaner som förra veckan döptes vid en glädjefylld gudstjänst i ett land nära Iran. Människor från åtta olika persisktalande kyrkor samlades för att tillsammans berätta om hur Jesus hade förvandlat deras liv och för att bli döpta. Temat för dagen var ”Jesus förvandlar liv” och denna kraftfulla sanning underströks av varje vittnesbörd. Mohammad ville ta sitt liv, men Jesus ingrep. Morad sökte sanningen och fann den när han läste Romarbrevets tredje kapitel. Sahar berättade: ”Jag trodde aldrig jag kunde bli fri från mitt förflutna, men Jesus har gjort mig fri.” Jesus har förvandlat otaliga liv. Fler iranier och afghaner kommer till tro på Jesus varje dag och många av dem förbereder sig för dop.

Vi tackar Gud för att Jesus verkligen förvandlar liv och att han gör det på ett sätt som övergår allt vi kunde be om eller föreställa oss. Vi ber för tillväxt i Kristus för dem som döptes förra veckan. Vi ber också att icke-kristna vänner och familjemedlemmar skulle föras närmare Kristus och vi ber också för dem som förbereder sig för dop."

(Källa: elam.com)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto från FC i Jakobstad: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar