Powered By Blogger

fredag 1 april 2016

MKV - Pakistan och Jemen - Påsken - en tid av attacker mot kristna

Påskveckan.
Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 11/2016. Amos 5:24


Tack- och böneämnen: PAKISTAN (bön för skadade och anhöriga till offren i självmordsattacken, bön för rättvisa, omvändelse) och

JEMEN (bön för IS-kidnappade prästen Thomas Uzhunnalil)





Viikkoraportti:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=736b3483fb

Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9853dc32b2


"But let justice roll down like waters, and righteousness like an ever-flowing stream." Amos 5:24 (ESV) "Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström."



PAKISTAN

"Minst 70 personer dödades och över 300 skadades i en självmordsattack mot kristna som firade påsk i Lahore. Attacken är den näst största mot kristna i Pakistans historia vad gäller antalet döda, efter självmordsattacken mot en kyrka i Peshawar år 2013.

Omkring klockan 18.30 sprängde en självmordsbombare från en pakistansk talibangrupp sig själv vid parken Gulshan e-Iqbals parkeringsplats, intill barnens gungor. Parken är populär bland Lahores kristna och var vid tillfället fullspäckad med kristna familjer som firade avslutningen av påskhelgen. Utryckningstjänsten i Pakistan har rapporterat att minst 29 barn fanns bland dödsoffren vid attacken.

En talesman för gruppen Jamaat Ul-Ahrar, en pakistansk talibangrupp som svurit trohet till Isis, tog officiellt på sig ansvaret för attacken.
”Det var vårt folk som attackerade de kristna i Lahore som firade påsk”, sade Ehsanullah Ehsan till media. ”Det är vårt budskap till regeringen att vi kommer att fortsätta med sådana attacker tills sharialag införts i landet.”

Kristna och deras gudstjänstlokaler har den senaste tiden attackerats av Pakistans islamistiska extremister. Den 15 mars 2015 attackerade självmordsbombare från gruppen Jamaat Ul-Ahrar två kyrkor i Lahore i stadsdelen Youhanabad där de kristna är i majoritet. Den gången dog 20 och ytterligare 70 skadades. I september 2013 attackerade självmordsbombare från de pakistanska talibanerna en kyrka i Peshawar och dödade över 130 kristna som samlats till söndagsgudstjänst."

(Källor: ICC www.persecution.org, www.opendoorsuk.org)



- "Tillsammans med troende i hela världen ber vi för dem som förlorade nära och kära i påskattacken i Lahore, må Gud trösta dem och fylla dem med sin frid och kraft. Vi ber om helande för de skadade och för kraft och vishet för läkare och annan sjukvårdspersonal som tar hand om de kristna. Vi ber också för myndigheterna som genomför undersökningar omkring attacken, att de gör ett klanderfritt arbete och att de skyldiga hittas och döms -  och att de ser sin skuld och vänder om till Gud för förlåtelse och nytt liv i Jesus Kristus."



JEMEN

"Den högste katolske biskopen i Arabien dementerade rapporter om att den så kallade Islamiska staten (Isis) hade korsfäst en katolsk präst på långfredagen, och också den kardinal som först hade kommit med uppgifterna tog tillbaka sina ord. Den salesianska prästen Thomas Uzhunnalil kidnappades i Jemen i början av mars vid en attack mot ett vårdhem som drivs av Moder Teresas nunneorden Missionaries of Charity (se Veckorapport 9). Hans Isis-kidnappare, som också dödade 16 kristna nunnor, sköterskor och patienter, hade utfärdat ett hot att döda honom på samma sätt som romarna dödade Jesus och som ihågkoms på långfredagen varje år. Enligt en rapport hade kardinalen Christoph Schonborn i Wien under en påsknattsmässa uppgett att den islamistiska gruppen genomfört sitt hot. Ingen officiell bekräftelse hade kommit från prästens orden, det ansvariga stiftet eller Vatikanen. Efter flera nyhetsrapporter uppgav ändå biskop Paul Hinder från Södra Arabien att kardinalen hade blivit felinformerad. Biskop Hinder uppgav den 28 mars att han hade ”starka indikationer på att fader Tom fortfarande lever och är i händerna på kidnapparna”.

Vi fortsätter att be för Thomas Uzhunnalil, att Herren bevarar honom och att hans kidnappare friger honom oskadd. Vi ber också om vishet för de kyrkliga myndigheter som har kontakt med kidnapparna, att förhandlingarna skulle vara fruktbärande."

(Källor: www.washingtontimes.com, www.indiatimes.com)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Min kristna samhällsblogg: "Över 70 döda och 300 skadade i förödande bombattack riktad mot kristna i Pakistan under påsken"
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2016/03/over-70-doda-och-300-skadade-i.html





Foto: Erik Lindén (kapellet på Tankar fyrö)
Text: Kerstin Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar