Powered By Blogger

torsdag 28 april 2016

MKV - Kina och Egypten - Jesus, den Högstes Son - the Son of the Most High

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 15/2016 (Ordf. Johan Candelin)
James 1:12, Rev. 2:10b, Luke 1:32

Amos 5:24 "Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström."

Tack- och böneämnen: KINA (pastors hustru levande begravd vid rivning av kyrka) och EGYPTEN (bön och tack för evangelisation)









Viikkoraportti: 
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=ac477932cc

Prayer bulletin: 
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=704e24ace8

James 1:12 (ESV) "Blessed is the man who remains steadfast under trial, for when he has stood the test he will receive the crown of life, which God has promised to those who love him."

Rev. 2:10b "Be faithful unto death, and I will give you the crown of life."

Luke 1:32 "He will be great and will be called the Son of the Most High. And the Lord God will give to him the throne of his father David,"

Lovsång - praise: "Tulkoon valtakuntasi":
https://www.youtube.com/watch?v=J75gr-cNGqo

"Thousands in Egypt Shout JESUS for 10 Consecutive Minutes"
https://www.youtube.com/watch?v=bTpvaEWjXWs

"Increase your praises to Christ - joyful song from the Cave Church"
https://www.youtube.com/watch?v=W4x83NmFvpY

"Yksi nimi ylitse muiden": 
https://www.youtube.com/watch?v=wg9UaRNnuwU



Kinesisk pastors hustru begravd levande vid rivning av kyrka  

KINA

"Två arbetare från det arbetslag som skulle riva en kyrka i den centrala provinsen Henan begravde en församlingsledare och hans hustru levande när dessa försökte förhindra rivningen av deras kyrka. Församlingsledaren klarade sig ur situationen levande, men hans hustru hade kvävts till döds när man fick loss henne.

Den 13 april sände ett statligt företag personal för att med bulldozer riva Beitou kyrka i staden Zhumadian i Henanprovinsen, efter att en lokal byggherre ville få kontroll över kyrkans värdefulla mark. Li Jiangong, som leder församlingen, och hans hustru Ding Cuimei ställde sig framför bulldozern i ett försök att stoppa rivningen.

”Begrav dem levande för mig”, sa en medlem av arbetslaget. ”Jag tar ansvar för deras liv.”
Därefter skottade bulldozern ner Li och Ding i en grop och täckte deras kroppar med jord. Ropande på hjälp kunde Li gräva sig ut, men Ding kvävdes till döds innan hon kunde räddas.

I en telefonintervju uppgav en polis från den lokala polisstationen senare att de två förövarna från rivningsteamet är häktade medan den nationella säkerhetsbyrån genomför en brottsutredning i fallet. Polismannen vägrade uppge vilket brott de anklagas för. Enligt lokala kristna fanns ingen representant för de olika departementen som styr över området på plats för att övervaka rivningen. Li rapporterade själv att polisen tog ovanligt lång tid på sig att komma till platsen efter att mordet rapporterats till dem.

”Att använda bulldozer och levande begrava Ding Cuimei, en fredlig och hängiven kristen kvinna, var ett grymt och mordiskt dåd”, sade ordföranden för China Aid, Bob Fu. ”Detta fall är ett allvarligt brott mot rätten till liv, religionsfrihet och rättssäkerhet. De kinesiska myndigheterna borde omedelbart ställa mördarna till svars och vidta konkreta åtgärder för att skydda religionsfriheten för medlemmarna i denna husförsamling.”

På grund av omfattande medieintresse har representanter från myndigheterna redan idkat påtryckningar mot Li för att han inte ska avslöja detaljer i fallet. Samtidigt yrkar Li på att rättssystemet ska utreda motiven och omständigheterna bakom mordet på hans hustru."

(Källa: www.chinaaid.org)



- "Vi ber att Gud tröstar Li Jiangong i hans sorg och också hans församlingsmedlemmar. Må Herren ge dem styrka att fortsätta att stå upp för sin religionsfrihet. Vi ber att undersökningarna ska vara korrekta och att de ansvariga hittas och får en rättvis dom."





EGYPTEN

"Vi tackar Gud för att tusentals människor, trots hot om regeringsprotester, kom för att höra dr Michael Youssef tala i Kasr el Dobara-kyrkan i Kairo den 15-17 april, med hundratals människor som gav sitt liv till Jesus under detta evangelisationsevenemang. Dr Youssef föddes i Egypten och återkom nu till Kasr el Dobara med förhoppningen att kunna uppmuntra till en andlig förnyelse där.
Under evenemangets första kväll var en stor militärstyrka på plats utanför kyrkan för att förhindra regeringsprotester på Tahrir-torget efter ett regeringsbeslut nyligen. Trots detta kom under veckoslutet ändå omkring 5 000 människor för att höra dr Youssef predika evangelium om frälsning i Jesus Kristus och seger över synd och missbruk, med ytterligare miljontals som följde med evenemanget live via satellit-tv. Minst 500 personer svarade på dr Youssefs frälsningsinbjudan.

”De senaste fem åren har Egyptens folk upplevt extremt  mycket civila oroligheter i sitt land”, sade dr Youssef. ”Sedan 2011 har landet gått igenom omvälvande skeenden; arabvårens blodiga upplopp och två störtade presidenter. Denna församling, och många fler på olika håll i Egypten, började ropa till Gud 24 timmar i dygnet för att få fred och rättvisa i sitt land. På många sätt har Gud svarat på deras böner. Jag ber att Gud i sin nåd låter detta evenemang tjäna till att stärka lågan av andlig väckelse som redan finns i denna region.”

(Källa: www.assistnews.net)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: KL

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar