Powered By Blogger

torsdag 15 oktober 2015

MKV - De palestinska områdena/Israel och Bangladesh

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 31/2015 (Ordf. Johan Candelin)

2 Sam. 7:28, 2 Cor. 8:9

Tack- och förbönsämnen: De palestinska områdena (bön för de kristna i muslimskt samhälle, för rättvisa) och Israel, Bangladesh (förföljelsen av de kristna ökar, bön för den kristna kyrkan)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=7666811633

2 Sam. 7:28 "And now, O Lord God, you are God, and your words are true, and you have promised this good thing to your servant."

2 Cor. 8:9 "For you know the grace of our Lord Jesus Christ, that though he was rich, yet for your sake he became poor, so that you by his poverty might become rich."



Klosterkyrka i Betlehem förstörd i misstänkt mordbrand

DE PALESTINSKA OMRÅDENA / ISRAEL

"I en incident riktad mot de kristna, som just inte uppmärksammats av medierna, skadades det maronitiska klostret St. Charbel (Maar Charbel) i Betlehem i en brand den 26 september när flera rum i kyrkans andra våning totalförstördes. I klostret pågick renoveringsarbeten och ingen dödades eller skadades i branden. Biskopen Moussa El-Haj uppger att två dagar före branden hade palestinska muslimer brutit sig in i byggnaden varvid dyrbara inventarier hade stulits.

Fader Gabriel Naddaf, en israelisk arab som är präst i den grekisk-ortodoxa kyrkan, beskyllde “palestinska extremister” för att ha bränt ner kyrkan. Naddaf är en viktig person inom Israels interreligiösa gemenskap.

“Av hela hjärtat fördömer jag de palestinska myndigheternas slapphet i skyddandet av de kristna heliga platser som de kontrollerar. Jag hoppas också att de kristna ledare som demonstrerade när “bröd och fisk-kyrkan” nära Tiberias brändes ned, också demonstrerar mot denna fruktansvärda handling”, skrev Naddaf på Facebook. Även kristna ledare i Betlehem fördömde de palestinska myndigheterna och krävde att de gör mer för att ställa inför rätta de kriminella som är ansvariga för attacken. De palestinska myndigheterna hävdade för sin del att branden orsakades av elfel. Palestinsk polis påstod att attacken var en hämnd för användningen av medel som avsatts för restaureringen av klostret.

Naddaf citerade lokala källor som uppgav att branden var ytterligare en i en lång rad attacker av muslimer riktade mot kristna i Betlehem. “De palestinska myndigheterna försöker sopa dessa incidenter under mattan och fördömer dem aldrig, vilket är angrepp på religionsfriheten”, sade källorna.

“Det var en mordbrandsattack, inte en eldsvåda orsakad av elproblem, en handling som uttrycker sekteristisk vandalism från radikala muslimer”, sade för sin del kansler inom det maronitiska patriarkatet.

“Attacken är sekteristisk till sin natur”, sade han. “Den är anti-kristen, liksom många liknande incidenter runt om i Mellanöstern. Extremistgrupper verkar i området, inklusive några Hamas-celler. Det finns också enskilda angripare som genom dylika attacker ger uttryck för sin ideologi.”

(Källor: www.breakingisraelnews.com, www.clarionproject.org, cnmn.org)



- "Vi ber för våra bröder och systrar bland det palestinska folket att Gud ger dem kraft och vishet att leva som kristna mitt i ett muslimskt samhälle. Må Jesu kärlek lysa genom deras liv som de lever både som individer och som församling. Vi ber att myndigheterna gör allt som behövs för att finna förövarna och ställa dem inför rätta."




BANGLADESH

"Vi ber för kristna troende i Bangladesh allt medan landets samhälle polariseras och är fullt av inre stridigheter. Islamisk nit ökar bland de muslimska massorna som har radikaliserats de senaste årtiondena sedan 1980-talet.

Sekulära bengaler kämpar för att behålla sina minskande rättigheter och en kuliss av säkerhet. Förföljelsen ökar. Bloggare som kritiserat islam och talat för sekularism har mördats av en grupp med kopplingar till Islamiska staten (IS), som rekryterar och försöker få in en fot i Bangladesh. IS har tagit på sig skulden för morden på en italiensk hjälparbetare i Dhaka och en japansk lantbrukare i norr medan man varnat för att målet är “personer från korsfararnationernas koalition”. Om IS verkligen försöker rekrytera och höja profilen i Bangladesh ökar detta allvarligt risken för kyrkan i landet. Vi ber för kyrkan i Bangladesh att Herren ger den allt den behöver för att stå fast, stark och kärleksfull i svåra tider."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)



Martyrkyrkans vänner r.f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar