Powered By Blogger

torsdag 17 september 2015

MKV - Indien och Etiopien - All trösts Gud - God of all comfort

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 28/2015 (Ordf. Johan Candelin)

"Lovad vare vår Herres, Jesu Kristi, Gud och Fader, barmhärtighetens Fader och all trösts Gud, han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi genom den tröst vi själva undfå av Gud kunna trösta dem som äro stadda i allahanda nöd." 2 Kor. 1:3-4 (1917)

"Blessed be the God and Father of our Lord Jesus Christ, the Father of mercies and God of all comfort, who comforts us in all our affliction, so that we may be able to comfort those who are in any affliction, with the comfort with which we ourselves are comforted by God." 2 Cor. 1:3-4 (ESV)

Amos 5:24 "But let justice roll down like waters, and righteousness like an ever-flowing stream."

Tack- och böneämnen: INDIEN (för religionsfrihet, för förföljda kristna) och ETIOPIEN (tacksägelse för kristna friade från åtal, bön för fängslade)





Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=b404c4d084


Indiska anti-konverteringslagar riktas mot kristen evangelisation


INDIEN

"En sjätte indisk delstat debatterar införandet av en “anti-konverteringslag”. Maharashtra skulle följa Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Odisha, Gujarat och Himachal Pradesh i införandet av en Religionsfrihetslag, vars namn verkar harmlöst, men som i praktiken ska förhindra evangelisation. Anti-konverteringslagen säger att ingen kan konvertera från en religion till en annan genom användning av tvingande, lockande eller bedrägeri. På grund av det vaga ordvalet kan alla former av socialt arbete betraktas som lockande och varje nämnande av “helvetet” som tvingande.
Antalet våldsattacker mot kristna och kyrkor i Indien har ökat under sommaren och av de 18 incidenter som organisationen World Watch Monitor registrerade mellan juli och september skedde 16 i delstater som redan har en dylik “anti-konverteringslag”.

Som böneämnen för oss nämner vi här några attacker från de två senaste månaderna i olika indiska delstater:

Madhya Pradesh

Den 9 augusti arresterades pastor Ramesh Basuniya mitt under gudstjänsten. En mobb hinduer kastade sten mot pastorn och församlingsmedlemmar. Efteråt försökte pastorns familj betala borgen men polisen vägrade ta emot det. En lokal tidning anklagade pastorn för att ha kastat sten på hinduistiska pilgrimer.

Den 6 september befallde lokala hinduer tre pastorer att sluta predika och lämnade in en klagan hos byns ledare.  När pastorerna gick till polisen, upptäckte de att det redan fanns ett åtal mot dem. Pastorerna beslöt att inte hålla gudstjänst, men församlingsmedlemmarna kom ändå till kyrkan och då kom dit en mobb på omkring 150 personer och angrep dem. 14 kristna arresterades av polisen för att ha “lockat människor till kristendomen”.

Chhattisgarh

I byn Devgaon, den 8 augusti, kallades 35 kristna till ett bymöte där de anklagades av cirka 500 bybor för att ha “lockat människor till kristendomen”. Byborna sa att gudarna är missnöjda med byn för att de kristna inte tillber dem, och så hotade byborna de kristna att de kommer att stängas ute från byn och hindras från att bärga sina skördar om de fortsätter att praktisera kristendom. De kristna vägrade att sluta och misshandlades.

Den 12 augusti dödade naxaliter (en maoistisk (gerilla)gruppering i Indien) en kristen, som blivit byledare, framför ögonen på sin hustru och sina tre barn. Hans granne försökte rädda honom och även han misshandlades. Kristna lämnade in en klagan hos polisen, men inga åtgärder har vidtagits.

Orissa

Den 15 augusti dödade en grupp naxaliter pastor Gurumurthy Madi (29) efter att han vägrat ge ut en pastorskollega och tidigare naxalit som hade konverterat till kristendom.

Punjab

Den 23 augusti våldtog och knivhögg sikhextremister den kvinnliga pastorn Rani Gil och även en annan församlingsledare angreps. En mobb urinerade överallt i kyrkobyggnaden, också på ett kors.

Maharashtra

I medlet av augusti avbröts en kristen bönesamling av extremister som misshandlade de kristna och kapade elektriciteten till kyrkan. Nästa dag säkrade pastorn dörren, men en större grupp extremister kom till platsen och tvingade sig in i byggnaden och misshandlade åter de kristna. Pastorn lämnade in en klagan hos polisen som den tredje dagen samlingen hölls beskyddade kyrkan."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)


- "Vi ber för varje enskild person som idag lider på grund av olika former av förföljelse mot kristna, att Gud fyller dem med sin tröst, sitt helande och sin frid under lidanden och svårigheter. Vi ber också för utvecklingen i landet att religionsfriheten skulle få råda också i praktiken."



ETIOPIEN

"Vi tackar Gud för att åtalen mot en grupp etiopiska kristna, som arresterades i samband med ett dop, har lagts ned. De hade tidigare frigivits mot borgen och de pengar som de var tvungna att betala ska nu återbetalas.

“Herren är alltid god och Han kan vända allt till gott för sitt folk”, sa en av ledarna efter att åtalen lagts ned. “Fängelse för Herrens namn är inte en förbannelse. Herren kan vända det till en källa av kraft och mod.”

Men fortfarande är andra kristna fängslade i Etiopien, bland annat tre män som felaktigt anklagas för mordbrand och en grupp församlingsledare som offentligt har talat mot förföljelse. Vi ber om rättvisa för dem som är i fängelse och vishet för deras juridiska team och om tröst, kraft och allt vad de och deras familjer behöver."

(Källa: www.opendoorsuk.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.









Foto: KL (Pedersöre kyrka)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar