Powered By Blogger

lördag 26 september 2015

Medborgarinitiativ - Kansalaisaloite - För äktenskapet - Aito avioliitto

Ännu hinner man underteckna medborgarinitiativet för äktenskapet mellan man och kvinna, som har nästan 91 000 underskrifter nu. Det är 4 dagar kvar.

Församlingspastor Henrik Östman konstaterar: "Cirka hälften av finländarna anser enligt fjolårets mätning av TNS Gallup att äktenskapet skall vara mellan en kvinna och en man, vilket var fler än de som ville ändra på detta.

Jag hoppas att riksdagsmännen nu lyssnar på argumenten och är beredda att göra den barnkonsekvensutredning som lagutskottet krävde redan i fjol höstas.

Om den dåligt förberedda könsneutrala äktenskapslagen, som röstades genom med knapp majoritet


i förra riksdagen under hård press från medierna, inte tas tillbaka före den planeras träda i kraft, är något slags kompromiss det minsta man kan vänta sig. Själv anser jag ju som kristen att det som Gud har instiftat i skapelsen har människan ingen rätt att ändra på. Det är för övrigt också kyrkans ställningstagande från ifjol höstas, att äktenskapet bör bevaras som sådant även i Finlands lag. Om du är av samma åsikt, tveka inte att ge din röst för barnens och samhällets bästa!"



Allekirjoita:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1175


Underteckna:
https://www.kansalaisaloite.fi/sv/initiativ/1175







Jag har undertecknat (KL)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar