Powered By Blogger

torsdag 29 januari 2015

MKV - Turkiet, druserna och satellit-TV - "Var starka och frimodiga, var inte rädda - HERREN, din Gud går själv med"

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 3/2015 (Ordf. Johan Candelin). Ordspr. 4:18, 5 Mos. 31:6



Tack- och förbönsämnen: TURKIET (de mördade kristnas familjer), DRUSERNA (attackerade för sin kristna tros skull), SATELLIT-TV (barn i flyktingläger i Irak vittnar om förlåtelsens kraft)






Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=e1a4023806

Ordspr. 4:18 "De rättfärdigas stig, är lik gryningens ljus, som växer i klarhet, tills dagen når sin höjd."

5 Mos. 31:6 "Var starka och frimodiga, var inte rädda eller förskräckta för dem. Ty HERREN, din Gud, går själv med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig."

TURKIET

Misstänkta frisläpptes i rättsprocessen efter mord på kristna


"Den 21 januari hölls i Malatya den 101 behandlingen i rättegången mot dem som misstänks för morden på Necati Aydin, Ugur Yuksel och Tilmann Geske. Morden på de tre kristna männen skedde den 18 april 2007 i Zirve-förlagets hus i Malatya. Efter det senaste förhöret släpptes tre svaranden till stor besvikelse för offrens familjer, jurister och de kristna i Turkiet.

De fem förövarna som arresterades på brottsplatsen släpptes från fängelset redan i mars 2014 och har sedan dess tillåtits bo hemma hos sina familjer. Fastän fyra av dem bär på elektronisk övervakningsapparatur (den femte måste dagligen rapportera via sin hemtelefon), har man sett dem röra sig fritt i Malatya. Myndigheterna är medvetna om situationen, men har tillsvidare inte gjort något åt brotten mot husarresten.

Under rättegången har det klarlagts att en skum nationalistisk organisation kallad Ergenekon hade kopplingar till morden. Det hävdades att Ergenekon försökte destabilisera regeringen genom morden i Malatya och liknande attacker mot kristna, inklusive den prominenta armeniska journalisten Hrant Dink som kallblodigt sköts ner. Som ett resultat av detta, gjordes nya arresteringar av misstänkta för planering av morden utöver de som utförde dåden.

En av juristerna som representerar offrens familjer, Erdal Dogan, förklarade att efter den 17 december 2014 förbättrades relationen mellan regeringen och tidigare medlemmar i Ergenekon, och att frigivningen av de tre misstänkta sannolikt kan kopplas till detta."

(Källa: www.meconcern.org)



- "Vi fortsätter att be tillsammans med de turkiska kristna att de mördade kristnas familjer och vänner får erfara Jesu frid och närhet, speciellt i allt som gäller rättegångsprocessen. Vi ber att politiska manövrar inte ska påverka den juridiska processen och att rättvisan ska segra också i detta fall. Vi ber även att Turkiets kristna ska leva i hoppet och kunna reagera på rätt sätt på domstolsbesluten. Vi ber att alla som på något sätt bidragit till morden ska få en inre klarhet i vad de gjort och även förstå djupet av Jesu förlåtelse."


Druserna
"Vi ber för våra drusiska bröder och systrar som sänt oss följande vädjan: ”Jag ber om era böner för mig och min familj. Vi lämnade byn eftersom vi igen attackerades i vårt hem och vi söker nu efter en plats att bo på. Attackerna fortsätter på grund av vår tro på Jesus Kristus, men vi litar på Gud som är trofast och inte lämnar oss. Vi är i ett andligt krig.”

(Källa: MKV)



Satellit-tv
"Vi tackar Gud för att hans ljus lyser också in i de svåraste omständigheterna och på de mörkaste platserna. Nyligen hörde vi följande berättelse:

Kanalen SAT-7 har ett barnprogram med programvärd Essam Nagy, känd som Mr Know från programmet Why is That? Han besökte nyligen ett flyktingläger för internflyktingar i Irak.

”Jag väntade mig att människorna skulle vara olyckliga och bedrövade. Barnen saknar visserligen sin skola och sina vänner, men de är så fulla av hopp… Och det handlar inte om förnekelse. De talade om Isis och en av dem sade: ”Jag kommer aldrig att hämnas det som de gjort mot mig. I stället kommer jag att be att de får uppleva Guds förlåtelse i sina hjärtan”, berättar Essam Nagy efter sitt besök.

Barnen i flyktinglägren var överlyckliga över att få träffa Essam och han var överväldigad av värmen i mottagandet. Han intervjuade flera barn om det som de gått igenom när deras hemorter attackerats. Han berättar om intervjun med 11-åriga Mirjam: ”Jag kunde nästan inte hålla tillbaka tårarna medan hon berättade vad som hänt henne… Genast jag avslutat intervjun med henne började jag gråta.”

Han frågade Mirjam ifall hon var arg på Jesus för det lidande hon hade gått igenom, men hon sade: ”Jag vet att han älskar mig eftersom han har låtit mig vara tillsammans med min familj, inte en enda av oss blev kidnappad eller såld.” Det häpnadsväckande var att Mirjam tröstade Essam och sa till honom: ”Gråt inte för oss. Du ger oss hopp i dina program. Nu är det vår tur att ge dig hopp.”

(Källa: SAT-7)



Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: Kerstin Lindén (Pedersöre kyrka)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar