Powered By Blogger

torsdag 28 augusti 2014

MKV - Iran och Ukraina - "Stå upp, HERRE! Lyft din hand, o Gud, glöm inte de svaga."

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 10:12.

Martyrkyrkans vänner r.f. (Ordf. Johan Candelin) rapport 25/2014

Tack- och förbönsämnen:

IRAN (fängslade kristna)  och UKRAINA (för flyktingarna, för situationen i landet)








Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=ba41516957


1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."



Ps. 10:12 "Stå upp, HERRE! Lyft din hand, o Gud, glöm inte de svaga."

Situationen för iranska fängslade kristna har försämrats drastiskt



IRAN


"Iranska kristna har bett om våra förböner efter flera allvarliga förändringar som skett för dem som sitter fängslade i iranska fängelser på grund av sin tro på Jesus.

Vanligt för dem som arresteras för sin tro på Jesus är att de åtalas för brott mot landets säkerhet. Men nyligen, den 3 augusti, åtalades en av ledarna för kyrkan Church of Iran, Abdolreza (Matthias) Haghnejad för ”moharebeh”, ”fiendskap med Gud”, ett brott som kan straffas med döden. Abdolreza arresterades den 5 juli tillsammans med ett antal andra ledare från samma kyrka. Säkerhetstjänstemän gjorde en räd mot hans hem i Rasht och konfiskerade kristet material, inklusive Biblar.

Den 23 juli inkallades Mehdi Ameruni, också han medlem i Church of Iran, att avtjäna sitt treåriga fängelsestraff i Adel-Abad-fängelset i Shiraz. Ni minns kanske att den 12 oktober 2012 arresterades sju troende i en räd mot ett bönemöte i Shiraz. Mehdi Ameruni fanns bland dem och fastän de blev frisläppta den 19 mars 2013, hölls rättegång mot dem den 16 juli samma år. Mehdi dömdes då till tre års fängelse. Han släpptes fri i väntan på utgången av ett besvär, som senare avslogs.

Fatemeh Torkkajouri, hustru till Behrouz Sadegh-Khandjani, en av ledarna i Church of Iran, har inkallats till en domstol i Iran. Paret bor utomlands, men säkerhetstjänstemän idkar påtryckningar mot hennes familj, som fortfarande är i landet, för att få henne till Iran för rättegång.

De fängslade möter inte svårigheter och umbäranden bara från vakter och andra statliga ämbetsmän, utan utsätts också för hot från medfångar. Saeed Abedini, som avtjänar ett åttaårigt straff i fängelset Rajai Shahr för kristen verksamhet, har sagt att andra fångar har berättat för honom att radikala islamister i samma fängelse planerar att döda honom. Under motionspassen, när dessa kunde ha en möjlighet att skada honom, har Saeed beslutat stanna i sin cell.

Nyligen har ett antal fångar omplacerats i andra fängelser eller avdelningar inom samma fängelse. Till exempel har Farshid Fathi flyttats från det notoriska Evin-fängelset i Teheran till fängelset Rajai Shahr i Karaj. Farshid avtjänar ett sexårigt straff för brott mot den nationella säkerheten. Saeed och Farshid hålls nu i samma fängelse, men kristna fångar i Rajai Shahr och andra fängelser klagar på att de hålls isär från varandra.

Ett ytterligare orosmoment är att under den senaste tiden har många kristna, bland dem också församlingsledare, emigrerat från Iran. Enbart de senaste veckorna har flera familjer lämnat landet på grund av de faror de möter i Iran."

(Källa: www.meconcern.org)



- "Vi ber att åtalet om ”moharebeh” mot Abdolreza ska upphävas. Vi ber också att Abdolreza, Mehdi, Saeed och Fathi och andra kristna fångar i Iran ska känna Herrens närvaro och stöd, och vi ber att Saeed på ett särskilt sätt ska beskyddas från extremisternas hot i fängelset. Må Gud ge de kristna fångarna möjligheter till gemenskap med varandra så att de kan uppmuntra varandra. Vi ber också att alla anhöriga till fångar får uppleva Guds nåd, kraft och stöd. Vi ber att de iranska kristna familjerna ska få vishet att fatta rätt beslut när de ställs inför valet att stanna eller emigrera."





UKRAINA


"Vi ber om ett genombrott i Ukraina! FN:s organ för flyktingfrågor UNHCR rapporterar att det nu finns 117 000  interna flyktingar i landet av vilka 87 % kommer från ryskdominerade östra Ukraina. Dessutom rapporterar UNHCR att mängder av ukrainare flyr till Ryssland, som beräknar att där nu finns 730 000 flyktingar. Judar lämnar landet för Israel. Människor flyr från det ständiga skjutandet i Kiev och den nynazistiska högermilitanta rörelsen framryckningar. Våldet har märkbart ökat de senaste månaderna och har nu karaktären av etnisk rensning. Ryssland trycker på Kiev för att få till stånd ett villkorslöst eldupphör innan förhandlingar kan börja. Tystnaden i väst är skamlig. Må genombrottets Herre (2 Sam 5:20) ge kyrkan kraft och vishet att bryta igenom det historiska etniska hatet och gå före mot fred och försoning."


(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)





Martyrkyrkans vänner r.f.





Foto: Kerstin L. (Pedersöre kyrka) 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar