Powered By Blogger

torsdag 21 augusti 2014

MKV - Syd- och Nordkorea samt Palestinska områden

1 Tim. 1:1, 2:1-6. 2 Kor. 4:16

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 24/2014 (Ordf. Johan Candelin)


Tack- och böneämnen:  

SYD- OCH NORDKOREA, PALESTINSKA OMRÅDEN










 Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=586b730f1b


1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

2 Cor. 4:16 "we do not lose heart"


Praise - lovsång: 
http://minkristnasamhllsblogg.blogspot.fi/2014/08/faith-and-hope.html



Troende på den koreanska halvön behöver våra förböner

SYD- OCH NORDKOREA

“Han [påven] har en unik position för att tala för de tystade i världens mest stängda land och att be för fred, frihet och rättvisa – och vända världens uppmärksamhet till denna tragiska och ofta förbisedda mänskliga tragedi”, säger britten Lord David Alton.

Denna vecka besökte påven Francis Sydkorea och uppmanade till fred och dialog mellan de två koreanska staterna istället för att de på olika sätt demonstrerar sin styrka. Hans femdagar långa besök på halvön var det första av en påve på 25 år. Aktivister säger att besöket gav en viktig möjlighet att uppmärksamma Nordkoreas ständiga övergrepp mot de mänskliga rättigheterna.

Besöket sammanföll med överklaganden från två fängslade amerikanska kristna, Kenneth Bae och Jeffrey Fowle, båda arresterade i Nordkorea för sina religiösa anknytningar. Fowle (56) fängslades i maj för påstådd fientlig aktivitet som bröt mot hans status som turist efter att han lämnat en Bibel på en nattklubb i den nordliga hamnstaden Chongjin. Något datum för rättegången mot honom har ännu inte bekräftats.

Den 12 augusti rapporterade CNN att koreansk-amerikanen Kenneth Baes hälsa allvarligt har försämrats som en följd av hårt arbete i det arbetsläger där han är och han har nu för tredje gången på mindre än två år flyttats till sjukhus. Bae, en missionär och affärsman, dömdes i april i Nordkorea till 15 års arbetsläger för ”fientliga handlingar för att störta regeringen”. Han fängslades i november 2012 medan han fungerade som ledare för en turistgupp och bar vid arresteringen på sig propagandamaterial.

I juni dömdes den sydkoreanske missionären Kim Jeong-wook till arbetsläger med hård regim och livstids fängelse efter att ha konstaterats skyldig till spionage och till att ha startat en underjordisk församling.

Mellan 80 000 och 120 000 fångar finns i politiska fångläger. Enligt en rapport från FN:s råd för mänskliga rättigheter garanterar den kommunistiska statens grundlag religionsfrihet så länge den inte underminerar staten. Utöver fyra regeringskontrollerade kyrkor, så kallade ”skyltfönsterkyrkor”, är öppen religiös verksamhet förbjuden, vilket innebär att kristna förföljs och hindras från att utöva sin tro. I dessa så kallade ”skyltfönsterkyrkor” är alla deltagare aktade arbetare inom partiet och ingen tror egentligen på kristendomen. Utlänningar inbjuds att sitta på de första bänkarna, men hindras från all kontakt med de lokala kyrkobesökarna. Tjänstemän kontrollerar noggrant kyrkan och efter gudstjänsterna räknas Biblarna för att se att alla finns kvar och inget exemplar har försvunnit.

Nordkorea ligger i år först på Open Doors lista över de 50 värsta länderna där kristna utsätts för störst förföljelse för sin tro, och landet har innehaft första platsen de senaste 12 åren."

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)



- "Vi ber för alla som sitter i fängelse eller arbetsläger för sin tros skull, att deras vittnesbörd skulle tala högre än myndigheternas röster. Må Gud välsigna påvens besök så att resultaten av besöket sprids som goda ringar på vattnet länge efteråt."



PALESTINSKA OMRÅDEN



"Vi ber för troende i Gaza, att de ska lysa som klara ljus där de tjänar Herren i denna mörka tid. Vi ber också för troende i Jeriko med omnejd när de dagligen når ut till både kristna och muslimer. Vi ber att dörrar ska öppnas för människorna att ta emot de goda nyheterna. Kostnaden för dem att följa Jesus är otroligt hög, därför ber vi också emot rädsla. Slutligen vill vi också be för att de kristna team som jobbar i Jerusalem ska fyllas med vishet och insikt om Guds vägar och avsikter. Som fredsmäklare står de mellan Isaks och Ismaels söner och döttrar för att hjälpa dem att först försonas med Fadern och sedan med varandra."

(Källa: MKV)





Martyrkyrkans vänner r.f.






Foton: Fam. Lindén
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar