Powered By Blogger

onsdag 13 augusti 2014

MKV - Irak, Indonesien, Nigeria & Kamerun och Sudan - Jesus är Herre!

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 23/2014 (ordf. Johan Candelin) Ef. 5:11, Jak. 3:18. Jesus is Lord.

Tack- och förbönsämnen: IRAK (fruktansvärd förföljelse och oerhörda övergrepp, förbön för barnen, vishet för internationella ledare) INDONESIEN, (för ledarna Jokowi och Ahok) NIGERIA & KAMERUN (tröst och kraft för de sörjande drabbade av Boko Harams attacker) och SUDAN (Meriam och familjen i frihet, för Faiza A.)


Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=23dd359c9e

1 Tim. 1:1 "Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"
"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope,"1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Eph. 5:11 "Expose the unfruitful works of darkness"
"Ha inget att göra med mörkrets ofruktbara gärningar, utan avslöja dem i stället."

James 3:18 "And a harvest of righteousness is sown in peace by those who make peace."
"Rättfärdighetens frukt sås i frid och ges åt dem som skapar frid."


"Vaka och håll ut i bön för alla de heliga"


IRAK

"Tusentals irakiska kristna har flytt för sina liv när Bakhdida (Karakosh), Iraks största kristna stad med 50 000 invånare, togs över av den militanta organisationen IS (tidigare ISIS) förra veckan. ”Det är en katastrof, en tragisk situation; tiotusentals förskräckta människor måste fly”, berättade Josef Thomas, den kaldeiska ärkebiskopen från Kirkuk. Andra städer i området omkring Mosul har också intagits av IS, bland andra Tel Keppe, Bartella och Karamles. I Mosul har varje kyrka förstörts eller intagits. För tre år sedan bedömdes det bo 7 500 kristna i Mosul, idag är antalet noll. Alla 45 kyrkobyggnader, av vilka en del har stått i hundratals år, har blivit tillbommade, förstörda, ockuperade, omändrade till moskéer eller till IS huvudkvarter.

Människor i de kurdiska städerna Erbil och Dihok är allt mer oroade över att IS kommer att attackera också dem. Den autonoma regionen Kurdistan har varit trygg fram till nu och många flyende kristna har tagit sin tillflykt till det området. Det rapporteras också om att omkring 40 000 irakier är strandsatta på ett berg i Sinjar-bergen, bland dem uppges finnas 50 kristna familjer."

(Källa: www.opendoors.uk.org)

- "Vi ber om att Gud beskyddar och förser alla som tvingats fly med det de behöver, speciellt ber vi för barnen. Vi ber om vishet för de internationella ledarna som överväger hur de ska hantera och ingripa i denna kris." 


INDONESIEN

"I oktober kommer Joko Widodo (Jokowi) att installeras som Indonesiens president. Född i en kristen familj kan Jokowi visa sig vara mer inriktad än tidigare presidenter på ärenden som gäller religionsfrihet och minoritetsrättigheter. Jokowi är numera muslim, men konverterade för en kvinnas skull, inte av ideologisk övertygelse. Medan Jokowi var guvernör över Jakarta, var hans vice guvernör Basuki Tjahaja Purnama (Ahok), en kinesisk-indonesisk kristen. Tillsammans blev de kända som teamet ”Jokohok” och deras villighet att ta itu med Jakartas grundläggande problem gjorde dem extremt populära. Ahok kommer nu att bli guvernör över Jakarta, något som den islamiska grupperingen Islamic Defenders Front har motsatt sig från första början och står fast vid att de kommer att gå emot. Enligt bestämmelserna för Jakartas kommunfullmäktige ska Jakartas guvernör också sitta i ledningen eller som ordförande för åtta islamiska organisationer."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)

- "Vi tackar Gud för möjligheterna för en ny era i Indonesien när Jokowi blir president. Vi ber att Gud använder både Jokowi och Ahok för sina syften att välsigna Indonesiens folk."


NIGERIA & KAMERUN

"Norra Nigeria har den senaste tiden utsatts för flera dödliga attacker mot kyrkor och för självmordsbombningar. I sex attacker på fyra dagar var alla självmordsbombarna tonårsflickor. Många frågar sig därför ifall Boko Haram använder de huvudsakligen kristna skolflickorna som kidnappades från Chibok i april både som mänskliga bomber och som mänskliga sköldar. Kristna över hela norra Nigeria undrar om de någonsin kommer att få uppleva frid och trygghet igen.
Boko Haram har också utfört flera omfattande, djärva attacker in i Kameruns nordligaste delar där minst 25 personer har tagits tillfånga och dödats, inklusive pastorn Jean Marcel Kesvere (45). Pastorn efterlämnar hustru och åtta barn och en chockad församling. I en attack i staden Kolofata kidnappades vice premiärministerns hustru och hennes tjänsteflicka. Detta väcker en rädsla för att området är ett nytt slagfält för den nigerianska islamistgruppen."

(Källa: http://rlprayerbulletin.blogspot.com)

- "Vi ber att Gud griper in och binder de krafter som ligger bakom Boko Haram. Vi ber om tröst och kraft för alla som sörjer nära och kära, och vi ber att vice premiärministerns hustru och hennes tjänsteflicka ska få återvända hem oskadda."


SUDAN

"Meriam Ibrahim, som vi bad för i maj (Veckorapport 16), är nu i frihet och säkerhet i USA tillsammans med sin make Daniel och deras två barn Martin och Maya. Hon var dömd till dödsstraff för apostasi och också anklagad för äktenskapsbrott, eftersom hon stämplades som muslim, fastän hon uppfostrats som kristen av sin kristna mor. Hennes make är en kristen från Sydsudan och familjen bor nu tillsammans med Daniels släktingar i USA."

(Källor: ICC, olika nyhetsbyråer och människorättsorganisationer)

- "Vi tackar Gud för att Meriam och hennes familj får vara tillsammans, fria och trygga, och vi ber om beskydd för dem också i framtiden. Vi ber att Meriams bror, som svurit på att söka upp henne och döda henne, ska få möta Jesus som sin personlige frälsare och bli fri från sitt hat. Vi ber om beskydd också för Meriams advokat i Sudan, Mohaned Mostafa.

Vi ber också för Faiza Abdalla (37), som är i samma situation som Meriam var; dömd till spöstraff för äktenskapsbrott och till döden för apostasi, utom att hon inte har sin man hos sig eftersom han redan tidigare hann fly till Sydsudan undan förföljelsen."

Martyrkyrkans vänner r.f.







Foton: Erik Lindén (kyrkan på Tankar fyrö) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar