Powered By Blogger

onsdag 15 januari 2014

Visste du att det är förbjudet att applådera i Belarus? Belarus ligger mitt i Europa, nära oss - Övergrepp sker hela tiden, igen och igen

Våga, tycka, tala - interaktiv karta
Kartan är en del i Östgruppens informationsarbete om det oberoende civilsamhällets svåra villkor i Belarus.
Det handlar om närmast ofattbara problem som aktivister i Belarus kontinuerligt drabbas av. "De människor som trots hot och repressalier väljer att engagera sig och öppet framföra sina åsikter på gator och torg förtjänar vår beundran.


Förhoppningsvis ökar informationsmaterialet samtidigt människors förståelse för dem som av rädsla låter bli att engagera sig i det belarusiska civilsamhället, säger Östgruppens projektledare Sofia Uggla.

I ”Våga, tycka, tala” får man bland annat se hur det går till när kravallpoliser löser upp demonstrationståg, hur det är att sitta i ett belarusiskt fängelse och samtidigt ta del av hur den belarusiska regimen sprider propaganda om människorättskränkningar i väst. Besökaren får också pröva sina nyvunna kunskaper i en kan tyckas smått absurd frågesport. Kartan är helt faktabaserad och bygger inte på några fiktiva händelser."


Läs mera (Tystade röster):
http://tystaderoster.wordpress.com/2013/11/15/vaga-tycka-tala-ny-interaktiv-karta-om-motesfrihet-i-belarus/



Kartan (Östgruppen):
http://ostgruppen.se/vtt/
- Förbjudet att klappa i händerna.
- Vad är mötesfrihet egentligen?
- Vad väntar en gripen demonstrant?
- Smått absurd frågesport
  mm. mm.







Inget ishockey-VM i Minsk:
- Det är oetiskt och omoraliskt att stöda Lukashenka's ishockey, på samma sätt som man "inte heller kan vara diplomatisk med en kriminell":
http://vitryssland.wordpress.com/2014/01/08/svenskt-stod-till-lukasjenkas-propaganda/







Matt. 7:12, Ps. 10:12, Amos 5:24
Foto: KL (en hjärtesak)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar