Powered By Blogger

fredag 17 januari 2014

MKV - Algeriet och kristna som lidit under julhelgen - Jesus är världens ljus

1 Tim.1:1:2:1-6. Joh. 8:12. Ordspr. 3:5-6. Amos 5:24. Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 1/2014 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: ALGERIET (ny lag försvårar arbetet för kyrkor och medborgarorganisationer, bön om vishet och ledning för kristna), KRISTNA SOM LIDIT UNDER JULHELGEN



Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9b2f02669d


1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

John 8:12  "Again Jesus spoke to them, saying, “I am the light of the world. Whoever follows me will not walk in darkness, but will have the light of life.” Jesus talade åter till dem och sade: "Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus."


Prov. 3:5-6 "Trust in the Lord with all your heart, and do not lean on your own understanding. In all your ways acknowledge him, and he will make straight your paths." Förtrösta på HERREN av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd. Räkna med honom på alla dina vägar, så skall han göra dina stigar jämna."

Amos 5:24 "But let justice roll down like waters, and righteousness like an ever-flowing stream." Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström"



Algeriska kyrkor och organisationer oroade över ny lag

ALGERIET

"Både kyrkor och utländska medborgarorganisationer i Algeriet har uppmanat myndigheterna att upphäva den nya lagen som de anser försvåra deras arbete och ge de algeriska myndigheterna tillstånd att begränsa utländska organisationers, även människorättsorganisationers, verksamhet. Enligt denna lag, som skulle träda i kraft den 12 januari, kan en organisation upplösas eller upphöra ifall dess verksamhet anses skada landets angelägenheter. De som inte har rättat sig efter lagen före den 12 januari kommer sannolikt att åtalas.

Algeriets protestantiska kyrkor (EPA) finns bland de lokala organisationer som oroas av den nya lagen. Kyrkorna begränsas redan av den kontroversiella lag från 2006 som tvingar kyrkor att registrera sig hos statliga myndigheter och villkoren i den nya lagen kommer med ytterligare restriktioner för kyrkornas verksamhet i landet. Lagen från 2006 förbjuder även alla former av kristen evangelisation riktad till muslimer liksom distribution, produktion och lagring av material för ändamålet.

Enligt lagen måste en organisation finnas i minst 12 av de 48 regionerna i landet för att få nationell status. Tidigare fanns EPA i endast fem av Algeriets regioner, så man har nu varit tvungen att skaffa lokala samarbetskyrkor i ytterligare sju regioner för att uppfylla lagens krav.
”Vi sände en uppdaterad version av våra stadgar till inrikesministeriet i slutet av november, endast två veckor efter vårt allmänna stormöte”, berättade pastor Mustafa Krim, ordförande för EPA. ”Vi uppmanades av en jurist att försäkra oss om att göra vår anhållan på rätt sätt. Vi har gjort allt som är nödvändigt för att följa den nya lagen.”

Även Amnesty International har kraftigt kritiserat den nya lagen som ”omänskligt sträng” och sagt att lagen medför ”godtyckliga restriktioner när det gäller föreningsfrihet och de facto gör det till en straffbar handling, i motsats till de skyldigheter som internationell människorättslag ålägger staten.”

(Källa: www.worldwatchmonitor.org)

- Vi ber om vishet och gudomlig ledning för de algeriska kristna och deras församlingar och kyrkor så att de kan välja rätt väg framåt i denna situation. Må Gud använda allt detta till att öppna ögonen på många som inte ännu känner Herren Jesus som sin Frälsare och leda dem till tro."





KRISTNA SOM LIDIT UNDER JULHELGEN:

"Vi ber för våra bröder och systrar som har haft en jul som inte varit fridfull och lugn. Må Herren trösta, hela och styrka de kristna i Nigeria, Egypten, Pakistan och Irak, där attacker mot kristna har förekommit. Vi ber också för kristna i länder som Pakistan, där fjolårets dubbla självmordsattack mot en kyrka i Peshawar – den dödligaste attacken sedan landet blev självständigt – har skapat rädsla, oro och osäkerhet bland den kristna minoriteten. ”Vi älskar att fira jul, människor älskar att gå till kyrkan, men i år är de osäkra”, berättade en av landets ledande kristna aktivister före jul. ”De är medvetna om risken, de vet att staten inte kan kontrollera självmordsattacker. Ifall staten inte kan det, vad kan människor göra? De kan bara be.”

Samtidigt tackar vi Gud för den nyfunna känslan av solidaritet som de kristna har mött från sina muslimska grannar efter attackerna. Detta säger de att är det enda positiva som de kan se fram emot under 2014, ett år som med Pakistans försämrade säkerhets- och människorättssituation inte i övrigt innebär särskilda ljuspunkter för de religiösa minoriteterna."


(Källor:  www.onefreeworldinternational.org, www.worldwatchmonitor.org)







 27th January is International Holocaust Remembrance Day.












Foton: Kerstin Lindén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar