Powered By Blogger

tisdag 29 oktober 2013

MKV - Nepal, Uzbekistan - IDOP - Se på Jesus! O LORD, you hear the desire of the afflicted

1 Petr. 2:9, Ps. 10:17, Hebr. 12:2, Hebr. 13:3, Ps. 126:5-6

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 35 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: NEPAL (kristen trotjänare mördad under förbön) UZBEKISTAN (förföljda kristna), IDOP (10 nov.)


Prayer bulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=9a44d5a26a


Lovsång - praise:

"There is none like you"
http://www.youtube.com/watch?v=o_ofyu8vN9w

"Because we believe":
http://www.youtube.com/watch?v=lVz6FtZHPPo


"Stora och mäktiga är dina gärningar":
http://www.youtube.com/watch?v=_p63ol1I66E


"Credo in unum Deum":
https://www.youtube.com/watch?v=hTK0dX0-TNs 


1 Petr. 2:9 "Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus." But you are a chosen race, a royal priesthood, a holy nation, a people for his own possession, that you may proclaim the excellencies of him who called you out of darkness into his marvelous light."

Ps. 10:17 "Du, HERRE, hör de förtrycktas längtan, du ger deras hjärtan mod, du vänder ditt öra till dem." O Lord, you hear the desire of the afflicted; you will strengthen their heart; you will incline your ear."

Hebr. 12:2 "Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare, som i stället för den glädje som låg framför honom utstod korsets lidande utan att bry sig om skammen och som nu sitter på högra sidan om Guds tron." looking to Jesus, the founder and perfecter of our faith, who for the joy that was set before him endured the cross, despising the shame, and is seated at the right hand of the throne of God."

Hebr. 13:3 "Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp." Remember those who are in prison, as though in prison with them, and those who are mistreated, since you also are in the body."

Ps. 126:5-6 "De som sår med tårar skall skörda med jubel. Gråtande går de ut och bär sitt utsäde. Med jubel kommer de åter och bär sina kärvar." Those who sow in tears shall reap with shouts of joy! He who goes out weeping, bearing the seed for sowing, shall come home with shouts of joy, bringing his sheaves with him."



Debalals sista stund på jorden bad han för den man som senare skulle mörda honom

NEPAL

"Tidigt på söndagsmorgonen den 20 oktober kallades Debalal (36), en äldstebroder i en församling från Believers Church i Nepal, hem till Kumar Sardar (29) för att be om helande för honom. Kumars hustru hade bett Debalal be för maken som hade ropat ut sin smärta. Medan Debalal med slutna ögon bad för Kumar, lämnade denne rummet och kom tillbaka med en vass khukuri, en vanlig nepalesisk kniv med böjt blad, likt en machete. Innan Debalal ens blev medveten om vapnet attackerade Kumar honom och skar upp halsen på honom. Debalal dog en stund senare. Enligt nyhetsrapporter hålls Kumar nu i polishäktet.

”Vi blir alltid förkrossade när vi förlorar någon, men medan vi gråter här på jorden, är det glädje i himlen över alla dem som lärde känna Jesus genom denne man”, sade ledaren för Gospel For Asia (GFA), dr K.P. Yohannan. ”Motstånd, förföljelse och martyrskap är vad det kostar att följa Herren och föra ut evangelium till en värld som desperat behöver det.”

Kumar hade varit sjuk i några månader och blev långsamt bättre medan Debalal bad för honom. Debalal bodde omkring 30 minuters väg från Kumar och hälsade ofta på den sjuke mannen för att trösta och be för honom. Debalal var en trogen tjänare som ofta tog sig tid att be för sjuka.

Debalals hustru och två söner, 9 och 15 år gamla, tas hand om av den lokala församlingen under denna svåra tid. ”Debalal var en trogen Herren Jesu Kristi tjänare”, sade biskop dr Narayan Sharma, ledare för GFA:s arbete i Nepal. ”Han var flitig i Herrens tjänst och hjälpte till att föra många in i Guds rike.” Han tjänade i många år som äldste i församlingen och besökte ofta människor i området och visade Kristi kärlek till dem och bad troget för de sjuka.”

(Källa: www.gfa.org)

- "Vi ber för Debalals familj i sorgen över en make och far, och vi ber för att alla troende i församlingen där ska kunna stå fasta i denna svåra situation. Vi ber också för Kumar Sardar, att han skulle ångra sig och lära känna den frälsande och försonande kärleken från Frälsaren Jesus Kristus, och även för Kumars familj att också de skulle komma till Herren genom dessa svåra omständigheter."


 


UZBEKISTAN

"Vi ber för de baptistiska troende i Uzbekistan när en domstol i huvudstaden Tasjkent har gett order om tvångsinlösning av ett lägerområde som Baptistunionen lagligen har köpt för 13 år sedan. Baptisterna har lämnat in en överklagan till allmänna åklagaren. Domaren och den avdelning som tog tvångsinlösningen till domstol vägrade att diskutera fallet med Forum 18. Vi ber att rätt och rättvisa sker i detta fall. Religiösa sammanslutningar har redan länge verkat i ovisshet när det gäller äganderätten till de fastigheter de skaffat.

Vi ber också för protestanten Murot Turdijev i Andijan, som av hemliga polisen pressades för att informera om sitt samfund. Polisen avbröt samtalet när Forum 18 ringde upp. Turdijev riskerar även straffas för att han hade en kristen bok i sin bil när han stoppades av trafikpolisen, så vi ber att han inte ska få något straff. Må Gud styrka och inspirera våra bröder och systrar i Uzbekistan när de fortsätter att sprida de Goda Nyheterna bland sina landsmän."


(Källa: www.forum18.org)




IDOP

"Vi påminner dig om den internationella böndagen för den förföljda kyrkan (IDOP) som i år hålls den 10 november eller den 3 november (Storbritannien och Irland) och vi uppmuntrar dig att be för detta världsvida evenemang. Det finns ännu tid att i din egen församling ordna en bönesamling eller något annat möte. Använd gärna det material som finns på IDOP:s engelska webbsida och förena dig med kristna över hela världen som ber för den förföljda kyrkan."

http://www.idop.org/

(Källa: www.idop.org)


Martyrkyrkans vänner r.f.



Foto: Kerstin Lindén (rött böneljus och Israelisk böneschal, Fokus Jakobstads FC, Gammal tavla = arv från min mans föräldrahem, Vi ute på havet 2013. Foto: Erik Lindén (bilden av mig)








Titus 3:4-6 "Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande, som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare."










Titus 3:4-6 "Men när Guds, vår Frälsares, godhet och kärlek till människorna uppenbarades, frälste han oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet, genom ett bad till ny födelse och förnyelse i den helige Ande, som han rikligt utgöt över oss genom Jesus Kristus, vår Frälsare."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar