Powered By Blogger

onsdag 23 oktober 2013

MKV - Eritrea, IDOP - internationell böndag för den förföljda kyrkan - HERREN är Gud - The LORD is God

1 Tim. 1:1, 2:1-6. Ps. 10:17. Ps. 118:27.

Martyrkyrkans vänner r.f. rapport 34/2013 (Ordf. Johan Candelin)

Tack- och förbönsämnen: ERITREA (för sörjande flyktingar och anhöriga, för situationen i landet, Östafrika, mycket kraftig förföljelse av kristna) IDOP 10.11. 2013 (Internationella böndagen för den förföljda kyrkan)



Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive1.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=a02a997809


"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1

"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."

Psalm 10:17 "O Lord, you hear the desire of the afflicted; you will strengthen their heart; you will incline your ear."

Ps. 118:27 "The LORD is God, and he has made his light to shine upon us. Bind the festal sacrifice with cords, up to the horns of the altar!"
 


Lovsång - praise: "Salige visshet" (Via Vitae) i Pedersöre kyrka:
http://www.youtube.com/watch?v=4xVdcjnoZMI

"Hallelujah, salvation and glory":
http://www.youtube.com/watch?v=cU8ymxpqgOg 


Flyktingars död speglar förtrycket i Eritrea

ERITREA


"Den 3 oktober dog 181 huvudsakligen eritreanska och etiopiska flyktingar när den båt de åkte med mot ett nytt liv i Europa kapsejsade. Denna tragiska incident är bara den senaste i raden av liknande olyckor som har lett till uppskattningsvis tusentals flyktingars död, när dessa sökt frihet från den förföljelse och det förtryck som råder i deras hemländer. Man beräknar att omkring 3 000 eritreaner försöker lämna landet varje månad – trots de ofantliga risker flykten medför. De som överlever skjut-för-att-döda-ordern på den eritreanska sidan av flykten, har en farlig resa framför sig genom öknen för att komma till städer som Khartoum och Tel Aviv. Endast några få undkommer kidnappning för lösen eller mord för organstöld.

Fader Mussie Zerai, ordförande för Habeshia Agency, som arbetar för dessa flyktingar, säger att han tror att majoriteten av dem som omkom i skeppsbrottet i början av oktober var kristna. ”Jag tittar på listan på överlevande och 90 % är kristna”, berättar han. ”De kommer från Eritrea och Etiopien. Situationen är mycket svår eftersom Eritrea politiskt sett är en diktatur och befolkningen där lever utan någon som helst frihet eller demokrati. Många kristna förföljs på grund av sin tro. Det är inte lätt för dem att leva i Eritrea för tillfället.”

En sådan flykting, en etiopisk man som överlevde liknande strapatser, berättade för reportrarna att han hade arresterats av myndigheterna medan han ”var på väg till kyrkan”. Religiös förföljelse är på sin högsta nivå någonsin och blir bara värre, enligt World Watch-listan. Eritreanernas omständigheter belystes i en resolution till FN:s generalförsamling i juni detta år. Bland annat lyfte resolutionen upp de fortsatta omfattande och systematiska brotten mot mänskliga rättigheter, de allvarliga begränsningarna för åsiktsfrihet och uttrycksfrihet, samt de obligatoriska inkallelserna av medborgarna till obestämda perioder av värnplikt.

Men trots att de kristna i Eritrea lever under intensiva påtryckningar, ber de på sina knän om Guds andliga ingripande i landets ledares liv och för vishet för kyrkan."


(Källa: www.opendoorsuk.org)

- "Vi ber för de många sörjande familjerna efter den senaste olyckan. Vi ber att Herren får verka i deras liv genom sin Helige Ande och trösta de som har ett brustet hjärta. Vi ber även att situationen i Eritrea, Etiopien och andra östafrikanska länder ska förbättras och om kraft och vishet för de eritreanska kristna och församlingsledarna när de försöker leva ut kärlek, nåd och frid till de människor som finns omkring dem."



IDOP

"Detta år hålls den internationella böndagen för den förföljda kyrkan (IDOP) den 10 november eller den 3 november (Storbritannien och Irland). Vi vill uppmuntra dig att be för detta världsvida evenemang och även överväga att i din församling ordna en bönesamling eller något annat tillfälle där troende kan komma samman och be. Använd gärna det material som finns på IDOP:s engelska webbsida och förena dig med kristna över hela världen som ber för den förföljda kyrkan."

(Källa: www.idop.org)

Material:
http://www.idop.org/



Martyrkyrkans vänner r.f.












































Foton av Pedersöre kyrka: Kerstin Lindén, Joanna Lindén-Montes. Jag har jobbat i Pedersöre församling som ungdomsledare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar