Powered By Blogger

torsdag 23 maj 2013

MKV - Tanzania, Nigeria och Turkiet - bön och tack i den treenige Gudens namn

1 Tim. 1:1, 2:1-6. The Lord is wonderful. I Jesu namn.

Martyrkyrkans vänner r.f. (rapport 19, 2013)

Tack- och förbönsämnen: TANZANIA (bombexplosion i kyrka dödade en kvinna och skadade 44 andra), NIGERIA (Boko Haram-islamister dödar kristna, våldet sprider sig, pastor skjuten) och TURKIET (attack mot kristen kyrka)






Prayerbulletin:
http://us1.campaign-archive2.com/?u=acb191a2c658073611bcb6016&id=d8b8c5a50a



"Paul, an apostle of Christ Jesus by command of God our Savior and of Christ Jesus our hope," 1 Tim. 1:1 
"Från Paulus, Kristi Jesu apostel på uppdrag av Gud, vår Frälsare, och Kristus Jesus, vårt hopp,"

1 Tim. 2:1-6 "Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. Ty Gud är en och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne," First of all, then, I urge that supplications, prayers, intercessions, and thanksgivings be made for all people, for kings and all who are in high positions, that we may lead a peaceful and quiet life, godly and dignified in every way. This is good, and it is pleasing in the sight of God our Savior, who desires all people to be saved and to come to the knowledge of the truth. For there is one God, and there is one mediator between God and men, the man Christ Jesus, who gave himself as a ransom for all, which is the testimony given at the proper time."


Lovprisning - praise: "Come, Holy Spirit":
http://www.youtube.com/watch?v=eQPcrH0y1P0

"Hallelujah, salvation and glory":
http://www.youtube.com/watch?v=cU8ymxpqgOg


"What does the persecuted Church need most?"
http://www.youtube.com/watch?v=EvFmSoKqPQM 




Våldsamma attacker mot kristna i Tanzania, Nigeria och Turkiet


TANZANIA

"En kvinna dog och 44 personer skadades allvarligt när en bomb exploderade i en romersk-katolsk kyrka i norra Tanzania, uppger en tanzanisk polis. Kvinnan dog på sjukhuset på grund av de skador hon fick av bombningen av Arusha kyrka strax innan mässan skulle inledas. I mässan deltog också påvens representant i Tanzania, sade Magesa Mulogo, från den regionala polisen i Arusha. Mulogoa berättar att ögonvittnen rapporterade att bomben kastades in i kyrkan från en motorcykel och att motorcykelföraren har arresterats.

Vatikanens ambassadör i Tanzania, ärkebiskop Francisco Montecillo Padilla, deltog i den officiella invigningen av kyrkan när explosionen skedde, men han var oskadd. Motivet för attacken är inte känt, men landet har den senaste tiden upplevt sekteristiskt våld mellan kristna och muslimer."

(www.huffingtonpost.com)

- "Vi ber om Guds tröst och frid för dem som sörjer den kvinna som dödades i den senaste attacken. Vi ber också för den alarmerande situationen för de kristna i detta tidigare fridfulla land, att människor med olika religioner kunde fortsätta leva sida vid sida och att konvertering från en religion till en annan inte skulle straffas av människor i det omgivande samhället."




NIGERIA

"Våld mot kristna samhällen i norra Nigeria ökar. Senaste vecka attackerade misstänkta Boko Haram-islamister vid midnatt den huvudsakligen kristna byn Zangan i södra Kaduna och dödade ett okänt antal människor. Bybor flyr i stora mängder av rädsla för våldet. Lokala källor rapporterar att Boko Haram har svurit på att förstöra de kristna samhällena i södra Kaduna. En liknande attack som denna skedde i området för en månad sedan.

För en dryg vecka sedan sköts också pastor Faye Pama Musa från organisationen Christian Association of Nigeria på nära håll av två misstänkta Boko Haram-medlemmar. Dådet skedde inför ögonen på pastorns dotter som vädjade för sin fars liv. Lokala ledare har fördömt mordet på pastor Musa och efterlyst förbättrad säkerhet efter uppgifterna om att Boko Haram håller på att ta kontroll över delstaten.

President Goodluck Jonathan har utlyst undantagstillstånd i de nordöstra delstaterna Borno, Adamawa och Yobe. Armétrupper har sänts till dessa områden efter en serie attacker av islamistiska upprorsgrupper, men inkomna rapporter tyder på att våldet fortfarande är okontrollerat och oroligheterna vitt spridda. Den 14 maj dödades minst 53 människor och 13 byar brändes i delstaten Benue, i centrala Nigeria.

(Källa: www.opendoorsuk.org)

- Vi ber om Guds nåd och tröst för pastor Musas familj, vänner och kolleger. Vi ber för att våldet ska få ett slut i de nordöstra delstaterna och vi ber om vishet och mod för president Goodluck Jonathan och hans regering.



TURKIET

Nyligen fick vi rapporter om att den 27 april hade en grupp på omkring 40 personer attackerat kyrkan Atasehir New Hope Church i Istanbul. Enligt uppgift kastade angriparna stenar och råa ägg mot kyrkan. Den enda församlingsmedlemmen som vid tidpunkten fanns i kyrkan skadades inte. Mobben söndrade fönster, förstörde dekorationerna vid ingången och tog ned kyrkans namnskylt. Atasehir New Hope Church är den första kristna kyrkan i Atasehir och församlingen består av omkring 15 medlemmar.

(Källa: WEA Religious Liberty Prayer News) 

- Vi ber att Gud ska förse församlingen Atasehir New Hope Church med de resurser som behövs för att reparera sin kyrka och vi ber om Guds beskydd över församlingen, dess egendom och medlemmar. Vi ber också att angriparna skulle ångra sig och vända om från sina våldshandlingar, och vi ber att denna nya kyrka får vara ett ljus som lyser klart i detta samhälle.








OBS – HJÄLP BEHÖVS!
Vi behöver någon som är finskspråkig eller tvåspråkig och gärna vill hjälpa till inom Martyrkyrkans vänner! Oscar, som har översatt Veckorapporten till finska och också gjort en finskspråkig sammanfattning av vårt nyhetsblad Brev från den lidande kyrkan, kommer inte längre att kunna fortsätta i de uppgifterna efter sommaren. Därför söker vi nu någon som på ideell bas vill hjälpa föreningen med dessa uppgifter. Är du intresserad, ta kontakt via info@martyrkyrkansvanner.net!.



Martyrkyrkans vänner r.f.


Foto: KL


God is faithful says Kenyan widow:
http://www.opendoorsusa.org/pray/prayer-updates/2013/05-May/God-is-Faithful-says-Kenyan-Widow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar